Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. VII. 05.
Személyes adatok
név Nádaskiné Dr. Szakmár Katalin
Elérhetőségek
drótpostacím szakmar.katalinunivet.hu
mobiltelefon száma +36 30 819-7285
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2017
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Állatorvostudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2006 - Állatorvostudományi Egyetem
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Mikrobiológiai gyors vizsgálati módszeren (redoxpotenciál mérésen) alapuló mikrobaszám meghatározás, ill. mikrobák kimutatása. Mikrobaszaporodás-gátló anyagok vizsgálata redoxpotenciál méréssel.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2019

Tőzsér D., Szakmár K., Szima R., Erdősi O., Szili Zs., Laczay P.: Presence of Campylobacter and Salmonella spp. in poultry and environmental samples from farm to retail in Hungary, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (4) pp. 488-494.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Tekla Engelhardt, Katalin Szakmár, Gabriella Kiskó, Csilla Mohácsi-Farkas, Olivér Reichart: Combined effect of NaCl and low temperature on antilisterial bacteriocin production of Lactobacillus plantarum ST202Ch, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 104-109.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2018

Erdősi Orsolya, Szakmár Katalin, Szili Zsuzsanna, Szita Géza, Bernáth Sándor, Sövényi József, Laczay Péter: Rapid in-house detection method of Campylobacter spp. from food by redox-potential monitoring combined with real-time PCR, ACTA VETERINARIA HUNGARICA 66: (1) pp. 1-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Tóth A. J., Szakmár K., Dunay A., Illés B. Cs., Bittsánszky A.: Hygiene assessments of school kitchens based on the microbiological status of served food, ACTA SCIENTIARUM POLONORUM - TECHNOLOGIA ALIMENTARIA 17: (2) pp. 159-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2017

Géczi Gábor, Korzenszky Péter, Szakmár Katalin: Cold chain interruption by consumers significantly reduces shelf life of vacuum-packed pork ham slices, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (4) pp. 508-516.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2014

Erdősi O, Szakmár K, Reichart O, Szili Zs, László N, Balogh Z, Székely Körmöczy P, Laczay P: Rapid detection of Salmonella in food by redox-potential measurement based method combined with real-time PCR, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 43: (4) pp. 660-667.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2014

Erdősi Orsolya, Szakmár Katalin, Reichart Olivér, Szili Zsuzsanna, László Noémi, Székely Körmöczy Péter, Laczay Péter: Rapid detection of Listeria monocytogenes in raw milk and soft cheese by a redox potential measurement based method combined with real-time PCR, ACTA VETERINARIA HUNGARICA 62: (3) pp. 304-316.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2012

Erdősi O, Szakmár K, Reichart O, Körmöczy PS, Laczay P: Application of the redox potential measurement based rapid method in the microbial hygienic control, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 1: (41) pp. 45-55.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2007

O. Reichart, K. Szakmár, Á. Jozwiak, J. Felföldi, L. Baranyai.: Redox potential measurement as a rapid method for microbiological testing and its validation for coliform determination, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 114: (2) pp. 143-148.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
2007

Reichart O, Nagy B, Jozwiak A, Szakmar K: Rapid method for selective enumeration of bifidus essensis in activia yogurts, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 36: (2) pp. 173-183.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:54 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
34
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
36
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
62


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )