Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2009. III. 04.
Személyes adatok
név Bardócz Zsuzsanna Magdolna
Elérhetőségek
drótpostacím bardocz.zsuzsat-online.hu
telefonszám +36 87 432-670
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1981
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve DOTE
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2004
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Elisabeth Hughes 1999  

Kutatás
kutatási terület lektinek, antinutriensek, enzimgátlók, poliaminok, GMOk és bioaktiv vegyületek hatása a bélrendszerre és a metabolizmusra
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2012

Bardócz Zs.: Táplálkozás, egészség és a jövő, In: Jót, s jól! Szilágyi I. (eds.) Százak Tanácsa, Budapest, 2012. ISBN 987-963-89475-1-2, pp. 15-23
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2011

Bardócz Zs.: Géntechnológiai dilemmák, a magyar moratórium, valamint az egészséges élelmiszerigény, In: Mindennapi kenyerünk –ma. Márai G. és Szilágyi I. (eds.) Százak Tanácsa, Budapest, 2011. ISBN 987-963-89475-0-5., pp. 43-49
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2007

Pusztai, A., Bardocz, S.: Potential health effects of foods derive from genetically modified (GM) plants, Chapter 14 in: Biosafety First Holistic Approaches to Risk and Uncertainty in Genetic Engineering and Genetically Modified Organisms. (eds. Terje Traavik and Lim Li Ching) Tapir Academic Press, Trondheim, Norway, pp. 239-252
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2007

Pusztai, A., Bardocz, S., Ewen, S.W.B.: Uses of plant lectins in bioscience and biomedicine., Frontiers in Bioscience, 13, pp. 1130-1140
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2007

Bardocz, S., Pusztai, A.: Post-commercialization testing and, Biosafety First - Holistic Approaches to Risk and Uncertainty in Genetic Engineering and Genetically Modified Organisms. (eds. Terje Traavik and Lim Li Ching), pp. 507-520
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szakkönyv része
nyelv: angol
1998

Van Damme E.J.M, Peumans WJ, Pusztai A, Bardocz S: Handbook of Plant Lecitins:, Chichester, UK, 368 p.
dokumentum típusa: Könyv/Kézikönyv
nyelv: angol
1995

Bardocz S, Duguid TJ, Grant G, Brown DS, Pusztai A, White A, Ralph A.: Polyamines in the diet: source, content absoption and bioavailability, Br J Nutr, pp. 819-828
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 76
nyelv: angol
1995

Bardocz S: Polyamines in food and their concequences for food quality and human health, Trends in Food Sci, Technol, pp. 341-346
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 67
nyelv: angol
1993

Bardocz S, Grant G, Brown DS, Ralph A, Pusztai A: Polyamines in food - implications for growth and health, J, Nutr, Biochem., pp. 66-71
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 86
nyelv: angol
1990

Bardocz S, Brown DS, Grant G, Pusztai A.: Luminal and basolateral polyamine uptake by the rat small intestine stimulated to grow by Phaseolus vulgaris lectin in vivo, Biochim. Biophys. Acta, pp. 46-52
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 80
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:309 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
233 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
233 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
111 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1214 

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )