Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 03.
Személyes adatok
név Mednyánszky Zsuzsanna
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7100/6015
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2013
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1987 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (egyetemi docens)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Barkó Annamária (PhD) 2023/08  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszeranalitikai kutatások: élelmiszerek aminosav és biogén amin tartalmának vizsgálata ioncserélő kromatográfiával.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2023

Végh R, Csóka M, Mednyánszky Zs, Sipos L: Pesticide residues in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 176: 113806
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Végh R, Csóka M, Mednyánszky Zs, Sipos L: Potentially toxic trace elements in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment, CHEMOSPHERE 339: 139571
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Nath Arijit, Ahmad Abubakar Saleh, Amankwaa Abraham, Csehi Barbara, Mednyánszky Zsuzsanna, Szerdahelyi Emőke, Tóth Attila, Tormási Judit, Truong Duy Hoàng, Abrankó László, Koris András: Hydrolysis of Soybean Milk Protein by Papain: Antioxidant, Anti-Angiotensin, Antigenic and Digestibility Perspectives, BIOENGINEERING 9: (9) p. 418.
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Asghar Muhammad Ahsan, Mednyánszky Zsuzsa, Simon-Sarkadi Livia, Kocsy Gábor: Different induction of biogenic amine accumulation during cold acclimation in Triticeae genotypes with varying freezing tolerance, BRAZILIAN JOURNAL OF BOTANY 44: (1) pp. 11-15.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Gyugos M., Ahres M., Gulyás Z., Szalai G., Darkó É., Mednyánszky Z., Dey N., Kar R.K., Simon-Sarkadi L., Kocsy G.: Light spectrum modifies the drought-induced changes of glutathione and free amino acid levels in wheat, ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM 43: (6) 90
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2020

Nath Arijit, Kailo Geremew Geidare, Mednyánszky Zsuzsanna, Kiskó Gabriella, Csehi Barbara, Pásztorné-Huszár Klára, Gerencsér-Berta Renáta, Galambos Ildikó, Pozsgai Emília, Bánvölgyi Szilvia, Vatai Gyula: Antioxidant and Antibacterial Peptides from Soybean Milk through Enzymatic- and Membrane-Based Technologies, BIOENGINEERING 7: (1) 5
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2020

Marietta Fodor, Erika Etelka Mikola, András Geösel, Éva Stefanovits-Bányai, Zsuzsanna Mednyánszky: Application of Near-Infrared Spectroscopy to Investigate Some Endogenic Properties of Pleurotus ostreatus Cultivars, SENSORS 20: (22) 6632
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2019

Gyugos Monika, Ahres Mohamed, Gulyas Zsolt, Szalai Gabriella, Darko Eva, Vegh Balazs, Boldizsar Akos, Mednyanszky Zsuzsa, Kar Rup Kumar, Dey Narottam, Simon-Sarkadi Livia, Galiba Gabor, Kocsy Gabor: Role of light-intensity-dependent changes in thiol and amino acid metabolism in the adaptation of wheat to drought, JOURNAL OF AGRONOMY AND CROP SCIENCE / ZEITSCHRIFT FÜR ACKER- UND PFLANZENBAU 205: (6) pp. 562-570.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2017

Janka Simon, Annamária Kósa, Károly Bóka, Pál Vági, Lívia Simon-Sarkadi, Zsuzsa Mednyánszky, Áron N Horváth, Péter Nyitrai, Béla Böddi, Éva Preininger: Self-supporting artificial system of the green alga Chlamydomonas reinhardtii and the ascomycetous fungus Alternaria infectoria, SYMBIOSIS 71: (3) pp. 199-209.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2017

Nath Arijit, Szécsi Gábor, Csehi Barbara, Mednyánszky Zsuzsa, Kiskó Gabriella, Bányai Éva, Dernovics Mihály, Koris András: Production of Hypoallergenic Antibacterial Peptides from Defatted Soybean Meal in Membrane Bioreactor: A Bioprocess Engineering Study with Comprehensive Product Characterization, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 55: (3) pp. 308-324.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:54 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
87
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
87
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
29
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
35
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
139


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )