Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. I. 07.
Személyes adatok
név Kapcsándi Viktória
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím kapcsandi.viktoriasze.hu
telefonszám +36 96 566-653
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2015
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-magyarországi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Sik Beatrix PhD 2021  SZE-WAMDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Posgay Miklós Marcel (PhD) 2023/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Bystricky-Berezvai Orsolya (PhD) (2026/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Alacsony teljesítményű mikrohullámú sugárzás hatása a fermentációs folyamatokra, az élesztők élettevékenységére, enzimaktivitásra.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Gyula Pinke, Viktória Kapcsándi, Bálint Czúcz: Iconic Arable Weeds: The Significance of Corn Poppy (Papaver rhoeas), Cornflower (Centaurea cyanus), and Field Larkspur (Delphinium consolida) in Hungarian Ethnobotanical and Cultural Heritage, PLANTS-BASEL 12: p. 10.3390/plants12010084.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2022

Székelyhidi Rita, Lakatos Erika, Sik Beatrix, Nagy Ágnes, Varga Laura, Molnár Zoltán, Kapcsándi Viktória: The Beneficial Effect of Peppermint (Mentha X Piperita L.) and Lemongrass (Melissa Officinalis L.) Dosage on Total Antioxidant and Polyphenol Content During Alcoholic Fermentation, FOOD CHEMISTRY: X 13: (2022) 100226
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Nagy Ágnes, Székelyhidi Rita, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória: Review on the occurrence of the mcr-1 gene causing colistin resistance in cow's milk and dairy products, HELIYON 7: (4) e06800
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2021

Kapcsándi Viktória, Hanczné Lakatos Erika: Investigation of the shelf life of fruit yogurts as a function of the treatment of flavoring substances, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 67: (1) pp. 3304-3314.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Kapcsándi Viktória, Hanczné Lakatos Erika, Sik Beatrix, Linka László Ádám, Székelyhidi Rita: Antioxidant and polyphenol content of different Vitis vinifera seed cultivars and two facilities of production of a functional bakery product, CHEMICAL PAPERS / CHEMICKÉ ZVESTI 75: (11) pp. 5711-5717.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Sik Beatrix, Lakatos Hanczné Erika, Kapcsándi Viktória, Ajtony Zsolt: Conventional and nonconventional extraction techniques for optimal extraction processes of rosmarinic acid from six Lamiaceae plants as determined by HPLC-DAD measurement, JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 184: 113173
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
URL 
2018

Kapcsándi V., Neményi M., Lakatos Erika: Microwave steam explosion and enzymatic hydrolysis of vine-branch, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: (4) pp. 443-452.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

Kapcsándi V, Kovács A. J., Neményi M., Lakatos E.: Investigation of a non thermal effect of microwave treatment, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (2) pp. 224-232.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2013

Kapcsándi Viktória, Neményi Miklós, Lakatos Erika: Effect of microwave treatment of the grape must fermentation process, In: Dalmadi, I; Engelhardt, T; Bogó-Tóth, Zs; Baranyai, L; Bús-Pap, J; Mohácsi-Farkas, Cs (szerk.) Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2013) pp. 72-75.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
2013

Kapcsándi V, Neményi M, Lakatos E: Alacsony teljesítményű mikrohullám hatása a must erjedésére, ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA 2013: (Spec. Issue) pp. 73-78.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: magyar
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:65 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
51
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
49
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
191


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )