Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. IX. 11.
Személyes adatok
név Nagy Balázs
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím nagy.balazskertk.szie.hu
telefonszám +36 30 683-1600
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2020
fokozat tudományága multidiszciplináris agrártudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2012 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Lalátka Olivia (PhD) (2027/08)  KeTDI
Kutatás
kutatási terület Borászati technológia
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
témakiírás Rezisztens szőlőfajta, Bianka környezetkímélő borászati technológiájának optimalizálása, különös tekintettel az élettani hatású vegyületekre
Közlemények
2023

Bolbás Ildikó, Nagy Balázs, Nyitrainé Sárdy Diána, Sólyom-Leskó Annmária, Steckl Szabina: Biogénamin-koncentráció a csökkentett alkoholtartalmú borokban, BORÁSZATI FÜZETEK 33: (4) pp. 36-41.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2022

Steckl Szabina, Sólyom-Leskó Annamária, Nagy Balázs, Szőke Barna: Alkoholtartalom csökkentése speciális élesztőtörzsekkel, BORÁSZATI FÜZETEK 32: (2) pp. 35-39.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2022

Nyitrai Diána Sárdy, Varga Zsuzsanna, Sólyom-Leskó Annamária, Kállay Miklós, Steckl Szabina, Nagy Balázs, Kocsis Dorottya, Antal Eszter: Analysis of a Special Sulphite-Producing Yeast Starter after Fermentation and during Wine Maturation, APPLIED SCIENCES-BASEL 12: (17) p. 8848.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Analysis of the dissolved oxygen and carbon dioxide content of carbonated wines in an operational bottling line with different settings, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 18.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Chemical and organoleptic comparison of wines from grape varieties of Badacsony, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 24.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2021

Nagy Balázs, Varga Zsuzsanna, Matolcsi Réka, Kellner Nikolett, Szövényi Áron, Nyitrainé Sárdy Diána: Impact of Using Organic Yeast in the Fermentation Process of Wine, PROCESSES 9: (1) 155
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Nyitrainé Sárdy Diána, Steckl Szabina, Nagy Balázs: A fiziológiailag aktiv vegyületek jelentősége a bioborkészítés során, In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus (2021) p. 94.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2018

Nagy Attila, Bálo Borbála, Ladányi Márta, Fazekas István, Kellner Nikolett, Nagy Balázs, Nyitrainé Sárdy Diána: Examination of biogenic amines in grapevine musts originating from vineyards treated with different viticultural practices, JOURNAL OF WINE RESEARCH 29: (2) pp. 151-158.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2017

Nagy B., Soós J., Horváth B., Kállay M., Nyúl-Pühra B., Nyitrai-Sárdy D.: The effect of fine lees as a reducing agent in sur lie wines, aged with various sulphur dioxide concentrations, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (1) pp. 109-115.
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2017

Diána Nyitrai-Sárdy, Borbála Horváth, János Soós, Beáta Nyúl-Pühra, Miklós Kállay, Balázs Nagy: BIOGENIC AMINES AND SEROTONIN IN HUNGARIAN WINES PRODUCED WITH ORGANIC YEAST STARTERS, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 67: (2) pp. 113-118.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:19 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
62
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
56
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
19
Témavezetés
témavezető Nyitrainé Sárdy Diána
vezetés módja egyéni
fokozat PhD
a képzés kezdete 2017
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2018/08
a fokozatszerzés éve 2020
diszertáció Doi/handle elérés (értekezés, tézisek)
a védés adatai védés


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )