Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 24.
Személyes adatok
név Dóka Ottó
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (törzstag)
(tudományági) Habilitációs Bizottság
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 95%
SzE SZE-WAMDI (tudományági) Habilitációs Bizottság 5%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
drótpostacím doka.ottosze.hu
telefonszám +36 96 503-400/3005
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága fizikai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1984 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kovács Mihály PhD 2021  SZE-WAMDI
Szafner Gábor PhD 2014  UIÁDI

abszolutóriumot szerzett:
Kulcsár Róbert (PhD) 2013/08  SZE-WAMDI
(50%) Barla Ferenc (PhD) 2023/08  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Agro- és Élelmiszerfizika. Fototermikus módszerek élelmiszeranalitikai alkalmazása. Színmérés
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
fizikai tudományok
Közlemények
2023

Ottó Dóka, Gitta Ficzek, Gergely Simon, Zsolt Zsófi, Szabolcs Villangó, György Végvári: Quantification of total polyphenol content in wine lees by conventional optical and photoacoustic spectroscopy, OENO ONE 57: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Ottó Dóka, Mónika Máté, Dóra Székely, Ildikó Jócsák, Gitta Ficzek, Simon Gergely, György Végvári: HPLC and direct photothermal techniques for quantification of ß-carotene in sea buckthorn juices, EUROPEAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 86: (5) pp. 493-498.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Szafner G., Dóka O., Gombkötő N.: Effect of protein content on the thermal effusivity of foods, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (4) pp. 475-483.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Végvári György, Jócsák Ildikó, Kappel Noémi, Dóka Ottó: Carotenoid quantification of Cucurbita spp. by spectrophotometry, high-performance liquid chromatography and photoacoustics, ACTA SCIENTIARUM POLONORUM - TECHNOLOGIA ALIMENTARIA 18: (2) pp. 143-152.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2019

Mihály Kovács, Ottó Dóka, David Richfield: DETERMINATION OF TWO COLOR AGENTS IN HARD BOILED CANDY BY LASER-BASED PHOTOACOUSTIC SPECTROSCOPY AND COLORIMETRY, CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 11: (4) pp. 126-132.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2011

Dóka O, Ficzek G, Bicanic D, Spruijt R, Luterotti S, Tóth M, Buijnsters JG, Végvári Gy: Direct photothermal techniques for rapid quantification of total anthocyanin content in sour cherry cultivars, TALANTA 84: (2) pp. 341-346.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
URL 
2010

Dimitrovski D, Bicanic D, Luterotti S, van Twisk C, Buijnsters J G, Dóka O: The concentration of trans-lycopene in postharvest watermelon: An evaluation of analytical data obtained by direct methods, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY 58: (1) pp. 21-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2010

D Bicanic, D Dimitrovski, S Luterotti, C Twisk, J G Buijnsters, O Dóka: Estimating rapidly and precisely the concentration of beta carotene in mango homogenates by measuring the amplitude of optothermal signals, chromaticity indices and the intensities of Raman peaks, FOOD CHEMISTRY 121: pp. 832-838.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2004

O Dóka, D Bicanic, M H Dicko, M Slingerland: Photoacoustic approach to direct determination of the total phenolic content in red sorghum flours, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 52: pp. 2133-2136.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
URL 
2002

O Dóka, D Bicanic: Determination of total polyphenolic content in red wines by means of the combined He-Ne laser optothermal window and Folin-Ciocalteu Colorimetry Assay, ANALYTICAL CHEMISTRY 74: pp. 2157-2161.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:134 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
120
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
120
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
419


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )