Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. VI. 29.
Személyes adatok
név Diósi Gerda
intézmény neve
doktori iskola
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2017
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szántóföldi növények (főként gabonafélék) minősítése, feldolgozási és felhasználási lehetőségeinek meghatározása. Gabonafélékből készülő termékek (főként lisztalapú termékek) fejlesztése és dúsítása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2018

Sz. Jevcsák, G. Pesti-Asbóth, P. Bíróné Molnár, J. Remenyik, E. Murányi, G. Diósi, P. Sipos: TOTAL STARCH CONTENT AND PROPERTIES OF TWO PROSO MILLET (PANICUM MILIACEUM L.) VARIETIES, In: L, Gaceu; M, Mironescu; G, Mohan**; Máthé, Endre**; Gerogescu, Cecilia**; Violeta, Turcus**; Nelli, Kinga Olah**; Adriana, Neamtu**; Areha, Abid**; Gerda, Diósi**; Rita, Szöke-Kovács** (szerk.) PHYTONUTRIENTS REGULATING CELLULAR PROCESSES AND THEIR HUMAN HEALTH-PROMOTING EFFECTS, Lucian Blaga University of Sibiu Press (2018) pp. 139-139.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Fadairo Olamideo, Gerda Diósi, Ion Mironescu, Endre Máthé: Development of fortied bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria, 11: (11) pp. 145-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Nikolett Czipa, Gerda Diósi, Clive Phillips, Béla Kovács: Examination of honeys and flowers as soil element indicators, ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT 189: (8) 412
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2016

Diósi G, Sipos P: Megosztott nitrogén és kén fejtrágyázás hatása az őszi búza minőségére, AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK / ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 2016: (67) pp. 27-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
2015

M Móré, G Diósi, P Sipos, Z Gyori: Investigation of rheological properties of winter wheat varieties during storage, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 8: pp. 63-69.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2015

Diósi G, Móré M, Sipos P: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 8: pp. 104-110.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2014

Diósi Gerda, Móré Mariann, Sipos Péter: Reological properies os mixture product of apple pomace and wheat flour, JOURNAL ON PROCESSING AND ENERGY IN AGRICULTURE 18: (18) pp. 151-153.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
2014

Móré Mariann, Diósi Gerda, Győri Zoltán, Sipos Péter: Őszi búza fajták reológiai tulajdonságainak változása rövid idejű tárolás során [The effect of short term storage on different winter wheat varieties rheological properties], AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK / ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 2014: (56) pp. 83-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2013

Diósi G, Sipos P: Quality study on theparameters of plum varieties and jams after storage, ANALELE UNIVERSITATII DIN ORADEA FASCICULA ECOTOXICOLOGIE ZOOTEHNIE SI TEHNOLOGII DE INDUSTRIE ALIMENTARA 12: pp. 193-198.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2013

M Móré, G Diósi, Z Győri, P Sipos: CHANGES OF GLUTEN PROPERTIES OF WHEAT DURING STORAGE, ANALELE UNIVERSITATII DIN ORADEA FASCICULA ECOTOXICOLOGIE ZOOTEHNIE SI TEHNOLOGII DE INDUSTRIE ALIMENTARA 12: (B) pp. 285-290.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:24 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
45
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
42
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
24


2020. VI. 25.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2020. július 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )