Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. V. 02.
Személyes adatok
név Diósi Gerda
intézmény neve
doktori iskola
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2017
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Veres Adrienn Kincső (PhD) (2026/08)  TÉDI
Nagy Vivien (PhD) (2024/08)  TÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szántóföldi növények (főként gabonafélék) minősítése, feldolgozási és felhasználási lehetőségeinek meghatározása. Gabonafélékből készülő termékek (főként lisztalapú termékek) fejlesztése és dúsítása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Kutasy Erika, Diósi Gerda, Buday-Bódi Erika, Nagy Péter Tamás, Melash Anteneh Agezew, Forgács Fanni Zsuzsa, Virág István Csaba, Vad Attila Miklós, Bytyqi Bekir, Buday Tamás, Csajbók József: Changes in Plant and Grain Quality of Winter Oat (Avena sativa L.) Varieties in Response to Silicon and Sulphur Foliar Fertilisation under Abiotic Stress Conditions, PLANTS-BASEL 12: (4) 969
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2019

Jevcsák Szintia, Diósi Gerda, Sipos Péter: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2019

Jevcsák Szintia, Diósi Gerda, Sipos Péter: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L., In: Zsomné, Muha Viktória; Márki, Edit; Baranyai, László (szerk.) BiosysFoodEng 2019 - Proceedings, Szent István University (2019) p. E356.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2019

Nagy Vivien, Diósi Gerda: Sörgyártás alapanyagainak és melléktermékének hasznosítási lehetőségei a sütőiparban, In: Tóth, Péter (szerk.) Harmadik Sántha-füzet, Debreceni Egyetem (2019) pp. 123-124.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2018

Máthe Endre, Gerogescu Cecilia, Szöke-Kovács R, Neamtu A, Abid A, Mihók E, Diósi G, Cziáky Z, Vigh Sz, Turcus V, Oláh N K: PHYTONUTRIENTS REGULATING CELLULAR PROCESSES AND THEIR HUMAN HEALTH-PROMOTING EFFECTS, In: Győri, Zoltán (szerk.) FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference, University of Debrecen (2018) p. 17.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Fadairo Olamideo, Gerda Diósi, Ion Mironescu, Endre Máthé: Development of fortied bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria, 11: (11) pp. 145-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Gerda Diósi, Botond Surányi, Sz. Jevcsák, Endre Máthé: Rheologycal parameters of alternative cereal cookies, In: Ovidiu, Tita; Gaceu, Liviu; Mironescu, Monica; Mohan, Gabriela (szerk.) 9th Central European Congress on Food: Food Science for Well-being, Lucian Blaga University of Sibiu Press (2018) p. 15.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2017

Nikolett Czipa, Gerda Diósi, Clive Phillips, Béla Kovács: Examination of honeys and flowers as soil element indicators, ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT 189: (8) 412
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2016

P Sipos, G Diósi, Sz Jevcsák: Rheological Parameters of Cereals, JOURNAL OF FOOD PHYSICS 28: (1) pp. 21-25.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Diósi G, Sipos P: Megosztott nitrogén és kén fejtrágyázás hatása az őszi búza minőségére, ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS / AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK 2016: (67) pp. 27-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
64
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
61
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
49


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )