Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 05.
Személyes adatok
Fári Miklós
név Fári Miklós
intézmény neve
doktori iskola
DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 25%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 75%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím fariagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 518-600/68355
mobiltelefon száma +36 30 389-2036
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1995
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem AGTC
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2004
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Debreceni Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 8
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Kisvarga Szilvia PhD 2021  KeTDI
Kurucz Erika PhD 2019  KKDI-DE
Antal Gabriella PhD 2018  IKGSDI
Kaprinyák Tünde PhD 2016  KKDI-DE
Ismail Elhawat Nevien Adel PhD 2015  KKDI-DE
Alshaal Tarek Ali Ahmed Ibrahim PhD 2014  KKDI-DE
(50%) Domokosné Szabolcsy Éva PhD 2011  KKDI-DE
(50%) Dudás László PhD 2008  KKDI-DE
Szász Attila PhD 2004  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer tudomány, kertészettudomány, növényi biotechnológia, takarmány- és élelmiszer levélfehérje, biotechnológia történet
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2020

Kaszás László, Alshaal Tarek, Kovács Zoltán, Koroknai Judit, Elhawat Nevien Adel, Nagy Éva, El-Ramady Hassan, Fári Miklós, Domokos-Szabolcsy Éva: Refining high-quality leaf protein and valuable co-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) for sustainable protein supply, BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY 12: (6) pp. 2149-2164.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2020

Kisvarga Szilvia, Barna Döme, Kovács Szilvia, Csatári Gábor, O. Tóth Ibolya, Fári Miklós Gábor, Makleit Péter, Veres Szilvia, Alshaal Tarek, Bákonyi Nóra: Fermented Alfalfa Brown Juice Significantly Stimulates the Growth and Development of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) Plants, AGRONOMY (BASEL) 10: (5) p. 657.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2020

Kaszás László, Alshaal Tarek, El-Ramady Hassan, Kovács Zoltán, Koroknai Judit, Elhawat Nevien, Nagy Éva, Cziáky Zoltán, Fári Miklós, Domokos-Szabolcsy Éva: Identification of Bioactive Phytochemicals in Leaf Protein Concentrate of Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.), PLANTS-BASEL 9: (7) 889
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2019

Zsiros O., Nagy V., Párducz Á., Nagy G., Ünnep R., El-Ramady H., Prokisch J., Lisztes-Szabó Z., Fári M., Csajbók J., Tóth S.Z., Garab G., Domokos-Szabolcsy É.: Effects of selenate and red Se-nanoparticles on the photosynthetic apparatus of Nicotiana tabacum, PHOTOSYNTHESIS RESEARCH 139: (1-3) pp. 449-460.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2019

Enkhbileg E., Fenyvesi A., Bíró B., Fári M. G., Kurucz E.: Mutation induction in sweet basil (Ocimum basilicum L.) by fast neutron irradiation, INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 25: (1-2) pp. 30-38.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Hassan R El-Ramady, Domokos-Szabolcsy Eva, Neama A Abdalla, Hussein S Taha, Miklós Fári: Postharvest Management of Fruits and Vegetables Storage, SUSTAINABLE AGRICULTURE REVIEWS 15: pp. 62-152.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Hassan El-Ramady, Neama Abdalla, Tarek Alshaal, Domokos-Szabolcsy Eva, Nevien Elhawat, Jόszef Prokisch, Attila Sztrik, Miklós Fári, Samia El-Marsafawy, Mohamed S Shams: Selenium in soils under climate change, implication for human health, ENVIRONMENTAL CHEMISTRY LETTERS 2014: (09) pp. 1-19.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Hassan R El-Ramady, Domokos-Szabolcsy Eva, Neama A Abdalla, Tarek A Alshaal, Tarek A Shalaby, Attila Sztrik, Jόszef Prokisch, Miklós Fári: Selenium and nano-selenium in agroecosystems, ENVIRONMENTAL CHEMISTRY LETTERS 2014: (08) pp. 1-16.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Popp J, Z Lakner, M Harangi-Rákos, M Fári: The effect of bioenergy expansion: Food, energy, and environment, RENEWABLE AND SUSTAINABLE ENERGY REVIEWS 32: (559) p. 578.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 5.510*
nyelv: angol
2005

Veres Zs, Holb IJ, Nyéki J, Szabó Z, Fári MG: Total anthocyanine content and antioxidant density of some Hungarian sour cherry varieties, INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 11: (2) pp. 109-113.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:65 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
465
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
476
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
4
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
16 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
136
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
114
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2851
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Kertészmérnök, ELTE biológus doktor. A levélfehérje kutatások újra indítója élelmiszer- és takarmányipari célokra. Az első növényi mikroszaporító félautomata feltalálója. A paprika biotechnológia úttörője. Két nemzetközi innovációs díj, négy szabadalom, két ipari minta szerzője, egy zöldségfajta nemesítője. Neolatin nyelvű országok rektori követe (DE). Az ISHS Commiss. Biotechn. elnöke. EMBRAPA (Brazília) és MTTI (Finnország) vendégkutató, INRA-ösztöndíjas. Az Ereky Alapítvány létrehozója.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )