Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. XII. 15.
Személyes adatok
Hitka Géza
név Hitka Géza
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7662
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Nguyen Le Phuong Lien PhD 2017  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Sasvár Zoltán Árpád (PhD) (2026/01)  ÉDI
Göb Mónika (PhD) (2025/01)  ÉDI
(50%) Horváth-Mezőfi Zsuzsanna (PhD) (2025/01)  ÉDI
(50%) Boylu Meltem (PhD) (2024/08)  ÉDI
Szabó Gergő (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szüret utáni kezelések, Szabályozott légterű tárolástechnológia, 1-MCP alkalmazása Technológia- és termékfejlesztés Fresh-cut technológia Elektronmikroszkópia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2020

Lien Le Phuong Nguyen, Tamás Zsom, Mai Sao Dam, Laszlo Baranyai, Géza Hitka: Comparison of 1-MCP treatment on four melon cultivars using different temperatures, JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 93: (1) pp. 122-129.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2020

Laszlo Baranyai, Lien Le Phuong Nguyen, Mai Sao Dam, Tamás Zsom, Géza Hitka: Evaluation of precooling temperature and 1-MCP treatment on quality of ‘Golden Delicious’ apple, JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 93: (1) pp. 130-135.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2020

Farkas Csilla, Rezessy-Szabó Judit M., Gupta Vijai Kumar, Bujna Erika, Csernus Olivia, Nguyen Vuong D., Hitka Géza, Friedrich László, Hesham Abd El-Latif, O'Donovan Anthonia, Thakur Vijay Kumar, Nguyen Quang D.: Application of chitosan-based particles for deinking of printed paper and its bioethanol fermentation, FUEL 280: p. 118570.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Vitalis Flora, Zaukuu John-Lewis Zinia, Bodor Zsanett, Aouadi Balkis, Hitka Géza, Kaszab Timea, Zsom-Muha Viktoria, Gillay Zoltan, Kovacs Zoltan: Detection and Quantification of Tomato Paste Adulteration Using Conventional and Rapid Analytical Methods, SENSORS 20: (21) p. 6059.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Sipos László, Végh Rita, Bodor Zsanett, Zaukuu John-Lewis Zinia, Hitka Géza, Bázár György, Kovacs Zoltan: Classification of Bee Pollen and Prediction of Sensory and Colorimetric Attributes—A Sensometric Fusion Approach by e-Nose, e-Tongue and NIR, SENSORS 20: (23) 6768
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Lien Phuong Le Nguyen, Tamás Zsom, Mai Sao Dam, László Baranyai, Géza Hitka: Evaluation of the 1-MCP microbubbles treatment for shelf-life extension for melons, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY 150: (1) pp. 89-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2018

Lien Phuong Le Nguyen, Vivien Horváth, Mai Sao Dam, Géza Hitka, Tamás Zsom, Zoltán Kókai: Effect of 1-MCP, ethylene absorber and ozone on melon quality during storage., PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 14: (S1) pp. 101-110.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Nguyen Le Phuong Lien, Géza Hitka, Tamás Zsom: Application of 1-MCP on melons at different temperatures, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1213: (1) pp. 207-212.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Nguyen L.L.P., Szabó G., Hitka G., Zsom T., Tóth A., Németh C., Kókai Z.: Effect of ethylene absorber on banana during storage, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1216: (1) pp. 55-58.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2008

Kantor D.B, Hitka G, Fekete A, Balla Cs.: Electronic tongue for sensing taste changes with apricots during storage, SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL 131: pp. 43-47.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:31 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
158
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
158
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
47
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
57
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
229


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )