Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. III. 07.
Személyes adatok
név Tömösköziné Farkas Rita
intézmény neve
doktori iskola
MATE Növénytudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 796-0400
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1999
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve BME
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (tudományos főmunkatárs)
1993 - NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer analitika. Növényi eredetű élelmiszerek, élelmiszer-alapanyagok bioaktív komponenseinek vizsgálata, a termesztés- feldolgozási-technológia,tárolás és egyéb körülmények hatásának vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2016

Éva Csaba, Solti Ádám, Oszvald Mária, Tömösközi-Farkas Rita, Nagy Bettina, Horváth Gábor V, Tamás László: Improved reactive aldehyde, salt and cadmium tolerance of transgenic barley due to the expression of aldo–keto reductase genes, ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM 38: (4) Paper 99. 10 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2016

Tömösközi-Farkas R, Adányi N, Gasztonyi-Nagy M, Berki M, Horváth V, Renkecz T, Simon K, Fabulya Z, Polgár Zs: Changes of Metabolites and Macro- and Micro-elements in Hungarian Potatoes under Organic and Conventional Farming, JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY B 6: pp. 83-92.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Mócsai Réka Tünde, Maczó Anita, Berki Mária, Nagyné Gasztonyi Magdolna, Milotay Péter, Tömösköziné Farkas Rita: Bioaktív komponensek és fehérjék vizsgálata Solanum lycopersicum fajtákban és fajtajelöltekben, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 69: (3) pp. 9*-19.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Éva Cs, Zelenyánszki H, Tömösközi-Farkas R, Tamás L: Transgenic barley expressing the Arabidopsis AKR4C9 aldo-keto reductase enzyme exhibits enhanced freezing tolerance and regenerative capacity, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY 93: pp. 179-184.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
2014

Tömösközi-Farkas Rita, Berki Mária, Nagy-Gasztonyi Magdolna, Wolf István, Polgár Zsolt: INVESTIGATION OF ANTINUTRITIVE COMPONENTS IN HUNGARIAN POTATO CULTIVARS DEPENDING ON PRODUCTION TECHNOLOGY, ACTA ALIMENTARIA 43: (26) pp. 188-206. pp. 188-206.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Rita Tömösközi Farkas, Zsolt Polgár, Magdolna Nagy Gasztonyi, Viola Horváth, Tibor Renkecz, Kinga Simon, Ferenc Boross, Zoltán Fabulya, Hussein Daood: Changes of potentially antinutritive components in Hungarian potatoes under organic and conventional farming, ACTA ALIMENTARIA 43: (4) pp. 676-683.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Éva C, Zelenyánszki H, Tömösközi-Farkas R, Tamás L: Corrigendum to 'Transgenic barley expressing the Arabidopsis AKR4C9 aldo-keto reductase enzyme exhibits enhanced freezing tolerance and regenerative capacity' [South African Journal of Botany 93 (2014) 179-184], SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY 94: p. 276.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2011

Gasztonyi Magdolna Nagy, Farkas Rita Tömösközi, Berki Mária, Petróczi István Mihály, Daood Hussein Gehad: Content of phenols in wheat as affected by varietal and agricultural factors, JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 24: (6) pp. 785-789.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2010

Nagy-Gasztonyi M, Sass-Kiss A, Tomoskozi-Farkas R, Banati D, Daood HG: Liquid Chromatographic Analysis of Phenolic Compounds in Organically and Conventionally Grown Varieties of Sour Cherries, CHROMATOGRAPHIA 71: (Supplement 1) pp. S99-S102.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2009

Bona L, Adanyi N, Farkas R, Szanics E, Szabo E, Hajos G, Pecsvaradi A, Acs E: VARIATION IN CROP NUTRIENT ACCUMULATION: SELENIUM CONTENT OF WHEAT AND TRITICALE GRAINS, ACTA ALIMENTARIA 38: (1) pp. 9-15.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:11 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
30
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
47
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
16
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
8
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
156


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )