Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. IX. 27.
Személyes adatok
Takó Miklós
név Takó Miklós
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Biológia Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím tako78bio.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 544-516
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Zambrano Carrillo Carolina Lorena PhD 2020  SzTE-BDI
(50%) Kotogán Alexandra PhD 2017  SzTE-BDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Kovács Tamás (PhD) (2025/01)  SzTE-BDI
(50%) Kimani Bernard Gitura (PhD) (2023/08)  SzTE-BDI
(50%) Volford Bettina (PhD) (2022/08)  SzTE-BDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület gombák extracelluláris enzimei; antioxidáns fenolok és oligoszacharidok előállítása hidrolázokkal; természetes vegyületek mikrobaellenes, biofilm-gátló és quorum érzékelés-gátló aktivitása
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2021

Volford Bettina, Varga Mónika, Szekeres András, Kotogán Alexandra, Nagy Gábor, Vágvölgyi Csaba, Papp Tamás, Takó Miklós: β-Galactosidase-Producing Isolates in Mucoromycota: Screening, Enzyme Production, and Applications for Functional Oligosaccharide Synthesis, JOURNAL OF FUNGI 7: (3) 229
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Kimani Bernard Gitura, Kerekes Erika Beáta, Szebenyi Csilla, Krisch Judit, Vágvölgyi Csaba, Papp Tamás, Takó Miklós: In Vitro Activity of Selected Phenolic Compounds against Planktonic and Biofilm Cells of Food-Contaminating Yeasts, FOODS 10: (7) 1652
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Takó M, Kerekes EB, Zambrano C, Kotogán A, Papp T, Krisch J, Vágvölgyi Cs: Plant Phenolics and Phenolic-Enriched Extracts as Antimicrobial Agents against Food-Contaminating Microorganisms, ANTIOXIDANTS 9: (2) 165
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 43
nyelv: angol
URL 
2019

Zambrano C, Kerekes EB, Kotogán A, Papp T, Vágvölgyi C, Krisch J, Takó M: Antimicrobial activity of grape, apple and pitahaya residue extracts after carbohydrase treatment against food-related bacteria, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 100: pp. 416-425.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2018

Kotogán A, Zambrano C, Kecskeméti A, Varga M, Szekeres A, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: An organic solvent-tolerant lipase with both hydrolytic and synthetic activities from the oleaginous fungus Mortierella echinosphaera, INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 19: (4) 1129
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2018

Zambrano C, Kotogán A, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Mondal KC, Krisch J, Takó M: Mobilization of phenolic antioxidants from grape, apple and pitahaya residues via solid state fungal fermentation and carbohydrase treatment, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 457-465.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
URL 
2017

Takó M, Kotogán A, Papp T, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi Cs: Purification and properties of extracellular lipases with transesterification activity and 1,3-regioselectivity from Rhizomucor miehei and Rhizopus oryzae, JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 27: (2) pp. 277-288.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2014

Kotogán A, Németh B, Vágvölgyi Cs, Papp T, Takó M: Screening for extracellular lipase enzymes with transesterification capacity in Mucoromycotina strains, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 52: (1) pp. 73-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
2013

Kerekes EB, Deák É, Takó M, Tserennadmid R, Petkovits T, Vágvölgyi Cs, Krisch J: Anti-biofilm forming and anti-quorum sensing activity of selected essential oils and their main components on food-related micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 115: (4) pp. 933-942.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 142
nyelv: angol
URL 
2012

Krisch J, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: Characterization of a β-glucosidase with transgalactosylation capacity from the zygomycete Rhizomucor miehei, BIORESOURCE TECHNOLOGY 114: pp. 555-560.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 50
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:326 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
153
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
151
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
66
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
81
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
761

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )