Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. IX. 27.
Személyes adatok
név Krisch Judit
intézmény neve
doktori iskola
PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola (témakiíró)
SzTE Biológia Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola 20%
SzTE Biológia Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szegedi Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím krischmk.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 546-594
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve József Attila Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Balázs Viktória Lilla PhD 2023  GDI1-PTE
(50%) Veres Csilla PhD 2020  SzTE-BDI
(50%) Zambrano Carrillo Carolina Lorena PhD 2020  SzTE-BDI
(50%) Vidács Anita PhD 2018  SzTE-BDI
(50%) Kerekes Erika PhD 2017  SzTE-BDI
(50%) Tserennadmin Rentsenkhand PhD 2011  SzTE-BDI

abszolutóriumot szerzett:
Törökné Jenei Julianna (PhD) 2017/08  SzTE-BDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Kovács Tamás (PhD) (2025/01)  SzTE-BDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Természetes eredetű antioxidáns és antimikrobiális anyagok: jellemzés, felhasználás (elsősorban élelmiszeriparban), hatásmechanizmus.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2023

Vidács Anita, Kerekes Erika Beáta, Takó Miklós, Vágvölgyi Csaba, Krisch Judit: Eradication of multiple-species biofilms from food industrial and domestic surfaces using essential oils, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Kimani Bernard Gitura, Takó Miklós, Veres Csilla, Krisch Judit, Papp Tamás, Kerekes Erika Beáta, Vágvölgyi Csaba: Activity of Binary Combinations of Natural Phenolics and Synthetic Food Preservatives against Food Spoilage Yeasts, FOODS 12: (6) 1338
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Krisch J, Kerekes EB, Takó M, Vágvölgyi Cs: Application of immobilized cells and enzymes in the food industry, In: Thatoi, H; Das Mohapatra, PK; Mohapatra, S; Mondal, KC (szerk.) Microbial Fermentation and Enzyme Technology, CRC Press - Taylor and Francis Group (2020) pp. 115-127.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Takó M, Kerekes EB, Zambrano C, Kotogán A, Papp T, Krisch J, Vágvölgyi Cs: Plant Phenolics and Phenolic-Enriched Extracts as Antimicrobial Agents against Food-Contaminating Microorganisms, ANTIOXIDANTS 9: (2) 165
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 172
nyelv: angol
URL 
2019

Kerekes EB, Vidács A, Takó M, Petkovits T, Vágvölgyi C, Horváth G, Balázs VL, Krisch J: Anti-Biofilm Effect of Selected Essential Oils and Main Components on Mono- and Polymicrobic Bacterial Cultures, MICROORGANISMS 7: 345
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 71
nyelv: angol
URL 
2018

Anita Vidács, Erika Kerekes, Róbert Rajkó, Tamás Petkovits, Naiyf S Alharbi, Jamal M Khaled, Csaba Vágvölgyi, Judit Krisch: Optimization of essential oil-based natural disinfectants against Listeria monocytogenes and Escherichia coli biofilms formed on polypropylene surfaces, JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS 255: pp. 257-262.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
2013

Kerekes EB, Deák É, Takó M, Tserennadmid R, Petkovits T, Vágvölgyi Cs, Krisch J: Anti-biofilm forming and anti-quorum sensing activity of selected essential oils and their main components on food-related micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 115: (4) pp. 933-942.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 196
nyelv: angol
URL 
2012

Krisch J, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: Characterization of a β-glucosidase with transgalactosylation capacity from the zygomycete Rhizomucor miehei, BIORESOURCE TECHNOLOGY 114: pp. 555-560.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 53
nyelv: angol
URL 
2011

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Pesti M, Vágvölgyi Cs, Almássy K, Krisch J: Anti yeast activities of some essential oils in growth medium, fruit juices and milk, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 144: (3) pp. 480-486.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 167
nyelv: angol
URL 
2010

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Vágvölgyi Cs, Gerő L, Krisch J: Antibacterial effect of essential oils and interaction with food components, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 5: (5) pp. 641-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:735 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
231
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
233
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
90
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
120
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1386


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )