Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. I. 06.
Személyes adatok
Baranyi József
név Baranyi József
születési év 1956
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 10%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 90%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2018. VII. 20.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 52 508-313
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága matematika- és számítástudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Csernus Olívia PhD 2014  ÉDI-BCE
Kutalik Zoltán PhD 2006  
Marcelo Masana PhD 2000  

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Rockaya Maha (PhD) (2025/08)  TÉDI
Vámosiné Pacza Tünde (PhD) (2024/08)  TÉDI
(50%) Lopes Martins Mayara (PhD) (2023/08)  TÉDI
(50%) Jánosity Anna (PhD) (2022/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület - Baktériumok kinetikájának matematikai modellezése - Mikrobiológiai viselkedés variabilitása és komplexitása - Hálózattudomány, "Big data"
jelenlegi kutatásainak tudományága matematika- és számítástudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2021

Jánosity Anna, Klančnik Anja, Kiskó Gabriella, Možina Sonja Smole, Baranyi József: Determining optimum carvacrol treatment as a cardinal value of a secondary model, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 354: p. 109311.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Ellouze Mariem, Buss Da Silva Nathalia, Rouzeau-Szynalski Katia, Coisne Laura, Cantergiani Frederique, Baranyi Jozsef: Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium (vol 12, 639546, 2021), FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 12: 755736
dokumentum típusa:
nyelv: angol
URL 
2021

Le Marc Yvan, Baert Leen, Buss da Silva Nathália, Postollec Florence, Huchet Véronique, Baranyi József, Ellouze Mariem: The effect of pH on the growth rate of Bacillus cereus sensu lato: Quantifying strain variability and modelling the combined effects of temperature and pH, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 360: p. 109420.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Buss da Silva Nathália, Mattar Carciofi Bruno Augusto, Ellouze Mariem, Baranyi József: Optimization of turbidity experiments to estimate the probability of growth for individual bacterial cells, FOOD MICROBIOLOGY 83: pp. 109-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Métris Aline, Sudhakar Padhmanand, Fazekas David, Demeter Amanda, Ari Eszter, Olbei Marton, Branchu Priscilla, Kingsley Rob A, Baranyi Jozsef, Korcsmáros Tamas: SalmoNet, an integrated network of ten Salmonella enterica strains reveals common and distinct pathways to host adaptation, NPJ SYSTEMS BIOLOGY AND APPLICATIONS 3: 31
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2017

Buss da Silva Nathália, Baranyi József, Carciofi Bruno A. M., Ellouze Mariem: From Culture-Medium-Based Models to Applications to Food: Predicting the Growth of B. cereus in Reconstituted Infant Formulae, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 8: p. 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Baranyi József, Buss da Silva Nathália, Ellouze Mariem: Rethinking Tertiary Models: Relationships between Growth Parameters of Bacillus cereus Strains, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 8: pp. 1-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Baranyi J, Buss da Silva N: The use of predictive models to optimize risk of decisions, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 240: pp. 19-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2003

Métris A, George SM, Peck MW, Baranyi J: Distribution of turbidity detection times produced by single cell-generated bacterial populations, JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS 55: (3) pp. 821-827.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
1998

Baranyi J: A stochastic approach to modelling bacterial lag, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 476: pp. 167-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:12 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
101
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
100
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
94
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
3
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2111
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
1990-tol az Institute of Food Research-ben UK) dolgoztam, ahonnan kutatásvezetokent mentem nyugdijba 1990-ben. Jelenleg a Debreceni Egyetemen vagyok tudományos tanácsadó. A londoni Imperial College-ban vendégprofesszor voltam 2012-2019 kozott. 2014-ben Distinguished Service Award-ot kaptam az Am. Mikrobiol. Társ.-tól. PhD hallgatók témavezetője voltam a Readingi, East Anglia és a Parmai valamint brazil egyetemeken. Hivatkozásaim száma kb 6000, H-index 39 (Scopus, 2020).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )