Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. XI. 07.
Személyes adatok
Tavaszi-Sárosi Szilvia
név Tavaszi-Sárosi Szilvia
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6330
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2008 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Varga László István PhD 2017  KeTDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Sfaxi Ameni (PhD) (2025/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyógy-és aromanövények illékony komponenseinek vizsgálata GC-MS és GC-FID módszerekkel; vadon termő Lamiaceae fajok diverzitásának felmérése
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2021

Sipos László, Balázs László, Székely Géza, Jung András, Sárosi Szilvia, Radácsi Péter, Csambalik László: Optimization of basil (Ocimum basilicum L.) production in LED light environments – a review, SCIENTIA HORTICULTURAE 289: p. 110486.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2019

Ahmed Hiwa M., Tavaszi-Sarosi Szilvia: Identification and quantification of essential oil content and composition, total polyphenols and antioxidant capacity of Perilla frutescens (L.) Britt, FOOD CHEMISTRY 275: pp. 730-738.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2018

Sára Kindlovits, Szilvia Sárosi, Katalin Inotai, Goran Petrović, Gordana Stojanović, Éva Németh: Phytochemical characteristics of root volatiles and extracts of Achillea collina Becker genotypes, JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 30: (5) pp. 330-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2018

Huong-Nguyen T, Tavaszi-Sárosi Sz, Llorens-Molina J A, Ladányi M, Zámborine-Németh É: Compositional variability in essential oils of twelve wormwood (Artemisia absinthium L.) accessions, JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 30: (6) pp. 421-430.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2017

Blasko A, Gazdag Z, Grof P, Mate G, Sarosi S, Krisch J, Vagvolgyi C, Makszin L, Pesti M: Effects of clary sage oil and its main components, linalool and linalyl acetate, on the plasma membrane of Candida albicans: an in vivo EPR study., APOPTOSIS 22: (2) pp. 175-187.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2016

Krisztina Szabó, Mahmoud Malekzadeh, Péter Radácsi, Márta Ladányi, Péter Rajhárt, Katalin Inotai, Szilvia Tavaszi-Sárosi, Éva Németh: Could the variety influence the quantitative and qualitative outcome of lemon balm production?, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 83: pp. 710-716.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2015

Bernhardt Botond, Bernáth Jenő, Gere Attila, Kókai Zoltán, Komáromi Bonifác, Tavaszi-Sárosi Szilvia, Varga László, Sipos László, Szabó Krisztína: The influence of cultivars and phenological phases on the accumulation of nevadensin and salvigenin in basil (Ocimum basilicum) The influence of cultivars and phenological phases on the accumulation of nevadensin and salvigenin in Basil (Ocimum basilicum), NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 10: (10) pp. 1699-1702.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
2015

Bernhardt Botond, Sipos László, Kókai Zoltán, Gere Attila, Szabó Krisztina, Bernáth Jenő, Sárosi Szilvia: Comparision of different Ocimum basilicum L., gene bank accessions analysed by GC-MS and sensory profile, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 67: pp. 498-508.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2013

Sárosi Sz, Sipos L, Kókai Z, Pluhár Zs, Szilvássy B, Novák I: Effect of different drying techniques on the aroma profile of Thymus vulgaris analyzed by GC-MS and sensory profile methods, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 46: pp. 210-216.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
URL 
2013

Blaskó Ágnes, Gazdag Zoltán, Gróf Pál, Máté Gábor, Sárosi Szilvia, Czuni Lilla, Krisch Judit, Vágvölgyi Csaba, Pesti Miklós: Effects of Clary sage oil and its main components linalool and linalyl acetate on Candida albicans, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 60: pp. 119-120.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:95 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
191
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
194
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
96
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
39
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
295

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )