Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. II. 10.
Személyes adatok
Tavaszi-Sárosi Szilvia
név Tavaszi-Sárosi Szilvia
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím Tavaszi-Sarosi.Szilviakertk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6330
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2008 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Varga László István PhD 2017  KeTDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyógy-és aromanövények illékony komponenseinek vizsgálata GC-MS és GC-FID módszerekkel; vadon termő Lamiaceae fajok diverzitásának felmérése
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2018

Sára Kindlovits, Szilvia Sárosi, Katalin Inotai, Goran Petrović, Gordana Stojanović, Éva Németh: Phytochemical characteristics of root volatiles and extracts of Achillea collina Becker genotypes, JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 30: (5) pp. 330-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2018

Huong-Nguyen T, Tavaszi-Sárosi Sz, Llorens-Molina J A, Ladányi M, Zámborine-Németh É: Compositional variability in essential oils of twelve wormwood (Artemisia absinthium L.) accessions, JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 2018: p. on-line.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Blasko A, Gazdag Z, Grof P, Mate G, Sarosi S, Krisch J, Vagvolgyi C, Makszin L, Pesti M: Effects of clary sage oil and its main components, linalool and linalyl acetate, on the plasma membrane of Candida albicans: an in vivo EPR study., APOPTOSIS 22: (2) pp. 175-187.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2016

Krisztina Szabó, Mahmoud Malekzadeh, Péter Radácsi, Márta Ladányi, Péter Rajhárt, Katalin Inotai, Szilvia Tavaszi-Sárosi, Éva Németh: Could the variety influence the quantitative and qualitative outcome of lemon balm production?, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 83: pp. 710-716.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2016

Varga L, Engel R, Szabo K, Abranko L, Gosztola B, Nemeth EZ, Sarosi S: SEASONAL VARIATION IN PHENOLIC CONTENT AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF GLECHOMA HEDERACEA L. HARVESTED FROM SIX HUNGARIAN POPULATIONS, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (2) pp. 268-276.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Pluhár Zs, Szabó D, Sárosi Sz: Effects of different factors influencing the essential oil properties of Thymus vulgaris L., PLANT SCIENCE TODAY 3: (3) pp. 312-326.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
2015

Bernhardt Botond, Bernáth Jenő, Gere Attila, Kókai Zoltán, Komáromi Bonifác, Tavaszi-Sárosi Szilvia, Varga László, Sipos László, Szabó Krisztína: The influence of cultivars and phenological phases on the accumulation of nevadensin and salvigenin in basil (Ocimum basilicum) The influence of cultivars and phenological phases on the accumulation of nevadensin and salvigenin in Basil (Ocimum basilicum), NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 10: (10) pp. 1699-1702.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2015

Bernhardt Botond, Sipos László, Kókai Zoltán, Gere Attila, Szabó Krisztina, Bernáth Jenő, Sárosi Szilvia: Comparision of different Ocimum basilicum L., gene bank accessions analysed by GC-MS and sensory profile, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 67: pp. 498-508.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
2012

Pluhár Zsuzsanna, Kocsis Marianna, Kuczmog Anett, Csete Sándor, Simkó Hella, Sárosi Szilvia, Molnár Péter, Horváth Györgyi: Essential oil composition and preliminary molecular study of Four Hungarian Thymus Species., ACTA BIOLOGICA HUNGARICA (1983-2018) 63: (1) pp. 81-96.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
2010

Bertoli Alessandra, Sárosi Szilvia, Bernáth Jenő, Pistelli Luisa: Characterization of some Italian ornamental Thyme by their aroma, NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 5: (2) pp. 291-296.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:27 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
93
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
186
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
49
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
138

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )