Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. V. 11.
Személyes adatok
Gálné Remenyik Judit
név Gálné Remenyik Judit
intézmény neve
doktori iskola
DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola (témavezető)
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (oktató)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 60%
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 20%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 20%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím remenyikagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 518-600
mobiltelefon száma +36 70 229-5330
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve DE TTK
Jelenlegi munkahelyek
2006 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Homoki Judit Rita (PhD) 2015/01  KKDI-DE
Nemes Andrea (PhD) 2015/01  KKDI-DE
Asbóth Georgina (PhD) 2019/01  ÁTDI-DE
Biró Attila (PhD) 2017/08  KKDI-DE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Szarvas Mária Magdolna (PhD) (2023/01)  ÁTDI-DE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Új típusú inzulin-érzékenységet növelő kémiai struktúrák termesztett növényeinkben Új zsíroldékony vitamin-származékok növényi olajokban
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2018

Judit Homoki, Gyöngyi Gyémánt, Péter Balogh, László Stündl, Piroska Bíró-Molnár, Melinda Paholcsek, Judit Váradi, Fenyvesi Ferenc, Barna Kelentey, Judit Nemes, Judit Remenyik: Sour cherry extract inhibits human salivary α-amylase and growth of Streptococcus mutans (a pilot clinical study), FOOD AND FUNCTION 9: (7) pp. 4008-4016.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Biro Attila, Gál Ferenc, Hegedűs Csaba, Batta Gyula, Cziáky Zoltán, Peitl Barna, Stündl László, Gyémánt Gyöngyi, Remenyik Judit: Isolation of allithiamine from Hungarian red sweet pepper seed (Capsicum annuum L.), HELIYON 4: (12) p. e00997.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Nemes Andrea, Szőllősi Erzsébet, Stündl László, Biró Attila, Homoki Judit, Szarvas Mária, Balogh Péter, Cziáky Zoltán, Remenyik Judit: Determination of Flavonoid and Proanthocyanidin Profile of Hungarian Sour Cherry, MOLECULES 23: (12) 3278
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Dobránszki⁠ J, Asbóth G, Homoki⁠ D, Bíró-Molnár P, Teixeira da Silva JA, Remenyik J: Ultrasonication of in vitro potato single node explants: Activation and recovery of antioxidant defence system and growth responses, PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY 121: pp. 153-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Homoki Judit R, Nemes Andrea, Fazekas Erika, Gyémánt Gyöngyi, Balogh Péter, Gál Ferenc, Al-Asri Jamil, Mortier Jérémie, Wolber Gerhard, Babinszky László, Remenyik Judit: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and α-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.), FOOD CHEMISTRY 194: pp. 222-229.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2005

Kandra L, Zajácz Á, Remenyik J, Gyémánt GY: Kinetic investigation of a new inhibitor for human salivary alpha-amylase, BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS 334: (3) pp. 824-828.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2005

Kandra L, Remenyik J, Batta G, Somsák L, Gyémánt G, Park KH: Enzymatic synthesis of a new inhibitor of alpha-amylases: acarviosinyl-isomaltosyl-spirothiohidantoin, CARBOHYDRATE RESEARCH 340: (7) pp. 1311-1317.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2003

Remenyik J, Ragunath C, Ramasubbu N, Gyémánt GY, Lipták A, Kandra L: Introducing Transglycosylation Activity into Human Salivary alpha-Amylase (HSA), ORGANIC LETTERS 5: (25) pp. 4895-4898.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2003

L Kandra, G Gyémánt, J Remenyik, C Ragunath, N Ramasubbu: Subsite mapping of human salivary alpha-amylase and the mutant Y151M, FEBS LETTERS 544: pp. 194-198.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2002

Kandra L, Gyémánt G, Remenyik J, Hovánszki G, Lipták A: Action pattern and subsite mapping of Bacillus licheniformis alpha-amylase (BLA) with modified maltooligosaccharide substrates, FEBS LETTERS 518: (1-3) pp. 79-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:101 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
89
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
81
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
41
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
14
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
213

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )