Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. VI. 23.
Személyes adatok
név Pásztorné Huszár Klára
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Pasztorne.Huszar.Klaraetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7305
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1988 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Csehi Barbara PhD 2019  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Barkó Annamária (PhD) (2023/08)  ÉDI
Csurka Tamás (PhD) (2023/01)  ÉDI
(50%) Biró Barbara (PhD) (2022/08)  ÉDI
Pintér Richárd (PhD) (2021/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Nagy hidrosztatikus nyomás alkalmazási lehetőségei elsősorban tej és tejtermékek esetében Sajtok érésének vizsgálata Spektrofluorometria alkalmazása az élelmiszer analitikában
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2020

Tóth Adrienn, Németh Csaba, Hidas Karina, Ayari Emna, Tóth Kálmán, Penksza Péter, Pásztorné Huszár Klára, Friedrich László: Főtt tojástermékek aprítási módjának hatása a késztermék minőségére, In: Bihari, Erika; Molnár, Dániel; Szikszai-Németh, Ketrin (szerk.) Tavaszi Szél - Spring Wind 2019. I. kötet, Doktoranduszok Országos Szövetsége (2020) pp. 172-179.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2019

Darnay Lívia, Németh Ádám, Koncz Kálmánné, Monspart-Sényi Judit, Pásztor-Huszár Klára, Friedrich László, Laczay Péter: Effect of different O2/CO2 permeable foils on aging of semi-hard goat cheese, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 90: pp. 114-118.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Barbara Biró, Rebeka Fodor, Ildikó Szedljak, Klára Pásztor-Huszár, Attila Gere: Buckwheat-pasta enriched with silkworm powder: Technological analysis and sensory evaluation, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 116: 108542
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Adrienn Tóth, Csaba Németh, Emna Ayari, Klára Pásztor-Huszár, Ildikó Zeke, Karina Hidas, László Friedrich: Effects of minimal processing and Vitamin C enrichment on microbiological safety and viscosity of liquid egg white, Journal of Engineering & Processing Management 11: (1) pp. 46-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Csilla Farkas, Judit M. Rezessy-Szabó, Vijai Kumar Gupta, Erika Bujna, Tuan M. Pham, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich, Rajeev Bhat, Vijay Kumar Thakur, Quang D. Nguyen: Batch and fed-batch ethanol fermentation of cheese-whey powder with mixed cultures of different yeasts, ENERGIES 12: 4495
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Nath Arijit, Kailo Geremew Geidare, Mednyánszky Zsuzsanna, Kiskó Gabriella, Csehi Barbara, Pásztorné-Huszár Klára, Gerencsér-Berta Renáta, Galambos Ildikó, Pozsgai Emília, Bánvölgyi Szilvia, Vatai Gyula: Antioxidant and Antibacterial Peptides from Soybean Milk through Enzymatic- and Membrane-Based Technologies, BIOENGINEERING 7: (1) p. 5.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Péter Penksza, Zsófia Banka, Silárd Kun, Klára Pásztor-Huszár, Csaba Németh, Adrienn Tóth, Réka Juhász: UTILIZATION OF XYLO-OLIGOSACCHARIDES AS PREBIOTICS IN YOGHURT, JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 22: pp. 66-71.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2017

Nath Arijit, Mondal Subhoshmita, Csighy Attila, Molnár Máté András, Pásztorné Huszár Klára, Kovács Zoltán, Koris András, Vatai Gyula: Biochemical activities of lactose-derived prebiotics — a review, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (4) pp. 449-456.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2017

Gere Attila, Szabó Zsófia, Pásztor-Huszár Klára, Orbán Csaba, Kókai Zoltán, Sipos László: Use of JAR-Based Analysis for Improvement of Product Acceptance: A Case Study on Flavored Kefirs, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 82: (5) pp. 1200-1207.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2016

Lívia Darnay, Ágota Koncz, Éva Gelencsér, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich: Textural properties of low-fat set-type yoghurt depending on mTG addition, MLJEKARSTVO 66: (3) pp. 225-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2016

Csehi B, Szerdahelyi E, Pásztor-Huszár K, Salamon B, Tóth A, Zeke I, Jónás G, Friedrich L: Changes of protein profiles in pork and beef meat caused by high hydrostatic pressure treatment, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (4) pp. 565-571.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2014

A Gere, S Kovács, K Pásztor-Huszár, Z Kókai, L Sipos: Comparison of preference mapping methods:, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 28: (4) pp. 293-300.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2013

Simon P, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G, Simon-Sarkadi L: Biogenic amine content in cheese produced with different selected lactic acid bacterial strains, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA 58: (3) pp. 25-30.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Nagy D, Krassóy M, Zeke I, Pásztor-Huszár K, Balla Cs: Effects of different freezing methods on some properties of a pasta filata cheese, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 42: (Supplement 1.) pp. 45-52.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2012

Simon-Sarkadi L, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G: Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amine content of sausage during storage, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 47: (2) pp. 380-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2012

Lorincz A, Unger A, Novak A, Szabo K, Csaszar G, Bukovics S, Fulop A, Balla C, Friedrich L, Pasztor-Huszar K, Szalai L: All-inclusive utilisation of sour whey components in different prototypes based on membrane separation, MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 67: (4) pp. 439-442.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2012

Németh Cs, Dalmadi I, Friedrich L, Pásztor-Huszár K, Suhajda Á, Ivanics J, Balla Cs: Pasteurization of liquid egg by high hydrostatic pressure (HHP) treatment, AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH 6: (3) pp. 660-664.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:51 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
137
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
138
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
43
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
52
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
90
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság „Tej és tejtermékek” szakbizottság alelnöke. Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság "Jégkrém" szakbizottság tagja. Az Európai Szabványügyi Bizottság Magyar Szabványügyi Testület „Tej és tejtermékek” nemzeti szabványosító műszaki bizottságának tagja. Aktív részvétel hazai és nemzetközi kutatási projektekben.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )