Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. I. 05.
Személyes adatok
név Pásztorné Huszár Klára
születési év 1963
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Pasztorne.Huszar.Klaraetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7305
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1988 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Csehi Barbara PhD (2020/06)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Pintér Richárd (PhD) (2018/08)  ÉDI
(50%) Csehi Barbara (PhD) (2017/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Nagy hidrosztatikus nyomás alkalmazási lehetőségei elsősorban tej és tejtermékek esetében Sajtok érésének vizsgálata Spektrofluorometria alkalmazása az élelmiszer analitikában
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Lívia Darnay, Ágota Koncz, Éva Gelencsér, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich: Textural properties of low-fat set-type yoghurt depending on mTG addition, MLJEKARSTVO 66: (3) pp. 225-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

A Gere, S Kovács, K Pásztor-Huszár, Z Kókai, L Sipos: Comparison of preference mapping methods:, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 28: (4) pp. 293-300. pp. 293-300.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2013

Simon P, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G, Simon-Sarkadi L: Biogenic amine content in cheese produced with different selected lactic acid bacterial strains, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA 2013: (3) pp. 43-48.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Nagy D, Krassóy M, Zeke I, Pásztor-Huszár K, Balla Cs: Effects of different freezing methods on some properties of a pasta filata cheese, ACTA ALIMENTARIA 42: (Supplement 1.) pp. 45.-52..
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Simon-Sarkadi L, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G: Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amine content of sausage during storage, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 47: pp. 380-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2012

Friedrich L, Tuboly E, Pasztor-Huszar K, Balla C, Ven C: NON-DESTRUCTIVE MEASUREMENT OF OUTER CRUST FORMATION IN DRY SAUSAGE USING ULTRASOUND TECHNIQUE, ACTA ALIMENTARIA 41: (2) pp. 152-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Lorincz A, Unger A, Novak A, Szabo K, Csaszar G, Bukovics S, Fulop A, Balla C, Friedrich L, Pasztor-Huszar K, Szalai L: All-inclusive utilisation of sour whey components in different prototypes based on membrane separation, MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 67: (4) pp. 439-442.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Németh Cs, Dalmadi I, Friedrich L, Pásztor-Huszár K, Suhajda Á, Ivanics J, Balla Cs: Pasteurization of liquid egg by high hydrostatic pressure (HHP) treatment, AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH 6: (3) pp. 660-664.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2011

Nemeth C, Pataki A, Jonas G, Suranyi J, Friedrich L, Pasztor-Huszar K, Balla Cs: Near infrared spectroscopic measurements in liquid egg white products kept at 50, 55 and 60 degrees C, JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE AND ENVIRONMENT 9: (3-4) pp. 49-52.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2007

Koncz Kálmánné, Dr. Pásztorné Huszár Klára, Mészáros László, Farkas József, Helt Rita, Lechner Noémi: Pasteurisation of raw milk by high hydrostatic pressure, ACTA ALIMENTARIA 36: (4) pp. 471-481.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:15 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
63
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
94
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
15
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
25
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
22
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság Jégkrém szakbizottság tagja Aktív részvétel hazai és nemzetközi kutatási projektekben.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )