Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. IX. 14.
Személyes adatok
név Stégerné Máté Mónika
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témakiíró)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6034
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1997 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Babinszki-Székely Dóra PhD 2019  ÉDI
Szabó-Nótin Beatrix PhD 2016  ÉDI
(50%) Szalóki-Dorkó Lilla PhD 2016  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Rentsendavaa Chagnaadorj PhD (2021/08)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Pálócziné Furulyás Diána (PhD) 2018/01  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Góczán Bálint (PhD) (2024/08)  ÉDI
Deo Gonelimali Faraja (PhD) (2023/08)  ÉDI
Kumar Pradeep (PhD) (2023/08)  ÉDI
Ribárszki Ákos (PhD) (2021/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyümölcs-zöldségfeldolgozás fejlesztése, technológiák tervezése, új technológiák bevezetése, termékfejlesztés. Biológiailag aktív összetevők vizsgálata, és azok feldolgozás alatti változásai.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2019

Ficzek G., Mátravölgyi G., Furulyás D., Rentsendavaa C., Jócsák I., Papp D., Simon G., Végvári Gy., Stéger-Máté M.: Analysis of bioactive compounds of three sea buckthorn cultivars (Hippophaë rhamnoides L. ‘Askola’, ‘Leikora’, and ‘Orangeveja’) with HPLC and spectrophotometric methods, EUROPEAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 84: (1) pp. 31-38.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Szekely Dora, Vidak Klaudia, Furulyas Diana, Ribarszki Akos, Steger-Mate Monika: Effect of Drying Methods on Physicochemical Parameters of Different Red Beetroots (Beta vulgaris L.) Species, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 63: (3) pp. 485-490.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Divéky-Ertsey A., Stéger-Máté M., Ladányi M., Csambalik L.: Nutritional value and color changes of tomato accessions after thermal processing, Carpathian Journal of Food Science and Technology 10: (3) pp. 149-162.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Effects of fruit juice concentrate production on individual anthocyanin species in elderberry, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (3) pp. 641-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

L Szalóki-Dorkó, E Nagy, M Stéger-Máté: Effect of enzymes and clarifying agents on quality parameters of elderberry juice, ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 60: (1) pp. 71-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Székely D., Illés B., Stéger-Máté M., Monspart-Sényi J.: Effect of drying methods for inner parameters of red beetroot (Beta vulgaris L.), ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 9: (1) pp. 60-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

L Szalóki-Dorkó, G Csizmadia, L Abrankó, M Stéger-Máté: EXAMINATION OF ANTHOCYANIN CONTENT OF SOME ELDERBERRY CULTIVARS GROWN IN HUNGARY, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1061: (1) pp. 79-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

O Dóka, D Bicanic, M Stéger-Máté, Gy Végvári: Application of photothermal methods for quantification of carotenoids in apricot jams, INTERNATIONAL JOURNAL OF THERMOPHYSICS 36: pp. 2370-2379.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2015

Lilla Szalóki-Dorkó, György Végvári, Márta Ladányi, Gitta Ficzek, Mónika Stéger-Máté: Degradation of Anthocyanin Content in Sour Cherry Juice During Heat Treatment, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 53: (3) pp. 354-360.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2015

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Evaluation of colouring ability of main European elderberry (Sambucus nigra L.) varieties as potential resources of natural food colourants, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 50: (6) pp. 1317-1323.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:17 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
201
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
198
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
14 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
88

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )