Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. XI. 29.
Személyes adatok
Bánvölgyi Szilvia
név Bánvölgyi Szilvia
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7234
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2007 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Zin Moh Moh PhD 2023  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
Zin Moh Moh (PhD) 2022/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Rédey Ágnes (PhD) (2028/01)  ÉDI
(50%) Mazár Júlia (PhD) (2027/01)  ÉDI
(50%) Mardjokic Ana (PhD) (2025/08)  ÉDI
Alsobh Areej Hassan (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Kutatási területem a kiváló minőségű, természetes alapanyagokból (vörösbor és gyümölcslevek) készült és értékes komponensekben gazdag termékek előállítása membránszeparációval.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Alsobh Areej, Zin Moh Moh, Vatai Gyula, Bánvölgyi Szilvia: The Application of Membrane Technology in the Concentration and Purification of Plant Extracts: A Review, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING early: (access) 19487
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

M.M. Zin, A. Alsobh, A. Nath, A. Csighy, S. Bánvölgyi: Concentrations of Beetroot (Beta vulgaris L.) Peel and Flesh Extracts by Reverse Osmosis Membrane, APPLIED SCIENCES-BASEL 12: (13) 6360
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Nath A., Zin M.M., Molnár M.A., Bánvölgyi S., Gáspár I., Vatai G., Koris A.: Membrane Chromatography and Fractionation of Proteins from Whey—A Review, PROCESSES 10: (5) 1025
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2022

Zin Moh Moh, Nagy Katalin, Bánvölgyi Szilvia, Abrankó László, Nath Arijit: Effect of microwave pretreatment on the extraction of antioxidant‐rich red color betacyanin, phenolic, and flavonoid from the crown of Cylindra‐type beetroot ( Beta vulgaris L.), JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING e14175
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Zin Moh Moh, Bánvölgyi Szilvia: Thermal emerging technology approach for the extraction of bioactive compounds from Cylindra beetroot (peel, flesh, and stalk) with green solvent, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 46: (4) pp. 1-8.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Zin Moh Moh, Bánvölgyi Szilvia: Emerging technology approach for extractability and stability of betalains from the peel of beetroot (Beta vulgaris L.), BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Zin Moh Moh, Márki Edit, Bánvölgyi Szilvia: Evaluation of Reverse Osmosis Membranes in Concentration of Beetroot Peel Extract, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 64: (3) pp. 340-348.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Bánvölgyi Szilvia, Dusza Eszter, Namukwambi Fiina K, Kiss István, Stefanovits-Bányai Éva, Vatai Gyula: Optimization of extraction of phenolic compounds from Tokaji Aszú marc using response surface methodology, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 16: (S1) pp. 1-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Banvolgyi S, Bahceci KS, Vatai G, Bekassy S, Bekassy-Molnar E: Partial dealcoholization of red wine by nanofiltration and its effect on anthocyanin and resveratrol levels, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 22: (8) pp. 677-687.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Szilvia Bánvölgyi, Tünde Vatai, Zsuzsanna Molnár, István Kiss, Zeljko Knez, Gyula Vatai, Mojca Skerget: Integrated process to obtain anthocyanin enriched pal-fat particles from elderberry juice, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 45: (2) pp. 206-2014.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
82
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
81
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
215

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )