Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. III. 28.
Személyes adatok
Bánvölgyi Szilvia
név Bánvölgyi Szilvia
születési év 1981
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Banvolgyi.Szilviaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7111
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2007 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Paál Veronika (PhD) (2022/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Kutatási területem a kiváló minőségű, természetes alapanyagokból (vörösbor és gyümölcslevek) készült és értékes komponensekben gazdag termékek előállítása membránszeparációval.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2017

Szilvia Bánvölgyi, Fiina K Namukwambi, István Kiss, Éva Stefanovits-Bányai, Gyula Vatai: Extraction of antioxidant and polyphenol compounds from tokaji aszú marc with iso-propanol - water solvent, In: Szerk.: Alapi T, Szerk.: Ilisz I Proceedings of the 23rd International Symposium on Analytical and Environmental Problems. Szeged: Szegedi Tudományegyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék, 2017. pp. 373-378.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2017

D Furulyás, F Nyéki, M Stéger-Máté, É Stefanovits-Bányai, Sz Bánvölgyi: Effects of pectolytic enzyme treatment and microfiltration on antioxidant components of elderberry juice, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 10: (1) pp. 116-126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Banvolgyi S, Bahceci KS, Vatai G, Bekassy S, Bekassy-Molnar E: Partial dealcoholization of red wine by nanofiltration and its effect on anthocyanin and resveratrol levels, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 22: (8) pp. 677-687.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Furulyás D, Nyéki F, Stégerné Máté M, Stefanovitsné Bányai É, Bánvölgyi Sz: Pektinbontás és mikroszűrés hatása a feketebodza antioxidáns összetevőire, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 70: (4) pp. 13-18.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2016

Szilvia Bánvölgyi, Tünde Vatai, Zsuzsanna Molnár, István Kiss, Zeljko Knez, Gyula Vatai, Mojca Skerget: Integrated process to obtain anthocyanin enriched pal-fat particles from elderberry juice, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 45: (2) pp. 206-2014.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Dusza E, Bánvölgyi Sz, Kiss I, Stefanovitsné Bányai É, Vatai Gy: Extraction of antioxidant and polyphenol compounds from Tokaji Aszú marc, In: Szerk.: Alapi Tünde , Szerk.: István Ilisz Procedings of the 22nd International Symposium on Analytical and Environmental Problems. Szeged: University of Szeged, 2016. pp. 348-351.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2016

D Furulyás, F Savanya, Sz Bánvölgyi, N Papp, É Stefanovits-Bányai, M Stéger-Máté: Effects of enzyme treatment on the microfiltration of elderberry, REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA : (No) pp. 40-46.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2016

Sebő J, Bánvölgyi Sz, Vatai Gy, Furulyás D, Stégerné Máté M, Stefanovitsné Bányai É: Feketebodza-lé (Sambucus nigra L.) tükrösítése mikroszűréssel - a műveleti paraméterek hatásának vizsgálata, MEMBRÁNTECHNIKA ÉS IPARI BIOTECHNOLÓGIA 7: (2) p. 30.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Szilvia Bánvölgyi, Igor Gáspár, Fanni Savanya, Flóra Nyéki, Gyula Vatai: Effect of static mixer to the initial flux of red- and black currant juice using microfiltration, In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. p. CD.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2015

Dóra Schenk, Diána Furulyás, Nóra Papp, Szilvia Bánvölgyi, István Kiss, Éva Stefanovits-Bányai, Gyula Vatai: Antioxidáns hatású vegyületek koncentrációjának változása pirosribiszke-lé membránszeparációval történő besűrítése során, In: Szerk.: Alapi Tünde, Szerk.: Ilisz István Proceedings of the 21st International Symposium on Analytical and Environmental Problems. Szeged: Szegedi Tudományegyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék, 2015. p. 431.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: Angol és magyar
URL 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
42
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
47
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
72

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )