Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. II. 26.
Személyes adatok
Kasza Gyula
név Kasza Gyula
intézmény neve
doktori iskola
PE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (témavezető)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
MATE Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola (oktató)
ÁTE Állatorvostudományi Doktori Iskola (témavezető)
MATE Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 9%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 30%
MATE Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola 1%
ÁTE Állatorvostudományi Doktori Iskola 40%
MATE Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola 20%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Állatorvostudományi Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím gyula.kaszagmail.com
telefonszám +36 20 454-8418
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2018
fokozat tudományága állatorvosi tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Állatorvostudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Állatorvostudományi Egyetem
egyetemi oktató
2015 - Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (további intézmény)
további (programvezető)
2005 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 9.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szakos Dávid PhD 2022  ÁODI
(50%) Gortva-Vajda Ágnes Gizella PhD 2021  ÉDI
(50%) Izsó Tekla PhD 2021  ÉDI
(50%) Kiss Anna PhD 2021  ÉDI
Bognár Lajos PhD 2020  GSDI-KE
(50%) Szegedyné Fricz Ágnes PhD 2020  TTDI
Süth Miklós PhD 2019  GSDI-KE
Szabó-Bódi Barbara PhD 2018  TTDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Szabó Erika (PhD) 2022/08  ÁODI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Nugraha Widya Satya (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Lámfalusy Tamás (PhD) (2026/01)  ÁODI
(50%) László Veronika (PhD) (2025/08)  GDI-PE
(50%) Farkasné Gyurcsó Adrienn (PhD) (2024/08)  ÁODI
(50%) Fekete László (PhD) (2024/08)  GRTDI
(50%) Kuti Beatrix Adrienn (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerbiztonság (kockázatkezelés, kockázatészlelés); Élelmiszermarketing; Fogyasztói kutatások
jelenlegi kutatásainak tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Langsrud Solveig, Veflen Nina, Allison Rosalie, Crawford Bob, Izsó Tekla, Kasza Gyula, Lecky Donna, Nicolau Anca Ioana, Scholderer Joachim, Skuland Silje Elisabeth, Teixeira Paula: A trans disciplinary and multi actor approach to develop high impact food safety messages to consumers: Time for a revision of the WHO - Five keys to safer food?, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 133: pp. 87-98.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2023

Vittuari Matteo, Garcia Herrero Laura, Masotti Matteo, Iori Elisa, Caldeira Carla, Qian Zhuang, Bruns Hendrik, van Herpen Erica, Obersteiner Gudrun, Kaptan Gulbanu, Liu Gang, Mikkelsen Bent Egberg, Swannell Richard, Kasza Gyula, Nohlen Hannah, Sala Serenella: How to reduce consumer food waste at household level: A literature review on drivers and levers for behavioural change, SUSTAINABLE PRODUCTION AND CONSUMPTION 38: pp. 104-114.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Kasza Gyula, Csenki Eszter, Szakos Dávid, Izsó Tekla: The evolution of food safety risk communication: Models and trends in the past and the future, FOOD CONTROL 138: p. 109025.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2022

Szakos Dávid, Ózsvári László, Kasza Gyula: Health-related nutritional preferences of older adults: A segmentation study for functional food development, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS 92: pp. 105065-10.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Szakos Dávid, Szabó-Bódi Barbara, Kasza Gyula: Consumer awareness campaign to reduce household food waste based on structural equation behavior modeling in Hungary, ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH 28: pp. 24580-24589.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
2021

Møretrø T., Nguyen-The C., Didier P., Maître I., Izsó T., Kasza G., Skuland S.E., Cardoso M.J., Ferreira V.B., Teixeira P., Borda D., Dumitrascu L., Neagu C., Nicolau A.I., Anfruns-Estrada E., Foden M., Voysey P., Langsrud S.: Consumer practices and prevalence of Campylobacter, Salmonella and norovirus in kitchens from six European countries, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 347: 109172
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2020

Plasek Brigitta, Lakner Zoltán, Kasza Gyula, Temesi Ágoston: Consumer Evaluation of the Role of Functional Food Products in Disease Prevention and the Characteristics of Target Groups, NUTRIENTS 12: (1) p. 69.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 63
nyelv: angol
URL 
2020

Kasza Gyula, Dorkó Annamária, Kunszabó Atilla, Szakos Dávid: Quantification of Household Food Waste in Hungary: A Replication Study Using the FUSIONS Methodology, SUSTAINABILITY 12: (8) p. 3069.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 37
nyelv: angol
URL 
2019

Kasza Gyula, Szabó-Bódi Barbara, Lakner Zoltán, Izsó Tekla: Balancing the desire to decrease food waste with requirements of food safety, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 84: pp. 74-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 46
nyelv: angol
URL 
2018

Szabó-Bódi Barbara, Kasza Gyula, Szakos Dávid: ASSESSMENT OF HOUSEHOLD FOOD WASTE IN HUNGARY, BRITISH FOOD JOURNAL 120: (3) pp. 625-638.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 73
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:280 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
260
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
252
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
9 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
72
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
50
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
814


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )