Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. I. 31.
Személyes adatok
név Belák Ágnes
születési év 1979
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Belak.Agnesetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7360
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Füstös Zoltán PhD 2017  ÉDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Deák Bernadett (PhD) 2018/01  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Romlást okozó baktériumok fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai vizsgálata Növényi és állati eredetű élelmiszer-alapanyagokból izolált baktériumok gátló hatásának vizsgálata kórokozók ellen
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2018

Szabó L, Gyenes O, Szabó J, Kovács K, Kovács A, Kiskó G, Belák Á, Mohácsi-Farkas C, Takács E, Wojnárovits L: Electron beam treatment for eliminating the antimicrobial activity of piperacillin in wastewater matrix, JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY 58: (25) pp. 24-32.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2017

Szabó L, Szabó J, Illés E, Kovács A, Belák Á, Mohácsi-Farkas C, Takács E, Wojnárovits L: Electron beam treatment for tackling the escalating problems of antibiotic resistance: Eliminating the antimicrobial activity of wastewater matrices originating from erythromycin, CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL 321: pp. 314-324.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Füstös Z, Belák Á, Maráz A: Colonization ability of Escherichia coli and Listeria monocytogenes in the endosphere of sweet pepper (Capsicum annuum var. grossum), ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 46: (4) pp. 481-491.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Engelhardt Tekla, Ágoston Réka, Belák Ágnes, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: The suitability of the ISO 11290-1 method for the detection of Listeria monocytogenes, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 71: pp. 213-220.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2015

Belák Á, Maráz A: Antagonistic effect of Pseudomonas sp. CMI-1 on foodborne pathogenic Listeria monocytogenes, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 53: (2) pp. 223-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Varga E, Bardocz A, Belák Á, Maráz A, Boros B, Felinger A, Böszörményi A, Horváth Gy: Antimicrobial activity and chemical composition of thyme essential oils and the polyphenolic content of different Thymus extracts, FARMACIA (BUCHAREST) 63: (3) pp. 357-361.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2014

Belák Á, Héher B, Füstös Z, Kovács M, Maráz A: Endophytic bacteria from Capsicum annuum var. grossum cultivars and their inhibitory effects on Listeria monocytogenes, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 43: (Suppl. 1) pp. 9-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2011

Belák Á, Kovács M, Hermann Zs, Holczmann Á N, Márta D, Cenič Stojakovič S, Bajcsi N, Maráz A: Molecular analysis of poultry meat spoiling microbiota and heterogeneity of their proteolytic and lipolytic enzyme activities, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 40: (Suppl.) pp. 3-22.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2006

Senses-Ergul S, Ágoston R, Belák Á, Deák T: Characterisation of some yeasts isolated from foods by traditional and molecular tests, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 108: (1) pp. 120-124.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
DOI 
2003

Majoros L, Kardos G, Belák Á, Maráz A, Asztalos L, Csánky E, Barta Z, Szabó B: Restriction enzyme analysis of ribosomal DNA shows that Candida inconspicua clinical isolates can be misidentified as Candida norvegensis with traditional diagnostic procedures, JOURNAL OF CLINICAL MICROBIOLOGY 41: (11) pp. 5250-5253. pp. 5250-5253.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:46 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
65
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
76
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
42

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )