Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 09.
Személyes adatok
Firtha Ferenc
név Firtha Ferenc
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7621
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve BCE
Jelenlegi munkahelyek
1986 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Parrag Viktória PhD 2021  ÉDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerek optikai, reológiai paramétereinek vizsgálata. Mérésvezérlő, adatgyűjtő és -feldolgozó szoftverek fejlesztése. Számítógépes képfeldolgozás, NIR, spektrális képfeldolgozás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Darnay Lívia, Vitális Flóra, Szepessy Anna, Bencze Dávid, Csurka Tamás, Surányi József, Laczay Péter, Firtha Ferenc: Comparison of different visual methods to follow the effect of milk heat treatment and MTGase on appearance of semi-hard buffalo cheese, FOOD CONTROL 139: 109049
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2021

Amani Hanieh, Firtha Ferenc, Jakab Ivett, Baranyai László, Badak‐Kerti Katalin: Nondestructive evaluation of baking parameters on pogácsa texture, JOURNAL OF TEXTURE STUDIES 52: (4) pp. 510-519.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Ibrahim A., Alghannam A. R., Eissa A., Firtha F., Kaszab T., Kovacs Z., Helyes L.: Preliminary study for inspecting moisture content, dry matter content, and firmness parameters of two date cultivars using NIR hyper-spectral imaging system, FRONTIERS IN BIOENGINEERING AND BIOTECHNOLOGY 9: 720630
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2020

Parrag V., Gillay Z., Kovács Z., Zitek A., Böhm K., Hinterstoisser B., Krska R., Sulyok M., Felföldi J., Firtha F., Baranyai L.: Application of hyperspectral imaging to detect toxigenic Fusarium infection on cornmeal, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 16: (1) pp. 51-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Badak-Kerti Katalin, Németh Szabina, Zitek Andreas, Firtha Ferenc: Hyperspectral monitoring of fructose content in marzipan, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 14: (s1) pp. 79-88.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2017

Darnay Lívia, Králik Flóra, Oros Gergely, Koncz Kálmánné, Firtha Ferenc: Monitoring the Effect of Transglutaminase in Semi-Hard Cheese during Ripening by Hyperspectral Imaging, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 196: (March) pp. 123-129.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
URL 
2012

Szöllősi Dániel, Dénes Lajos Dénes, Dr. Firtha Ferenc, Kovács Zoltán, Dr. Fekete András: Comparison of six multiclass classifiers by the use of different classification performance indicators, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 26: (3-4) pp. 76-84.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2008

Firtha F, Fekete A, Kaszab T, Gillay B, Nogula-Nagy M, Kovács Z, Kantor D.B.: Methods for Improving Image Quality and Reducing Data Load of NIR Hyperspectral Images, SENSORS 8: pp. 3287-3298.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
2008

T. Kaszab, F. Firtha, A. Fekete: Influence of Non-ideal Storage Conditions on Carrot Moisture Content Loss, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 4: (1) pp. 61-75.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:94 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
114
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
115
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
133


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )