Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. IV. 12.
Személyes adatok
Firtha Ferenc
név Firtha Ferenc
születési év 1961
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Firtha.Ferencetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7621
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve BCE
Jelenlegi munkahelyek
1986 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Parrag Viktória PhD (2019/10)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Jasper Anita (PhD) 2015/08  ÉDI
Éder Gergely (PhD) 2013/08  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerek optikai, reológiai paramétereinek vizsgálata. Mérésvezérlő, adatgyűjtő és -feldolgozó szoftverek fejlesztése. Számítógépes képfeldolgozás, NIR, spektrális képfeldolgozás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Darnay Lívia, Králik Flóra, Oros Gergely, Koncz Kálmánné, Firtha Ferenc: Monitoring the Effect of Transglutaminase in Semi-Hard Cheese during Ripening by Hyperspectral Imaging, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 196: (March) pp. 123-129.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Parrag V, Felföldi J, Baranyai L, Geösel A, Firtha F: Early detection of cobweb disease infection on Agaricus bisporus sporocarps using hyperspectral imaging, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 43: (Suppl. 1) pp. 107-113.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Firtha F, Romvári R: A hús márványozottságának RGB-, hiperspektrális- és CTképfeldolgozással történő jellemzésének kritériumai, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 18: (1) pp. 66-75.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2013

J Felfoldi, L Baranyai, F Firtha, L Friedrich, Cs Balla: Image processing based method for characterization of the fat/meat ratio and fat distribution of pork and beef samples, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 9: (1) pp. 27-53.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2012

R ElGamal, G ElMasry, F Firtha: Physico-mechanical Properties of Rough Rice Grain under Different Moisture Conditions, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 2012: (8) pp. 17-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Szöllősi Dániel, Dénes Lajos Dénes, Dr. Firtha Ferenc, Kovács Zoltán, Dr. Fekete András: Comparison of six multiclass classifiers by the use of different classification performance indicators, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 26: (3-4) pp. 76-84.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2009

F Firtha: Detecting moisture loss of carrot samples during storage by hyperspectral imaging system, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 38: (1) pp. 55-66.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2008

Firtha F, Fekete A, Kaszab T, Gillay B, Nogula-Nagy M, Kovács Z, Kantor D.B.: Methods for Improving Image Quality and Reducing Data Load of NIR Hyperspectral Images, SENSORS 8: pp. 3287-3298.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2008

T. Kaszab, F. Firtha, A. Fekete: Influence of Non-ideal Storage Conditions on Carrot Moisture Content Loss, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 4: pp. 61-75.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2007

Ferenc Firtha: Development of Data Reduction Function for Hyperspectral Imaging, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 3: (1) pp. 67-88.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:31 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
62
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
94
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
73


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )