Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. I. 22.
Személyes adatok
Baranyai László
név Baranyai László
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7205
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2018
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1999 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Kertész István PhD 2022  ÉDI
(50%) Dénes Lajos Dénes PhD 2018  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Amani Hanieh (PhD) 2022/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Le Ba Thong (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Xuan Hoa Mac (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Pham Tung Thanh (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Siyum Zinabu Hailu (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Yakdhane Eya (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Digitális képfeldolgozás alkalmazása élelmiszerek, zöldségek és gyümölcsök minősítésére. Lézer fénnyel indukált diffúz reflexió vizsgálata. Fény terjedésének szimulációja biológiai szövetekben.
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Anita Hencz, Lien Le Phuong Nguyen, László Baranyai, Donatella Albanese: Assessment of Wine Adulteration Using Near Infrared Spectroscopy and Laser Backscattering Imaging, PROCESSES 10: (1) pp. 1-10.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Amani Hanieh, Firtha Ferenc, Jakab Ivett, Baranyai László, Badak‐Kerti Katalin: Nondestructive evaluation of baking parameters on pogácsa texture, JOURNAL OF TEXTURE STUDIES 52: (4) pp. 510-519.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Le Nguyen Lien Phuong, Visy Anna, Baranyai László, Friedrich László, Mahajan Pramod V.: Application of hue spectra fingerprinting during cold storage and shelf-life of packaged sweet cherry, JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION 14: p. 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2020

Baranyai László: Laser induced diffuse reflectance imaging – Monte Carlo simulation of backscattering measured on the surface, METHODSX 7: p. 100958.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Lien Phuong Le Nguyen, Tamás Zsom, Mai Sao Dam, László Baranyai, Géza Hitka: Evaluation of the 1-MCP microbubbles treatment for shelf-life extension for melons, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY 150: (1) pp. 89-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2015

Mussadiq Zohaib, Laszlo Baranyai, Helyes Lajos, Gyuricza Csaba: Evaluation and comparison of open source program solutions for automatic seed counting on digital images, COMPUTERS AND ELECTRONICS IN AGRICULTURE 117: pp. 194-199.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 38
nyelv: angol
URL 
2012

Norhashila Hashim, Rimfiel Bin Janius, Laszlo Baranyai, Russly Abdul Rahman, Azizah Osman, Manuela Zude: Kinetic Model for Colour Changes in Bananas During the Appearance of Chilling Injury Symptoms, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (8) pp. 2952-2963.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
URL 
2009

László Baranyai, Manuela Zude: Analysis of laser light propagation in kiwifruit using backscattering imaging and Monte Carlo simulation, COMPUTERS AND ELECTRONICS IN AGRICULTURE 69: (1) pp. 33-39.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 64
nyelv: angol
URL 
2008

Giuseppe Romano, László Baranyai, Klaus Gottschalk, Manuela Zude: An Approach for Monitoring the Moisture Content Changes of Drying Banana Slices with Laser Light Backscattering Imaging, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 1: (4) pp. 410-414.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 51
nyelv: angol
URL 
2007

O. Reichart, K. Szakmár, Á. Jozwiak, J. Felföldi, L. Baranyai.: Redox potential measurement as a rapid method for microbiological testing and its validation for coliform determination, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 114: (2) pp. 143-148.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:231 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
145
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
145
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
67
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
59
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
371


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )