Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. II. 28.
Személyes adatok
Sipos László
név Sipos László
születési év 1978
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola 20%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6351
mobiltelefon száma +36 20 442-3627
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Gere Attila PhD 2016  ÉDI
Losó Viktor PhD 2015  ÉDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Szabó Dániel (PhD) (2024/01)  ÉDI
(50%) Végh Rita (PhD) (2023/08)  ÉDI
Nyitrai Ákos Gábor (PhD) (2022/01)  ÉDI
(50%) Boros Ildikó Fruzsina (PhD) (2021/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület érzékszervi bírálók és bírálócsoportok teljesítményértékelése, elektronikus érzékszervek és érzékszervi észlelés, statisztikai módszerfejlesztés és validálás, minőségirányítás, fogyasztói magatartás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2018

László Sipos, Attila Gere, József Popp, Sándor Kovács: A novel ranking distance measure combining Cayley and Spearman’s footrule metrics, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 32: (4) e3011
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2018

Gere Attila, Kovács Sándor, Sipos László: Spectral clustering in eye-movement researches, JOURNAL OF CHEMOMETRICS accepted: p. e3003.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Gere Attila, Székely Géza, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Sipos László: Readiness to adopt insects in Hungary, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 59: (July) pp. 81-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
2017

László Sipos, Csaba Orbán, Ildikó Bálint, László Csambalik, Anna Divéky‑Ertsey, Attila Gere: Colour parameters as indicators of lycopene and antioxidant activity traits of cherry tomatoes (Solanum lycopersicum L.), EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 243: (9) pp. 1533-1543.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2017

Sipos László, Ladányi Márta, Kókai Zoltán, Gere Attila: Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési módszereinek felülvizsgálata, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 63: (1) pp. 1435-1451.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol és magyar
2017

Csambalik László, Divéky-Ertsey Anna, Pusztai Péter, Boros Fruzsina, Orbán Csaba, Kovács Sándor, Gere Attila, Sipos László: Multi-perspective evaluation of phytonutrients – Case study on tomato landraces for fresh consumption, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS 33: pp. 211-216.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2017

László Sipos, Márta Ladányi, Attila Gere, Zoltán Kókai, Sándor Kovács: Panel performance monitoring by Poincaré Plot: A case study on flavoured bottled waters, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 98: (8) 10.1016/j.foodres.2017.04.029
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Gere Attila, Szabó Zsófia, Pásztor-Huszár Klára, Orbán Csaba, Kókai Zoltán, Sipos László: Use of JAR-Based Analysis for Improvement of Product Acceptance: A Case Study on Flavored Kefirs, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 82: (5) pp. 1200-1207.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2017

Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László: Influence of mood on gazing behavior: Preliminary evidences from an eye-tracking study, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 61: 10.1016/j.foodqual.2017.05.004
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2017

Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Purczel Ágnes, Varga Zsófia, Szőke Andrea, Székely Géza: LED-ek hasznosítási lehetőségei a növénytermesztésben, KERTGAZDASÁG: A KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM A MAGYAR KERTÉSZETI TANÁCS ÉS A MAGYAR KERTÉSZETI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG SZAKFOLYÓIRATA 49: (3) pp. 11-22.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:30 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
191
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
191
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
7
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
613

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )