Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. II. 28.
Személyes adatok
Sipos László
név Sipos László
születési év 1978
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 20%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6351
mobiltelefon száma +36 20 232-9560
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Boros Ildikó Fruzsina PhD 2021  KeTDI
Gere Attila PhD 2016  ÉDI
Losó Viktor PhD 2015  ÉDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Szabó Dániel (PhD) (2024/01)  ÉDI
(50%) Végh Rita (PhD) (2023/08)  ÉDI
Nyitrai Ákos Gábor (PhD) (2022/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület érzékszervi bírálók és bírálócsoportok teljesítményértékelése, elektronikus érzékszervek és érzékszervi észlelés, statisztikai módszerfejlesztés és validálás, minőségirányítás, fogyasztói magatartás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2020

Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Csambalik László, Székely Géza, Jung András, Balázs László: Horticultural lighting system optimalization: A review, SCIENTIA HORTICULTURAE 273: p. 109631.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2020

Sipos László, Végh Rita, Bodor Zsanett, Zaukuu John-Lewis Zinia, Hitka Géza, Bázár György, Kovacs Zoltan: Classification of Bee Pollen and Prediction of Sensory and Colorimetric Attributes—A Sensometric Fusion Approach by e-Nose, e-Tongue and NIR, SENSORS 20: (23) 6768
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

László Sipos, Csaba Orbán, Ildikó Bálint, László Csambalik, Anna Divéky‑Ertsey, Attila Gere: Colour parameters as indicators of lycopene and antioxidant activity traits of cherry tomatoes (Solanum lycopersicum L.), EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 243: (9) pp. 1533-1543.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2017

László Sipos, Márta Ladányi, Attila Gere, Zoltán Kókai, Sándor Kovács: Panel performance monitoring by Poincaré Plot: A case study on flavoured bottled waters, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 99: (1) pp. 198-205.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2017

Gere Attila, Székely Géza, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Sipos László: Readiness to adopt insects in Hungary, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 59: (July) pp. 81-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 64
nyelv: angol
URL 
2016

Gere A, Danner L, Antoni N d, Kovács S, Dürrschmid K, Sipos L: Visual attention accompanying food decision process: an alternative approach to choose the best model, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 51: pp. 1-7.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
2013

Sárosi Sz, Sipos L, Kókai Z, Pluhár Zs, Szilvássy B, Novák I: Effect of different drying techniques on the aroma profile of Thymus vulgaris analyzed by GC-MS and sensory profile methods, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 46: pp. 210-216.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2012

Sipos L, Kovács Z, Sági-Kiss V, Csiki T, Kókai Z, Fekete A, Héberger K: Discrimination of mineral waters by electronic tongue, sensory evaluation and chemical analysis, FOOD CHEMISTRY 135: (4) pp. 2947-2953.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 49
nyelv: angol
URL 
2011

László Sipos, Zoltán Kovács, Dániel Szöllösi, Zoltán Kókai, István Dalmadi, Andras Fekete: Comparison of novel sensory panel performance evaluation techniques with e-nose analysis integration, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 25: (5) pp. 275-286.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
2010

Z Kovács, I Dalmadi, L Lukács, L Sipos, K Szántai-Kőhegyi, Z Kókai, A Fekete: Geographical origin identification of pure Sri Lanka tea infusions with electronic nose, electronic tongue and sensory profile analysis, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 24: (3-4) pp. 121-130.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 67
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:259 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
200
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
200
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
8
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
760

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )