Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. XII. 02.
Személyes adatok
név Sipos Péter
intézmény neve
doktori iskola
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (oktató)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 20%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím sipospagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 417-572/88504
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Jevcsák Szintia PhD 2019  KKDI-DE
Diósi Gerda PhD 2017  HJNKÉDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Tóth-Szabó Edina (PhD) 2016/08  KKDI-DE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Nagy Róbert (PhD) (2024/01)  TÉDI
Nagy Tímea (PhD) (2023/01)  TÉDI
Beregi Márton István (PhD) (2022/08)  TÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szántóföldi növények minőségvizsgálata, a minőségére ható tényezők polifaktoriális vizsgálata. Szántóföldi és kertészeti termékek feldolgozása, minőségvizsgálata, Élelmiszerminőség és -biztonság.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2019

Peles Ferenc, Sipos Péter, Győri Zoltán, Pfliegler Walter P., Giacometti Federica, Serraino Andrea, Pagliuca Giampiero, Gazzotti Teresa, Pócsi István: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 10: p. 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2019

Csapó J., Prokisch J., Albert Cs., Sipos P.: Effect of UV light on food quality and safety, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 12: (1) pp. 21-41.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

P Sipos, R Nyárádi: Use of juvenile grape berry as antioxidant rich food ingredient, REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA 10: (2) pp. 79-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

M Móré, G Diósi, P Sipos, Z Gyori: Investigation of rheological properties of winter wheat varieties during storage, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 8: pp. 63-69.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

Diósi G, Móré M, Sipos P: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 8: pp. 104-110.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2010

Mária Borbély, Péter Sipos, Ferenc Peles, Zoltán Győri: Mycotoxin contamination in cereals, JOURNAL OF AGROALIMENTARY PROCESSES AND TECHNOLOGIES 16: (2) pp. 96-98.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
2008

P Sipos, Á Elek, Z Győri: Application of texture analyzer in the quality analysis of bakery products, JOURNAL OF FOOD PHYSICS 21: pp. 99-102.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
2007

Mezei Z, Sipos P, Győri Z: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage, AGRICULTURAE CONSPECTUS SCIENTIFICUS 72: (3) pp. 221-225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2006

Z Győri, P Sipos: Investigation of wheat quality on different samples, BULETINUL UNIVERSITATII DE STIINTE AGRICOLE CLUJ-NAPOCA. SERIA AGRICULTURA SI HORTICULTURA 62: pp. 258-263.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
2005

P Pepó, P Sipos, Z Győri: Effects of fertilizer application on the baking quality of winter wheat varieties in a long term experiment under continental climatic conditions in Hungary, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 33: (4) pp. 825-832.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:82 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
241
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
237
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
86
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
87
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
222

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )