Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. X. 09.
Személyes adatok
név Sipos Péter
születési év 1975
intézmény neve
doktori iskola
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (témavezető)
Doktori Iskola Tanácsa (tanácskozási jogú tag)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 99%
DE KKDI-DE Doktori Iskola Tanácsa (tanácskozási jogú tag) 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím sipospagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 417-572/88504
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Diósi Gerda PhD 2017  HJNKÉDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Tóth-Szabó Edina (PhD) 2016/08  KKDI-DE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Jevcsák Szintia (PhD) (2018/08)  KKDI-DE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szántóföldi növények minőségvizsgálata, a minőség kialakulásának vizsgálata. A minőségére ható tényezők polifaktoriális vizsgálata. Kertészeti termékek feldolgozása, minőségvizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2016

Jevcsák Szintia, Sipos Péter: Alternative grains in nutrition, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 9: pp. 69-76. pp. 69-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

P Sipos, R Nyárádi: Use of juvenile grape berry as antioxidant rich food ingredient, REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA 10: (2) pp. 79-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

P Sipos, Zs Szilágyi, M Móré: Effect of salt forms and concentrations on the valorigraphic parameters of winter wheat, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 7: pp. 88-95.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Zoltán Győri, Norbert Boros, Péter Sipos: Effect of mineral fertilization on the extensograph parameters of winter wheat varieties, NÖVÉNYTERMELÉS 62: (Suppl.) pp. 71-74.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2013

Péter Sipos, Mariann Móré, Gerda Diósi, Mária Borbély: Salt content of bakery products in the Hajdúság region of Hungary in 2013, ANALELE UNIVERSITATII DIN ORADEA FASCICULA ECOTOXICOLOGIE ZOOTEHNIE SI TEHNOLOGII DE INDUSTRIE ALIMENTARA 12: pp. 367-372.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2010

Mária Borbély, Péter Sipos, Ferenc Peles, Zoltán Győri: Mycotoxin contamination in cereals, JOURNAL OF AGROALIMENTARY PROCESSES AND TECHNOLOGIES 16: (2) pp. 96-98.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2007

Mezei Z, Sipos P, Győri Z: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage, AGRICULTURAE CONSPECTUS SCIENTIFICUS 72: (3) pp. 221-225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
2007

P Sipos, Á Tóth, D Ungai, Á P Barancsi, Z Győri: Changes of micro element composition of maize in a field experiment, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 35: (2) pp. 1069-1072.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2005

Z Győri, P Sipos, Á Tóth: Changes in the quality of maize hybrids in various agricultural management system, ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 53: (1) pp. 9-15.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2005

P Pepó, P Sipos, Z Győri: Effects of fertilizer application on the baking quality of winter wheat varieties in a long term experiment under continental climatic conditions in Hungary, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 33: (4) pp. 825-832.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:52 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
148
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
206
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
62
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
171

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )