Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. II. 28.
Személyes adatok
név Friedrich László
születési év 1976
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Friedrich.Laszlo.Ferencetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6057
mobiltelefon száma +36 30 399-7082
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2004 - Szent István Egyetem
további (egyetemi docens)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Darnay Lívia PhD 2017  ÉDI
(50%) Zeke Ildikó Csilla PhD 2015  ÉDI-BCE
Castillo Luis PhD 2014  ÉDI-BCE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Csehi Barbara PhD (2020/06)  ÉDI
(50%) Tóth Adrienn PhD (2020/09)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Jasper Anita (PhD) 2015/08  ÉDI
Palotás Péter (PhD) 2017/01  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Ayari Emna (PhD) (2021/08)  ÉDI
(50%) Pintér Nagy Orsolya (PhD) (2021/08)  ÉDI
Horváth Ferenc (PhD) (2018/08)  ÉDI
(50%) Tóth Adrienn (PhD) (2018/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Húsipari technológiák
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2017

Lívia Darnay, Adrienn Tóth, Bertold Salamon, Kármen Papik, Gergely Oros, Gábor Jónás, Krisztina Horti, Kálmánné Koncz, László Friedrich: TEXTURE-MODIFYING PROPERTIES OF MICROBIAL TRANSGLUTAMINASE ON 2 POPULAR HUNGARIAN PRODUCTS: TRAPPIST CHEESE AND FRANKFURTER, ACTA ALIMENTARIA 46: (1) p. -.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Lívia Darnay, Ágota Koncz, Éva Gelencsér, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich: Textural properties of low-fat set-type yoghurt depending on mTG addition, MLJEKARSTVO 66: (3) pp. 225-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Tóth Adrienn, Németh Csaba, Friedrich László: Szeletelt, főtt tojástermékek - eltarthatóság és csomagolás, BAROMFI ÁGAZAT: BAROMFI- ÉS NYÚLTENYÉSZTŐK LAPJA 16: (1) pp. 66-69.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Tóth Adrienn, Palotás Péter, Németh Csaba, Csehi Barbara, Louis Argüello Castillo, Friedrich László, Balla Csaba, Póti Péter: Increasing shelf life of fish through high hydrostatic pressure treatment, JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 12: pp. 118-122.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Darnay L, Len A, Koncz Á, Friedrich L, Rosta L: Small angle neutron scattering study of nanostructural changes in microbial transglutaminase-treated low-fat yogurt during fermentation, FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY 24: (6) pp. 2125-2128.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Németh Cs, Castillo L A, Horváth F, Zeke I, Friedrich L, Balla Cs, Németh Z, Póti P: High hydrostatic pressure: Can we trust published data?, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 8: (1) pp. 86-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Surányi József, Jónás Gábor, Balla Csaba, Németh Csaba, Felföldi József, Friedrich László: Sertéskaraj márványozottságának és egyéb minőségi jellemzőinek vizsgálata, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 136: (8) pp. 479-484.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2012

Dalmadi I, Németh Cs, Mráz B, Friedrich L, Zeke I, Juhász R, Suhajda Á, Balla Cs: Effect of high pressure treatment on liquid whole egg, HIGH PRESSURE RESEARCH 32: (2) pp. 330-336. Paper DOI:10.1080/08957959.2012.687050.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.901
nyelv: angol
URL 
2012

Friedrich L, Tuboly E, Pasztor-Huszar K, Balla C, Ven C: NON-DESTRUCTIVE MEASUREMENT OF OUTER CRUST FORMATION IN DRY SAUSAGE USING ULTRASOUND TECHNIQUE, ACTA ALIMENTARIA 41: (2) pp. 152-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Lorincz A, Unger A, Novak A, Szabo K, Csaszar G, Bukovics S, Fulop A, Balla C, Friedrich L, Pasztor-Huszar K, Szalai L: All-inclusive utilisation of sour whey components in different prototypes based on membrane separation, MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 67: (4) pp. 439-442.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
127
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
186
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )