Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. II. 23.
Személyes adatok
Szente Viktória
név Szente Viktória
intézmény neve
Kaposvári Egyetem
Egyetemi Doktori Tanács
doktori iskola
MATE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 82 505-800/3202
mobiltelefon száma +36 70 263-6926
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2020 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
2004 - Kaposvári Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 10.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Versavel Haile PhD 2020  GSDI-KE
Kummitha Harshavardhan Reddy PhD 2019  GSDI-KE
(50%) Szabó Sára PhD 2016  GSDI-KE
(50%) Szabó Zoltán PhD 2015  GSDI-KE
(50%) Olsovszkyné Némedi Andrea PhD 2014  GSDI-KE
(50%) Soós Mihály PhD 2014  GSDI-KE
(50%) Temesi Ágoston PhD 2011  GSDI-KE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Weisz Margit PhD (2022/08)  GSDI-KE
abszolutóriumot szerzett:
Sántosi Péter (PhD) 2022/08  GSDI-KE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Péntek Marianna (PhD) (2025/08)  GSDI-KE
Osiako Peter Onyonje (PhD) (2023/08)  GSDI-KE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer-fogyasztói magatartás - ökonómiai és társadalmi aspektusok vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2021

SZENTE Viktória, OSIAKO Peter Onyonje, NAGY Mónika Zita, PINTÉR Attila, SZIGETI Orsolya: COMMUNITY BASED ECOTOURISM IN HUNGARY: CITIZENS’ PERCEPTIONS TOWARDS THE ROMA COMMUNITY, GEOJOURNAL OF TOURISM AND GEOSITES 34: (1) pp. 233-239.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Szente V, Fertő I, Benedek Zs: Hozzájárul-e a helyi élelmiszer vásárlás a helyi gazdaság fejlődéséhez? Egy szisztematikus irodalmi áttekintés, TÉR ÉS TÁRSADALOM 35: (2) pp. 49-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2020

Benedek Zs, Fertő I, Szente V: The Multiplier Effects of Food Relocalization, SUSTAINABILITY 12: (9) 3524
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2020

Haile Versavel Tecleab, Szendrő Katalin, Szente Viktória: Students’ stereotypes about instructors in higher education in Ethiopia, ECONOMICS AND SOCIOLOGY 13: (2) pp. 136-149.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Szerb Boglárka, Horváth Jolán, Szente Viktória: Consumer perception of Hungarian agroforestry products – results of a Q-methodology attitude research study, STUDIES IN AGRICULTURAL ECONOMICS 122: (3) pp. 124-131.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2017

Szente Viktória, Torma Dorisz, Szendrő Katalin: Organic and local food market – alternatives or cooperation possibility?, INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARITY IN BUSINESS AND SCIENCE 3: (3) pp. 85-92.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Szakály Zoltán, Soós Mihály, Szabó Sára, Szente Viktória: Role of labels referring to quality and country of origin in food consumers’ decisions, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (3) pp. 323-330.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2015

Szente V., Szigeti O., Polereczki Zs., Varga Á., Szakály Z.: Towards a new strategy for organic milk marketing in Hungary, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (1) pp. 32-38.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2014

Szakály Zoltán, Balogh Péter, Jasák Helga, Szabó Sára, Szente Viktória: The Influence of Personal Values on the Transition towards Health-conscious Diet: a Segmentation Approach, JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH 2: (8) pp. 476-484.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2012

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Kövér György, Polereczki Zsolt, Szigeti Orsolya: The influence of lifestyle on health behavior and preference for functional foods, APPETITE 58: (1) pp. 406-413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 118
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:147 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
290
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
247
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
9 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
45
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
59
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
455
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Főszerkesztője az Élelmiszer, táplálkozás és marketing c. folyóiratnak, valamint szerkesztője a Regional and Business Studies, a Tejgazdaság és a Táplálkozásmarketing, BioKontroll c. folyóiratoknak. Több tudományos és szakmai konferencia szervezője. A Kereskedelem és marketing alapszak felelőse.


2022. X. 05.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2022. december 2-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )