Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. IV. 16.
Személyes adatok
Pék Zoltán
név Pék Zoltán
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím pek.zoltanmkk.szie.hu
telefonszám +36 28 522-071
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szuvandzsiev Péter PhD 2018  NTDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Égei Márton PhD (2021/08)  NTDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Utasi Lőrinc (PhD) (2023/08)  NTDI
Burján Szonja Szimóna (PhD) (2022/08)  NTDI
(50%) Silva E Souza Clarice (PhD) (2022/08)  NTDI
(50%) Komjáthy László György (PhD) (2021/08)  NTDI
Shmidtné Szantner Barbara Ildikó (PhD) (2021/08)  NTDI
(50%) Tóth Horgosi Péter (PhD) (2021/08)  NTDI
Timár Zoltán Béla (PhD) (2021/01)  NTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Zöldségnövények fitonutrienseinek meghatározása, a környezeti paraméterek viszonylatában, hiperspektrális képalkotás, közeli infravörös és kvantitatív spektrofotometria felhasználásával.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2019

Nemeskéri Eszter, Neményi András, Bőcs András, Pék Zoltán, Helyes Lajos: Physiological Factors and their Relationship with the Productivity of Processing Tomato under Different Water Supplies, WATER 11: (3) p. 586.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

ESZTER NEMESKÉRI, KRISZTINA MOLNÁR, ZOLTÁN PÉK, LAJOS HELYES: Effect of water supply on the water use-related physiological traits and yield of snap beans in dry seasons, IRRIGATION SCIENCE 36: (3) pp. 143-158.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2017

Szuvandzsiev P, Daood HG, Posta K, Helyes L, Pék Z: Application of VIS-NIR reflectance spectra for estimating soluble solid and lycopene content of open-field processing tomato fruit juice from irrigation and mycorrhiza treatments, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1159: pp. 73-77.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2017

Bakr J, Daood HG, Pék Z, Helyes L, Posta K: Yield and quality of mycorrhized processing tomato under water scarcity, APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH 15: (1) pp. 401-413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2017

Darázsi Ledóné H, Pék Z, Helyes L, Szuvandzsiev P: Influence of colour net shading on quantity and quality of sweet pepper yield, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1170: pp. 359-364.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Deák K, Szigedi T, Pék Z, Baranowski P, Helyes L: Carotenoid determination in tomato juice using near infrared spectroscopy, INTERNATIONAL AGROPHYSICS 29: (3) pp. 275-282.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2014

Pék Z, Szuvandzsiev P, Daood H, Neményi A, Helyes L: Effect of irrigation on yield parameters and antioxidant profiles of processing cherry tomato, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 9: (4) pp. 383-395.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 23
nyelv: angol
URL 
2012

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Effect of irrigation on processing tomato yield and antioxidant components., TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 36: (6) pp. 702-709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
2010

Pék Z, Helyes L, Lugasi A: Color changes and antioxidant content of vine and post-harvest ripened tomato fruits., HORTSCIENCE 45: (3) pp. 466-468.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 46
nyelv: angol
2006

Brandt S, Pék Z, Barna É, Lugasi A, Helyes L: Lycopene content and colour of ripening tomatoes as affected by environmental conditions, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (4) pp. 568-572.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 209
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:319 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
179
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
177
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
79
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
55
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1208

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )