Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. II. 20.
Személyes adatok
Ásványi Balázs
név Ásványi Balázs
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 96 566-743
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-magyarországi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2009 - GalenBio Kft. (további intézmény)
további (laborvezető)
2004 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Molnár Judit PhD 2020  SZE-WAMDI
(50%) Szücs Petra PhD 2015  WAMDI
(50%) Vajda Katalin PhD 2015  WAMDI
(50%) Sipos-Kozma Zsófia PhD 2010  UIÁDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Tihanyi-Kovács Renáta (PhD) (2021/08)  SZE-WAMDI
(50%) Tudós Zoltán (PhD) (2020/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Tejipari melléktermékek hasznosítása. Kíméletes hőkezelési technológiák.Élelmiszer-diagnosztikai módszerek.Vakcina tesztelés. Haszonállatok Mycoplasma fertőzésének felmérése. EBV vakcina fejlesztés.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
állattenyésztési tudományok
Közlemények
2020

Bánkuti Barbara, Tudós Zoltán, Szathmary Susan, Stipkovits László, Sipos-Kozma Zsófia, Ásványi Balázs, Józsa Ádám, Rajčáni Július, Szenthe Kálmán, Bánáti Ferenc: Comparison of Economically Favourable and Further Development Friendly DNA Isolation Methods from Microbial Cultures, ADVANCES IN MICROBIOLOGY 10: (01) pp. 1-13.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Tudós Z, Szigeti J, Ásványi B: A sertéshús, mint potenciális funkcionális élelmiszer mikrobiológiai tényezőinek hatása a hús minőségére, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS 60: (1) pp. 165-182.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2019

Molnár Judit, Ásványi Balázs: STUDYING GROWTH CHARACTERISTICS OF YEAST STRAINS ON VEGETAL FERMENTATION MEDIA AND WITH VITAMIN SUPPLEMENTATION, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (2) pp. 143-149.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár Judit, Vasas Dávid, Ásványi Balázs: Incorporating single cell proteins in the diet of IBD patients, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 64: (4) pp. 2291-2296.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
2016

Régaiszné Vajda K, Halbritter AA, Szûcs P, Szigeti J, Ásványi B: Heat resistance of human pathogens in sous-vide products studied in model nutrition media, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (2) pp. 233-241.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2014

Rajčáni J, Szenthe K, Ďurmanová V, Tóth Á, Ásványi B, Pitlik E, Stipkovits L, Szathmary S: Epstein-Barr Virus (HHV-4) Inoculation to Rabbits by Intranasal and Oral Routes Results in Subacute and/or Persistent Infection Dissimilar to Human Disease, INTERVIROLOGY 57: pp. 254-269.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2013

Stipkovits L, Somogyi M, Asvanyi B, Toth A, Szathmary S: Short communication: Role of Mycoplasma arginini in mastitis caused by Streptococcus dysgalactiae, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 96: (3) pp. 1661-1667.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2010

Tóth Á, Kovácsné Gaál K, Turcsán Zs, Ásványi-Molnár N, Ásványi B, Szigeti J, Fébel H: Tracking possibilities int hen poultry sector – a review, ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 53: pp. 328-336.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Ásványi B, Varga L: Heat resistance of Clostridium sordellii spores., ANAEROBE 16: (2) pp. 226-228.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2006

Asvanyi B, Reichart O, Szigeti J, Varga L: Screening and selection of Kluyveromyces strains for use in batch production of single-cell protein from cheese whey, MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 61: (4) pp. 378-381.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:11 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
60
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
58
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
9
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
19
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
31
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Oktatási és Kulturális Minisztérium Kiegészítő Posztdoktori Ösztöndíj (2006-2007); Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület (MÉTE) Mikrobiológiai, Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztály tag

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )