Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. I. 06.
Személyes adatok
Abrankó László
név Abrankó László
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
drótpostacím Abranko.Laszloetk.szie.hu
telefonszám +36 1 350-7164
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Nagy Ádám PhD 2016  ÉDI
(50%) Szalóki-Dorkó Lilla PhD 2016  ÉDI
Szilvássy Blanka PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Balogh Emőke PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) RAK GÁBOR PÉTER PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) Engel Rita PhD 2010  ÉDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Jakab Ivett (PhD) (2024/08)  ÉDI
(50%) Rádli Nikolett (PhD) (2023/01)  ÉDI
Tormási Judit (PhD) (2022/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Bioaktív élelmiszeralkotók táplálkozás-élettani hatásának megismerése. Analitikai módszerfejlesztés a releváns metabolitok átfogó vizsgálata, kromatográfiás-tömegspektrometriás módszerekkel.
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2018

Abrankó László, Williamson Gary, Gardner Samantha, Kerimi Asimina: Comprehensive quantitative analysis of fatty-acyl-Coenzyme A species in biological samples by ultra-high performance liquid chromatography–tandem mass spectrometry harmonizing hydrophilic interaction and reversed phase chromatography, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 1534: pp. 111-122.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Villa-Rodriguez JA, Kerimi A, Abranko L, Tumova S, Ford L, Blackburn RS, Rayner C, Williamson G: Acute metabolic actions of the major polyphenols in chamomile: An in vitro mechanistic study on their potential to attenuate postprandial hyperglycaemia, SCIENTIFIC REPORTS 8: (1) 5471
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2018

Mayta-Apaza AC, Pottgen E, De Bodt J, Papp N, Marasini D, Howard L, Abranko L, Van de Wiele T, Lee S-O, Carbonero F: Impact of tart cherries polyphenols on the human gut microbiota and phenolic metabolites in vitro and in vivo, JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 59: pp. 160-172.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2017

László Abrankó, Michael N Clifford: An unambiguous nomenclature for the acyl-quinic acids commonly known as chlorogenic acids, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 65: (18) pp. 3602-3608.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Van Rymenant E, Abrankó L, Tumova S, Grootaert C, Van Camp J, Williamson G, Kerimi A: Chronic exposure to short-chain fatty acids modulates transport and metabolism of microbiome-derived phenolics in human intestinal cells, JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 39: pp. 156-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Abrankó László, Nagy Ádám, Szilvássy Blanka, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars, FOOD CHEMISTRY 166: (1) pp. 215-222.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2015

Abrankó L, Szilvássy B: Mass spectrometric profiling of flavonoid glycoconjugates possessing isomeric aglycones, JOURNAL OF MASS SPECTROMETRY 50: (1) pp. 71-80.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2011

László Abrankó, Juan F. García-Reyes, Antonio Molina-Diaz: In-source fragmentation and accurate mass analysis of multiclass flavonoid conjugates by electrospray ionization-time-of-flight mass spectrometry, JOURNAL OF MASS SPECTROMETRY 46: (5) pp. 478-488.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 42
nyelv: angol
URL 
2010

Jaitz L, Siegl K, Eder R, Rak G, Abranko L, Koellensperger G, Hann S: LC-MS/MS analysis of phenols for classification of red wine according to geographic origin, grape variety and vintage, FOOD CHEMISTRY 122: (1) pp. 366-372.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 102
nyelv: angol
URL 
2004

Yang L, Mester Z, Abranko L, Sturgeon RE: Determination of total chromium in seawater by isotope dilution sector field ICPMS using GC sample introduction, ANALYTICAL CHEMISTRY 76: (13) pp. 3510-3516.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:199 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
157
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
157
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
82
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
32
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
743
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
MTA Bólyai János Ösztöndíj 2018-2021

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )