Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. XII. 04.
Személyes adatok
Csapó János
név Csapó János
intézmény neve
doktori iskola
DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola (témavezető)
Doktori Iskola Tanácsa
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (oktató)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
MATE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 78%
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 10%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 5%
MATE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola 5%
DE ÁTDI-DE Doktori Iskola Tanácsa 2%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím csapo.janosgmail.hu
telefonszám +36 20 398-8246
mobiltelefon száma +36 20 398-8246
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1985
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1995
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2002 - Sapientia EMTE Csíkszereda (további intézmény)
további (egyetemi tanár)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 13.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 11.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Süli Ágnes PhD 2018  ÁTDI-DE
Tamás Melinda PhD 2016  HJNKÉDI
Albert Csilla PhD 2010  ÁTDI-KE
Salamon Rozália PhD 2010  ÁTDI-KE
Pohn Gabriella PhD 2008  ÁTDI-KE
Vargáné Visi Éva PhD 2005  ÁTDI-KE
(50%) Samuel Roberts PhD 2002  
Ali Saffar Zadeh PhD 1999  ÁTDI-KE
Seyed Ahbar Yagobfar PhD 1999  ÁTDI-KE
(50%) Johann Nyberg PhD 1998  
Némethy Sándor PhD 1996  

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
dr. Juhászné Tóth Réka PhD (2022/01)  ÁTDI-DE
abszolutóriumot szerzett:
Salamon Szidónia (PhD) 2010/08  HJNKÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Kiss Dóra (PhD) (2022/01)  ÁTDI-DE
Zurbó Zsófia (PhD) (2022/01)  TÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszertudomány, Élelmiszeranalitika, Analitikai kémia, Biokémia, Tej és tejtermékek, Funkcionális élelmiszerek, Élelmiszer-hamisítás
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2020

J. Csapó, Cs. Albert, P. Sipos: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 13: pp. 99-117.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2019

Csapó János, Albert Csilla, Bakos Gábor, Nagy Ádám, Szabari Miklós, Stefler József: Kettes és hármas ikreket ellett tehenek kolosztrumának összetétele, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 141: (8) pp. 463-470.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2019

Lóki Katalin, Csapó János: Takarmányok D-triptofántartalmának felszívódása és felhalmozódása patkányok belső szerveiben, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 141: (9) pp. 553-560.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2018

SULI A, GARIPOGLU A V, CSAPO J, BERI B, VARGANE V E, MIKONE J E: Dietary manipulation to increase the concentration of n-3 fatty acids in milk fat, APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH 16: (2) pp. 1553-1562.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Csapó János, Némethy Sándor: Functional, health protecting and health maintaining food products, ECOCYCLES 4: (1) pp. 73-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2008

Csapó J, Varga-Visi É, Lóki K, Albert Cs, Salamon Sz: The influence of extrusion on loss and racemization of amino acids, AMINO ACIDS 34: (2) pp. 287-292.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2007

Csapó J, Varga-Visi É, Lóki K, Albert Cs: The influence of manufacture on the free D-amino acid content of Cheddar cheese, AMINO ACIDS 32: (1) pp. 39-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
1996

Csapó J, Martin T G, Csapó-Kiss Zs, Házas Z: Protein, fats, vitamin and mineral concentrations in porcine colostrum and milk from parturition to 60 days, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 6: pp. 881-902.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 68
nyelv: angol
URL 
1995

Csapó-Kiss Zs, Stefler J, Martin T G, Makray S, Csapó J: Composition of mares' colostrum and milk. Protein content, amino acid composition and contents of macro and micro-elements, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 5: (4) pp. 403-415.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 73
nyelv: angol
URL 
1995

Csapó J, Martin T G, Csapó-Kiss Zs, Stefler J, Némethy S: Influence of mastitis on D-amino acid content of milk, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 78: (11) pp. 2375-2381.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 52
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:223 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
892
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
911
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
14
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
22 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
357
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
134
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1212

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )