Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. XI. 05.
Személyes adatok
név Kiskó Gabriella
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? nem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6010
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1997 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szabóné Tima Helga PhD 2019  ÉDI
(50%) Mouwakeh Ahmad PhD 2018  ÉDI
(50%) Engelhardt Tekla PhD 2016  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Klosz Katalin Ildikó (PhD) (2024/01)  ÉDI
(50%) Zakariás Fanni (PhD) (2024/01)  ÉDI
(50%) Jánosity Anna (PhD) (2022/08)  ÉDI
(50%) Labidi Sabrine (PhD) (2022/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Új, nem termikus tartósítási technológiák mikrobiológiai megalapozása Gyors mikrobiológiai módszerek kidolgozása Élelmiszer eredetű patogének vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2019

Mouwakeh Ahmad, Kincses Annamária, Nové Márta, Mosolygó Tímea, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella, Spengler Gabriella: Nigella sativa essential oil and its bioactive compounds as resistance modifiers against Staphylococcus aureus, PHYTOTHERAPY RESEARCH 33: (4) pp. 1010-1018.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Mosolygó Tímea, Mouwakeh Ahmad, Hussein Ali Munira, Kincses Annamária, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella, Spengler Gabriella: Bioactive Compounds of Nigella sativa Essential Oil as Antibacterial Agents against Chlamydia trachomatis D, Microorganisms 7: (9) 370
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Tekla Engelhardt, Katalin Szakmár, Gabriella Kiskó, Csilla Mohácsi-Farkas, Olivér Reichart: Combined effect of NaCl and low temperature on antilisterial bacteriocin production of Lactobacillus plantarum ST202Ch, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 104-109.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2018

Helga Tima, Adrienn Berkics, Zoltán Hannig, András Ittzés, Eleonóra Kecskésné Nagy, Csilla Mohácsi-Farkas, Gabriella Kiskó: Deoxynivalenol in wheat, maize, wheat flour and pasta, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE 11: (1) pp. 37-42.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Ahmad Mouwakeh, Ágnes Telbisz, Gabriella Spengler, Csilla Mohácsi-Farkas, Gabriella Kiskó: Antibacterial and Resistance Modifying Activities of Nigella sativa Essential Oil and its Active Compounds Against Listeria monocytogenes, IN VIVO 32: (4) pp. 737-743.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2014

Mohácsi-Farkas Cs, Nyirő-Fekete B, Daood H, Dalmadi I, Kiskó G: Improving microbiological safety and maintaining sensory and nutritional quality of pre-cut tomato and carrot by gamma irradiation, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 99: (0) pp. 79-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2012

Simon-Sarkadi L, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G: Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amine content of sausage during storage, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 47: (2) pp. 380-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2005

Kiskó Gabriella, Sharp R., Roller S.: Chitosan inactivates spoilage yeasts but enhances survival of Escherichia coli O157, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 98: (4) pp. 872-880.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
2005

Kiskó Gabriella, Roller S: Carvacrol and p-cymene inactivate Escherichia coli O157, BMC MICROBIOLOGY 5: (36) pp. 1-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 115
nyelv: angol
Teljes szöveg 
1998

Kiskó Gabriella: Attempt to determine mouldiness of paprika powder by near infrared spectroscopy, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 6: pp. 337-342.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:199 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
176
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
179
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
13 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
72
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
66
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
355


2020. VI. 25.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2020. július 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )