Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. IV. 18.
Személyes adatok
Kiskó Gabriella
név Kiskó Gabriella
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6010
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1997 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szabóné Tima Helga PhD 2019  ÉDI
(50%) Mouwakeh Ahmad PhD 2018  ÉDI
(50%) Engelhardt Tekla PhD 2016  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Jánosity Anna (PhD) 2022/08  ÉDI
(50%) Labidi Sabrine (PhD) 2022/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Yakdhane Eya (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Zakariás Fanni (PhD) (2024/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Új, nem termikus tartósítási technológiák mikrobiológiai megalapozása Gyors mikrobiológiai módszerek kidolgozása Élelmiszer eredetű patogének vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Jánosity Anna, Vajna Balázs, Kiskó Gabriella, Baranyi József: Distribution of bacterial single cell parameters and their estimation from turbidity detection times, FOOD MICROBIOLOGY 104: 103972
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Bósquez J.P.A., Oǧuz E., Cebeci A., Majadi M., Kiskó G., Gillay Z., Kovacs Z.: Characterization and Viability Prediction of Commercial Probiotic Supplements under Temperature and Concentration Conditioning Factors by NIR Spectroscopy, FERMENTATION 8: (2) 66
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Homlok R, Kisko G, Kovacs A, Toth T, Takacs E, Mohacsi-Farkas C, Wojnarovits L, Szabo L: Antibiotics in a wastewater matrix at environmentally relevant concentrations affect coexisting resistant/sensitive bacterial cultures with profound impact on advanced oxidation treatment, SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT 754: 142181
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2021

Jánosity Anna, Klančnik Anja, Kiskó Gabriella, Možina Sonja Smole, Baranyi József: Determining optimum carvacrol treatment as a cardinal value of a secondary model, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 354: p. 109311.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Hussein Khabat Noori, Csehi Barbara, József Surányi, Ferenc Horváth, Kiskó Gabriella, Dalmadi István, Friedrich László: Effect of α-Terpineol on Chicken Meat Quality during Refrigerated Conditions, FOODS 10: (8) p. 1855.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

Tima Helga, Taczmanné Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Fusarium mycotoxins in cereals harvested from Hungarian fields, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE 9: (2) pp. 127-131.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 44
nyelv: angol
URL 
2014

Mohácsi-Farkas Cs, Nyirő-Fekete B, Daood H, Dalmadi I, Kiskó G: Improving microbiological safety and maintaining sensory and nutritional quality of pre-cut tomato and carrot by gamma irradiation, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 99: (0) pp. 79-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
2012

Simon-Sarkadi L, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G: Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amine content of sausage during storage, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 47: (2) pp. 380-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
URL 
2005

Kiskó Gabriella, Sharp R., Roller S.: Chitosan inactivates spoilage yeasts but enhances survival of Escherichia coli O157, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 98: (4) pp. 872-880.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 39
nyelv: angol
URL 
2005

Kiskó Gabriella, Roller S: Carvacrol and p-cymene inactivate Escherichia coli O157, BMC MICROBIOLOGY 5: (36) pp. 1-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 149
nyelv: angol
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:288 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
196
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
199
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
13 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
79
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
75
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
547

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )