Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. XII. 21.
Személyes adatok
név Laczay Péter
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Állatorvostudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2018. VII. 20.)
Elérhetőségek
drótpostacím laczay.peterunivet.hu
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1991
fokozat tudományága állatorvosi tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA Tudományos Minősítő Bizottság
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1991
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1981 - Állatorvostudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Pleva Dániel PhD 2021  ÁODI
Szatmári István PhD 2013  ÁDI1-SzIE
Szűcs gyula PhD 2003  

abszolutóriumot szerzett:
László Noémi (PhD) 2015/08  ÁODI
(50%) Pleva Dániel (PhD) 2020/08  ÁODI
Kutatás
kutatási terület Az állati eredetű élelmiszerek közegészségügyileg aggálytalan fogyaszthatóságát befolyásoló tényezők vizsgálata, különös tekintettel a kémiai élelmiszer-biztonságra
jelenlegi kutatásainak tudományága állatorvosi tudományok
Közlemények
2021

Lehel József, Yaucat-Guendi Rebecca, Darnay Lívia, Palotás Péter, Laczay Péter: Possible food safety hazards of ready-to-eat raw fish containing product (sushi, sashimi), CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 61: (5) pp. 867-888.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Lanyi Katalin, Darnay Livia, Laszlo Noemi, Lehel Jozsef, Friedrich Laszlo, Gyori Rebeka, Laczay Peter: Transfer of certain beta-lactam antibiotics from cow's milk to fresh cheese and whey, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT DOI 10.1080/19440049.2021.1973114
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Darnay Lívia, Tóth Adrienn, Csehi Barbara, Szepessy Anna, Horváth Martin, Pásztor-Huszár Klára, Laczay Péter: The Effect of Microbial Transglutaminase on the Viscosity and Protein Network of Kefir Made from Cow, Goat, or Donkey Milk, FERMENTATION 7: (4) p. 214.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Pleva Dániel, Lányi Katalin, Monori Kitti Dóra, Laczay Péter: Heterocyclic Amine Formation in Grilled Chicken Depending on Body Parts and Treatment Conditions, MOLECULES 25: (7) p. 1547.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Pleva Dániel, Lányi Katalin, Darnay Lívia, Laczay Péter: Predictive Correlation between Apparent Sensory Properties and the Formation of Heterocyclic Amines in Chicken Breast as a Function of Grilling Temperature and Time, FOODS 9: (4) 412
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Vizi Zsuzsanna, Lányi Katalin, Bagi Melinda, Laczay Péter, Balogh Nándor, Sterczer Ágnes: Serum hepcidin measurements in healthy dogs using liquid chromatography/tandem mass spectrometry, VETERINARY CLINICAL PATHOLOGY 49: (2) pp. 292-298.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Darnay Lívia, Németh Ádám, Koncz Kálmánné, Monspart-Sényi Judit, Pásztor-Huszár Klára, Friedrich László, Laczay Péter: Effect of different O2/CO2 permeable foils on aging of semi-hard goat cheese, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 90: pp. 114-118.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

László N, Lányi K, Laczay P: LC-MS study of the heat degradation of veterinary antibiotics in raw milk after boiling, FOOD CHEMISTRY 267: pp. 178-186.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2018

Erdősi Orsolya, Szakmár Katalin, Szili Zsuzsanna, Szita Géza, Bernáth Sándor, Sövényi József, Laczay Péter: Rapid in-house detection method of Campylobacter spp. from food by redox-potential monitoring combined with real-time PCR, ACTA VETERINARIA HUNGARICA 66: (1) pp. 1-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Lehel J, Bartha A, Danko D, Lanyi K, Laczay P: Heavy metals in seafood purchased from a fishery market in Hungary., FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE 11: (4) pp. 302-308.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:28 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
177
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
181
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
392

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )