Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. IV. 10.
Személyes adatok
Gergely Szilveszter
név Gergely Szilveszter
születési év 1974
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím gergelymail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1422
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2003 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Párta László PhD 2017  OGDI
(50%) Asztalosné Hódsági Mária PhD 2012  OGDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Izsó Eszter (PhD) 2016/01  OGDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Slezsák János (PhD) (2021/08)  OGDI
Kozma Bence (PhD) (2018/01)  OGDI
Szabó Éva (PhD) (2018/01)  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület kemometriai eszközökkel infravörös spektroszkópiai alkalmazások fejlesztése főként a mezőgazdaság, ill. az élelmiszer- és a gyógyszeripar számára
jelenlegi kutatásainak tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Szabo E, Parta L, Zalai D, Gergely S, Salgo A: Investigation of heat-treated cultivation medium for mammalian cells with near infrared spectroscopy, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 24: (4) pp. 373-380.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Salgó András, Gergely Szilveszter: Közeli infravörös (NIR) spektroszkópia, In: Szerk.: Sohár Pál A gyógyszerkutatás műszeres módszerei. Budapest: Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE), 2015. pp. 307-330.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2015

Gergely S, Izso E, Salgo A: Comparison of Different Types of Near Infrared (NIR) Instruments in Ability to Measure Alkaloids in Capsule of Poppy (P. somniferum), PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 59: (4) pp. 277-282.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Bence Kozma, László Párta, Dénes Zalai, Szilveszter Gergely, András Salgó: A model system and chemometrics to develop near infrared spectroscopic monitoring for Chinese hamster ovary cell cultivations, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 22: (6) pp. 401-410.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Gergely Szilveszter, Párta László, Salgó András: Közeli infravörös spektroszkópia/mikroszkópia: roncsolásmentes kutakodás, MAGYAR KÉMIAI FOLYÓIRAT - KÉMIAI KÖZLEMÉNYEK 119: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
Teljes szöveg 
2012

Shewry PR, Charmet G, Branlard G, Lafiandra D, Gergely Sz, Salgó A, Saulnier L, Bedő Z, Clare Mills EN, Ward JL: Developing new types of wheat with enhanced health benefits., TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 25: (2) pp. 70-77.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
DOI 
2012

Hódsági Mária, Gergely Szilveszter, Gelencsér Tímea, Salgó András: Investigations of native and resistant starches and their mixtures using near infrared spectroscopy, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (1) pp. 401-407.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2007

Gergely S, Salgó A: Changes in protein content during wheat maturation - What is measured by near infrared spectroscopy?, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 15: (1) pp. 49-58.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2005

Gergely S, Salgó A: Changes in carbohydrate content during wheat maturation - What is measured by near infrared spectroscopy?, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 13: (1) pp. 9-17.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
2003

Gergely S, Salgó A: Changes in moisture content during wheat maturation - What is measured by near infrared spectroscopy?, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 11: (1) pp. 17-26.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:51 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
60
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
74
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
12
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
129


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )