Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. VII. 14.
Személyes adatok
Gergely Szilveszter
név Gergely Szilveszter
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím gergelymail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1422
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2003 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Párta László PhD 2017  OGDI
(50%) Asztalosné Hódsági Mária PhD 2012  OGDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Izsó Eszter (PhD) 2016/01  OGDI
Kozma Bence (PhD) 2018/01  OGDI
Szabó Éva (PhD) 2018/01  OGDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Slezsák János (PhD) (2021/08)  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület kemometriai eszközökkel infravörös spektroszkópiai alkalmazások fejlesztése főként a mezőgazdaság, ill. az élelmiszer- és a gyógyszeripar számára
jelenlegi kutatásainak tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2018

J Slezsák, É Szabó, S Gergely, A Salgó: Measuring of food industrial raw materials via polyethylene packages by NIR spectrophotometers using different optical arrangements, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: (1) pp. 104-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

Éva Szabó, Szilveszter Gergely, András Salgó: Linear discriminant analysis and partial least squares discriminant analysis of experimental and simulated near-infrared spectra of cultivation medium for mammalian cells., JOURNAL OF CHEMOMETRICS 32: (4) Paper e3005. p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

Eszter Izsó, Mónika Bartalne-Berceli, András Salgó, Szilveszter Gergely: Monitoring of heat-treated wheat milling fractions by near infrared spectroscopic methods, QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS 10: (1) pp. 93-102.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

Kozma Bence, Salgó András, Gergely Szilveszter: Comparison of multivariate data analysis techniques to improve glucose concentration prediction in mammalian cell cultivations by Raman spectroscopy, JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 158: pp. 269-279.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Gergely S, Izso E, Salgo A: Comparison of Different Types of Near Infrared (NIR) Instruments in Ability to Measure Alkaloids in Capsule of Poppy (P. somniferum), PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 59: (4) pp. 277-282.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2012

Shewry PR, Charmet G, Branlard G, Lafiandra D, Gergely Sz, Salgó A, Saulnier L, Bedő Z, Clare Mills EN, Ward JL: Developing new types of wheat with enhanced health benefits., TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 25: (2) pp. 70-77.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
DOI 
2012

Hódsági Mária, Gergely Szilveszter, Gelencsér Tímea, Salgó András: Investigations of native and resistant starches and their mixtures using near infrared spectroscopy, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (1) pp. 401-407.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2009

Schmidt J, Gergely S, Schönlechner R, Grausgruber H, Tömösközi S, Salgó A, Berghofer E: Comparison of different types of NIR instruments in ability to measure β-glucan content in naked barley, CEREAL CHEMISTRY 86: (4) pp. 398-404.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2008

Gelencser T, Juhasz R, Hodsagi M, Gergely S, Salgo A: Comparative study of native and resistant starches, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 37: (2) pp. 255-270.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2005

Juhasz R, Gergely S, Gelencser T, Salgo A: Relationship between NIR spectra and RVA parameters during wheat germination, CEREAL CHEMISTRY 82: (5) pp. 488-493.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:67 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
66
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
89
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
45
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
17
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
149

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )