Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 28.
Személyes adatok
név Koncz Kálmánné
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6063
mobiltelefon száma +36 30 417-8952
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2012 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (nem nevesített)
1971 - Budapesti Corvinus Egyetem (további intézmény)
1971 - Budapesti Corvinus Egyetem
további (nem nevesített)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Darnay Lívia PhD 2017  ÉDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszeranalitikai, enzimanalitikai, Állatitermékek elméleti és technológiai (tejipari, húsipari)témakörei, élelmiszerek érzékszervi jellemzőinek és állományának összefüggései
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2017

Lívia Darnay, Adrienn Tóth, Bertold Salamon, Kármen Papik, Gergely Oros, Gábor Jónás, Krisztina Horti, Kálmánné Koncz, László Friedrich: TEXTURE-MODIFYING PROPERTIES OF MICROBIAL TRANSGLUTAMINASE ON 2 POPULAR HUNGARIAN PRODUCTS: TRAPPIST CHEESE AND FRANKFURTER, ACTA ALIMENTARIA 46: (1) p. -.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Darnay Lívia, Králik Flóra, Oros Gergely, Koncz Kálmánné, Firtha Ferenc: Monitoring the Effect of Transglutaminase in Semi-Hard Cheese during Ripening by Hyperspectral Imaging, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 196: (March) pp. 123-129.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Lívia Darnay, Kármen Papik, Gergely Oros, Krisztina Horti, Kálmánné Koncz, László Friedrich: Effect of transglutaminase on texture of semi-hard cheese during ripening, In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. pp. 52-55.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2013

Darnay Lívia, Koncz Kálmánné, Friedrich László: Alacsony zsírtartalmú joghurt előállítása transzglutamináz enzimmel, In: Szerk.: Bacskainé Bódi Éva, Szerk.: Fekete István, Szerk.: Kovács Béla Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért: Tudományos ülés. Debrecen: Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, 2013. pp. 242-247.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2013

Darnay Lívia, Vona Zsolt, Koncz Kálmánné, Friedrich László: Selection of the most sutable starter culture for low-fat set-type yoghurt with microbial transglutaminase, In: Szerk.: Dalmadi I, Szerk.: Engelhardt T, Szerk.: Bogó-Tóth Zs, Szerk.: Baranyai L, Szerk.: Bús-Pap J, Szerk.: Mohácsi-Farkas Cs Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, 2013. pp. 19-22.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2007

Koncz Kálmánné, Dr. Pásztorné Huszár Klára, Mészáros László, Farkas József, Helt Rita, Lechner Noémi: Pasteurisation of raw milk by high hydrostatic pressure, ACTA ALIMENTARIA 36: (4) pp. 471-481.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2003

Dr. Pásztorné Huszár Klára, Koncz Kálmánné, Lechner Noémi, Helt Rita, Farkas József, Mészáros László: A nyers tej pasztőrözése nagy hidrosztatikus nyomással, TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT LXIII: (1) pp. 10-14.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
1996

Koncz Kálmánné, Sáray Tamás, Jóri Rita: Viscosimetric properties of cold stored watermelon, JOURNAL OF FOOD PHYSICS 9: (1) pp. 61-70.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
1995

Koncz Kálmánné, Barabássy Sándor, Formanek Zoltán: Detection of irradiation treatment of cinnamon and allspice using physical methods (viscosity, DSC, NIR), ACTA ALIMENTARIA 24: (1) pp. 55-67.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
1989

Dr. Koncz Kálmánné, Dr. Farkas József, Krisztianová Mónika, Mohammad Mansour Sharif: Száraz adalékanyagok besugárzottságának kimutatása reológiai tulajdonságuk változása alapján, ÉLELMISZERFIZIKAI KÖZLEMÉNYEK 53: (2) pp. 7-24.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
21
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
39
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
0


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )