Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. III. 28.
Személyes adatok
Nguyen Duc Quang
név Nguyen Duc Quang
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2016. VI. 03.)
Elérhetőségek
drótpostacím Nguyen.Duc.Quangetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6040
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2003
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2001 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Kovács Attila Gábor PhD 2018  ÉDI
Nguyen Duc Vuong PhD 2017  ÉDI
(50%) Havas Petra PhD 2015  ÉDI-BCE
(50%) Styevkó Gabriella PhD 2015  ÉDI-BCE
Szöllősi Attila PhD 2015  ÉDI-BCE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Farkas Csilla PhD (2020/06)  ÉDI
(50%) Thi Mai Anh Tran PhD (2020/08)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Ouahab Riyad (PhD) (2022/08)  ÉDI
(50%) Aydogdu Tugce (PhD) (2021/08)  ÉDI
(50%) Nguyen Bao Toan (PhD) (2021/08)  ÉDI
(50%) Pham Minh Tuan (PhD) (2020/08)  ÉDI
(50%) Truong Hoang Duy (PhD) (2020/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Enzimek/biokatalizátorok. Fermentációs rendszerek. Biokonverziók. Prebiotikus szénhidrátok, Eredetvédett pálinka, Biofuel Mikrobiális energia cella
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2018

Vuong D Nguyen, Gabriella Styevkó, Linh P Ta, Anh T M Tran, Erika Bujna, Petra Orbán, Mai S Dam, Quang D Nguyen: Immobilization and some properties of commercial enzyme preparation for production of lactulose-based oligosaccharides, FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING 107: pp. 97-103.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

Erika Bujna, Nikoletta Annamária Farkas, Anh Mai Tran, Mai Sao Dam, Quang Duc Nguyen: Lactic acid fermentation of apricot juice by mono- and mixed cultures of probiotic Lactobacillus and Bifidobacterium strains, FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY 27: (2) pp. 547-554.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Attila Szöllősi, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó, Erika Bujna, Szilárd Kun, Quang D Nguyen: Formation of novel hydrogel bio-anode by immobilization of biocatalyst in alginate/polyaniline/titanium-dioxide/graphite composites and its electrical performance, CHEMOSPHERE 174: pp. 58-65.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2017

Ram Prasad, Atanu Bhattacharyya, Quang D Nguyen: Nanotechnology in Sustainable Agriculture: Recent Developments, Challenges and Perspectives, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 8: Paper 1014. p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
DOI 
2016

Attila Szollosi, Quang D Nguyen, Attila Gabor Kovacs, Attila-Levente Fogarasi, Szilard Kun, Beata Hegyesne-Vecseri: Production of low or non-alcoholic beer in microbial fuel cell, FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING 98: pp. 196-200.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: angol
DOI 
2011

Svein J Horn, Quang D Nguyen, Bjørge Westereng, Pål J Nilsen, Vincent G H Eijsink: Screening of steam explosion conditions for glucose production from non-impregnated wheat straw, BIOMASS & BIOENERGY 35: (12) pp. 4879-4886.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
DOI 
2008

Kun Sz, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á: Changes of microbial population and some components in carrot juice during fermentation with selected Bifidobacterium strains, PROCESS BIOCHEMISTRY 43: (8) pp. 816-821.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 68
nyelv: angol
2005

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bhat MK, Hoschke Á: Purification and some properties of beta-fructofuranosidase from Aspergillus niger IMI 303386, PROCESS BIOCHEMISTRY 40: pp. 2461-2466.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 61
nyelv: angol
2002

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Claeyssens M, Stals I, Hoschke Á: Purification and characterisation of amylolytic enzymes from thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus strain ATCC 34626, ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY 31: (3) pp. 345-352.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 97
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:320 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
81
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
148
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
489

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )