Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. VI. 29.
Személyes adatok
Kappel Noémi
név Kappel Noémi
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6225
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2004 - Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Fekete Dávid PhD 2018  KeTDI
(50%) Bőhm Viktória PhD 2017  KeTDI
(50%) Balázs Gábor PhD 2013  KTDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Mozafarian Meimandi Maryam (PhD) (2022/08)  KeTDI
(50%) Nour Moh'd Basheer Taha Al-Hadidi (PhD) (2022/08)  KeTDI
(50%) Németh Dzsenifer (PhD) (2022/01)  KeTDI
(50%) Boros Ildikó Fruzsina (PhD) (2021/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Termesztőközegek fizikai tulajdonságainak vizsgálata, zöldségfajok tápanyagutánpótlása. Kabakosok termesztése: oltott palánták használata. Oltás hatása a stressztűrésre, beltartalmi értékekre.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2020

Boros Ildikó Fruzsina, Sipos László, Kappel Noémi, Csambalik László, Fodor Marietta: Quantification of nitrate content with FT-NIR technique in lettuce (Lactuca sativa L.) variety types: a statistical approach, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Végvári György, Jócsák Ildikó, Kappel Noémi, Dóka Ottó: Carotenoid quantification of Cucurbita spp. by spectropfotometry, HPLC and photoacoustics, ACTA SCIENTIARUM POLONORUM - TECHNOLOGIA ALIMENTARIA 18: (2) pp. 143-152.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Ochoa Jesus, Sanyé-Mengual Esther, Specht Kathrin, Fernández Juan A., Bañón Sebastián, Orsini Francesco, Magrefi Francesca, Bazzocchi Giovanni, Halder Severin, Martens Doerte, Kappel Noemi, Gianquinto Giorgio: Sustainable Community Gardens Require Social Engagement and Training: A Users’ Needs Analysis in Europe, SUSTAINABILITY 11: (14) 3978
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Attila OMBÓDI, Andrea CSORBAINÉ GÓGÁN, Zita BIRKÁS, Noémi KAPPEL, Claudio Kendi MORIKAWA, Noémi KOCZKA, Katalin POSTA: Effects of Mycorrhiza Inoculation and Grafting for Sweet Pepper (Capsicum annuum L.) Crop Under Low-Tech Greenhouse Conditions, NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 47: (4) pp. 1238-1245.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Dzsenifer Németh, Balázs Gábor, Hussein G. Daood, Kovács Zoltán, Zsanett Bodor, John- Lewis Zinia Zaukuu, Viktor Szentpeteri, Zoltan Kokai, Noemi Kappel: Standard Analytical Methods, Sensory Evaluation, NIRS and Electronic Tongue for Sensing Taste Attributes of Different Melon Varieties, SENSORS 19: (22) 5010
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Kappel Noémi: Water management properties of root media used in soilless cultivation, In: Jakab, Gusztáv; Tóth, Attiláné; Csengeri, Erzsébet (szerk.) Alkalmazkodó Vízgazdálkodás, Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar (2018) pp. 250-253.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2018

Fekete D., Balázs G., Bőhm V., Várvölgyi E., Kappel N.: Sensory evaluation and electronic tongue for sensing grafted and non-grafted watermelon taste attributes, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: (4) pp. 487-494.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Viktória Bőhm, Dávid Fekete, Gábor Balázs, László Gáspár, Noémi Kappel: Salinity tolerance of grafted watermelon seedlings, ACTA BIOLOGICA HUNGARICA (1983-2018) 68: (4) pp. 412-427.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Boros Ildikó Fruzsina, Kappel Noémi, Madaras Krisztina, "Gere Attila", "Sipos László": APPLICATIONS OF SRD-METHOD IN HORTICULTURAL AND FOOD SCIENCES, REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT 6.: (1-2.) pp. 38.-43..
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Boros I F, Kappel N, Gere A, Sipos L: Comparison of different lettuce types (Lactuca sativa L.) based on their bioactive compounds., In: Szent, István Egyetem Élelmiszertudományi Kar (szerk.) Proceedings of 1st International Conference on Biosystems and Food Engineering, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2016) E110
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2013

Francesco Orsini, Rabab Sanoubar, Golgen Bahar Oztekin, Noemi Kappel, Mahmut Tepecik, Cristina Quacquarelli, Yuksel Tuzel, Stefano Bona, Giorgio Gianquinto: Improved stomatal regulation and ion partitioning boosts salt tolerance in grafted melon., FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 40: (6) pp. 628-636.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:18 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
142
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
137
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
36
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
36
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
20

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )