Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. IV. 01.
Személyes adatok
Gelencsér Éva
név Gelencsér Éva
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Doktori Iskola Tanácsa (teljes jogú külső tag)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 50%
SzIE ÉDI Doktori Iskola Tanácsa (teljes jogú külső tag) 50%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím e.gelencsercfri.hu
telefonszám +36 01 368-7904
mobiltelefon száma +36 20 252-5626
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1978
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem Élettudományi Területi Habilitáci
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet
további (tiszteletbeli tudományos tanácsadó)
2014 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, (további intézmény)
tudományos tanácsadó
2011 - Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet Élelmiszer-tudományi F (további intézmény)
tudományos tanácsadó
2002 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiztonsági Főosztály (további intézmény)
2001 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiztonsági Főosztály (további intézmény)
1997 - Rowett Research Institute (RRI), Aberdeen, Skócia (további intézmény)
1992 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Biológia osztály (további intézmény)
1987 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiológiai Főosztály (további intézmény)
1981 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiológiai Főosztály (további intézmény)
1981 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Gyártmányfejlesztési Osztály (további intézmény)
1979 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Gyártmányfejlesztési Osztály (további intézmény)
1975 - Moszkvai Élelmiszeripari Technológiai Egyet. Él.mérn. Kar, Mikr.és Vitaminip.sz (további intézmény)
1973 - Szegedi Élelmiszeripari Főiskola (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Maczó Anita PhD 2015  ÉDI-BCE
Nagy András PhD 2009  ÉDI-BCE
Némedi Erzsébet PhD 2009  ÉDI-BCE
Takács Krisztina PhD 2009  ÉDI-BCE
Ujhelyi Gabriella PhD 2009  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-tudomány, táplálkozás-tudomány, fehérjekémia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2017

M F P Domingos-Lopes, A Nagy, C Stanton, P R Ross, E Gelencsér, C C G Silva: Immunomodulatory activity of exopolysaccharide producing Leuconostoc citreum strain isolated from Pico cheese, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS 33: pp. 235-243.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Daisuke Watanabe, Nóra Adányi, Krisztina Takács, Anita Maczó, András Nagy, Éva Gelencsér, Martin Pachner, Kathrin Lauter, Sabine Baumgartnerc, Johann Vollmanna: Development of soybeans with low P34 allergen protein concentration for reduced allergenicity of soy foods, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 97: (3) pp. 1010-1017.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Lívia Darnay, Ágota Koncz, Éva Gelencsér, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich: Textural properties of low-fat set-type yoghurt depending on mTG addition, MLJEKARSTVO 66: (3) pp. 225-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2015

Takács E, Nagy A, Gelencsér É, Székács A: Internal quality control of an enzyme-linked immunoassay for Cry1Ab toxin detection applied in animal tissues, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (4) pp. 593-600.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Maczo A, Cucu T, De Meulenaer B, Gelencser E: Comparison of the alpha-amylase inhibitor-1 from common beans and transgenic pea expressing the bean alpha-amylase inhibitor-1 by means of LC-TOF-MS, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 76: pp. 86-91.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Pedrosa Mercedes M, Cuadrado Carmen, Burbano Carmen, Allaf Karim, Haddad Joseph, Gelencsér Eva, Takács Krisztina, Guillamón Eva, Muzquiz Mercedes: Effect of instant controlled pressure drop on the oligosaccharides, inositol phosphates, trypsin inhibitors and lectins contents of different legumes, FOOD CHEMISTRY 131: (3) pp. 862-868.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
2012

Buzoianu Stefan G, Walsh Maria C, Rea Mary C, O'Donovan Orla, Gelencsér Éva, Ujhelyi Gabriella, Szabó Erika, Nagy Andras, Ross R Paul, Gardiner Gillian E, Lawlor Peadar G: Effects of Feeding Bt Maize to Sows during Gestation and Lactation on Maternal and Offspring Immunity and Fate of Transgenic Material, PLOS ONE 7: (10) p. e47851.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2012

Watzl B, Gelencsér E, Hoekstra J, Kulling S, Lydeking-Olsen E, Rowland I, Schilter B, van Klaveren J, Chiodini A: Application of the BRAFO-tiered approach for benefit-risk assessment to case studies on natural foods, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 50: (S4) pp. S699-S709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2012

Maria C Walsh, Stefan G Buzoianu, Mary C Rea, Orla O’Donovan, Éva Gelencsér, Gabriella Ujhelyi, R Paul Ross, Gillian E Gardiner, Peadar G Lawlor: Effects of Feeding Bt MON810 Maize to Pigs for 110 Days on Peripheral Immune Response and Digestive Fate of the cry1Ab Gene and Truncated Bt Toxin, PLOS ONE 7: (5) pp. 1-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2011

Maria C Walsh, Stefan G Buzoianu, Gillian E Gardiner, Mary C Rea, Éva Gelencsér, Anna Jánosi, Michelle M Epstein, R Paul Ross, Peadar G Lawlor: Fate of Transgenic DNA from Orally Administered Bt MON810 Maize and Effects on Immune Response and Growth in Pigs, PLOS ONE 6: (11) pp. 1-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:25 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
82
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
134
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
27 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
48
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
23
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
213
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Tanulmányutak: RRI, Aberdeen, Skócia, UK: 1994 (3 hó), 1997 (24 hó), 1999 (12 hó) c.egyetemi tanár BCE (2004) Tudományos közéleti tevékenység: MTA ÉTB, Fehérje-kémiai MB, Táplálkozástudományi MB, MTA KÖTEB ÉB Alb, MAB Agrár szakértő, SAFE Konzorcium (Brüsszel) Toxikológia; EFSA ad hoc szakértő; Healthgrain Forum KÉKI képviselet, OTKA MTK K2 zsűri MÉTE; MKE, MTTT (főtitkár) Elismerések: Sós József Emlékérem MTT (2004) Lois de Saint Rat Díj, MÉTE (2008), Pro Alimentis Hungariae díj (2014)


2020. VI. 25.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2020. július 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )