Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. II. 04.
Személyes adatok
név Adányiné Kisbocskói Nóra
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím n.adanyicfri.hu
telefonszám +36 1 796-0405
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1988 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
tudományos tanácsadó
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Majerné Baranyi Krisztina PhD 2015  ÉDI-BCE
Szalontai Helga PhD 2015  ÉDI-BCE

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Molnár Helga (PhD) 2017/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Nagy Ádám György (PhD) (2019/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Enzim alapú bioszenzorok és OWLS alapú immunszenzorok fejlesztése élelmiszerek és biotechnologiai folyamatok vizsgálatára Atomabszorpciós mérések végzése, metodikai fejlesztések Élelmiszer-biztonság
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2018

Molnár Helga, Ildikó Bata-Vidács, Erzsébet Baka, Zsuzsanna Cserhalmi, Sándor Ferenczi, Rita Tömösközi-Farkas, Nóra Adányi, András Székács: The effect of different decontamination methods on the microbial load, bioactive components, aroma and colour of spice paprika, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 131-140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

BATA-VIDÁCS I, BAKA E, TÓTH Á, CSERNUS O, LUZICS SZ, ADÁNYI N, SZÉKÁCS A, KUKOLYA J: Investigation of regional differences of the dominant microflora of spice paprika by molecular methods, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 109-117.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

Molnár H, Kónya É, Zalán Zs, Bata-Vidács I, Tömösközi-Farkas R, Székács A, Adányi N: Chemical characteristics of spice paprika of different origins, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 54-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Daisuke Watanabe, Nóra Adányi, Krisztina Takács, Anita Maczó, András Nagy, Éva Gelencsér, Martin Pachner, Kathrin Lauter, Sabine Baumgartner, Johann Vollmann: Development of soybeans with low P34 allergen protein concentration for reduced allergenicity of soy foods, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 97: pp. 1010-1017. pp. 1010-1017.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2017

Nóra Adányi, Krisztina Majer-Baranyi, Mária Berki, Béla Darvas, Baomin Wang, István Szendrő, András Székács: Development of immunosensors based on optical waveguide lightmode spectroscopy (OWLS) technique for determining active substance in herbs, SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL 239: pp. 413-420.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Adányi Nóra, Majer-Baranyi Krisztina, Nagy András, Németh Gyöngyi, Szendrő István, Székács András: Optical waveguide light-mode spectroscopy immunosensor for detection of carp vitellogenin, SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL 176: pp. 932-939.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Adányi Nóra, Bori Zsuzsanna, Szendrő István, Erdélyi Katalin, Wang Xiaohong, Schröder Heinz C, Müller Werner EG: Biosilica-based immobilization strategy for label-free OWLS sensors, SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL 177: pp. 1-7.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2007

Adanyi N, Levkovets* IA, Rodriguez Gil S, Ronald A, Varadi M, Szendro I: Development of immunosensor based on owls technique for determining aflatoxin B1 and ochratoxin A, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 22: (6) pp. 797-802.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 77
nyelv: angol
DOI 
2004

Park IS, Kim DK, Adanyi N, Varadi M, Kim N: Development of a direct-binding chloramphenicol sensor based on thiol or sulfide mediated self-assembled antibody monolayers, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 19: (7) pp. 667-674.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 44
nyelv: angol
DOI 
1999

Varadi M, Adanyi N, Szabo EE, Trummer N: Determination of the ratio of D- and L-amino acids in brewing by an immobilised amino acid oxidase enzyme reactor coupled to amperometric detection, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 14: (3) pp. 335-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:157 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
109
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
249
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
66
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
31
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
741

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )