Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. IV. 23.
Személyes adatok
Holló István
név Holló István
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Kaposvári Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím hollo.istvanke.hu
telefonszám +36 82 505-800/2509
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1986
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1972 - Kaposvári Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Hatvani Csilla PhD 2012  ÁTDI-KE
(50%) Nagy Zsuzsanna PhD 2012  ÁTDI-KE
Húth Balázs PhD 2004  ÁTDI-KE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Szögi Szilvia PhD (2018/12)  ÁTDI-KE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Cseh Gyula (PhD) (2018/08)  ÁTDI-KE
(50%) Egri Edit (PhD) (2018/08)  ÁTDI-KE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szarvasmarha-tenyésztés: fejhetőségvizsgálatok, húsmarha-tenyésztés, minőségi vágómarha előállítás/hízékonyság,vágóérték,húsminőség/, őshonos állatfajták tenyésztése,
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
Közlemények
2018

G HOLLÓ, B HÚTH, I HOLLÓ, I ANTON: X-RAY COMPUTED TOMOGRAPHY EVALUATION OF INTRAMUSCULAR FAT CONTENT IN HUNGARIAN SIMMENTAL CATTLE, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: p. online. 9 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

G HOLLÓ, B HÚTH, E EGRI, I HOLLÓ, I ANTON: RELATION TO INTRAMUSCULAR CONNECTIVE TISSUE PROPERTIES TO CT-VALUES IN LONGISSIMUS THORACIS MUSCLE OF HUNGARIAN SIMMENTAL CATTLE, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: p. online. 7 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Holló István, Húth Balázs, Polgár J Péter, Holló Gabriella: A marhahús minőségét befolyásoló tényezők = Factors affecting beef quality, ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 66: (4) pp. 300-315.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2016

I Holló, J Csapó, G Holló: Impact of DDGS-supplemented diet with or without vitamin E and selenium supplementation on the fatty acid profile of beef, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 9: pp. 77-89.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

T SOMOGYI, I HOLLÓ, J CSAPÓ, I ANTON, G HOLLÓ: MINERAL CONTENT OF THREE SEVERAL MUSCLES FROM SIX CATTLE GENOTYPES, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (1) pp. 51-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Holló Gabriella, Nuernberg K, Somogyi T, Anton I, Holló István: Comparison of fattening performance and slaughter value of local Hungarian cattle breeds to international breeds, ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 55: (1) pp. 1-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2008

Holló Gabriella, Nürnberg Karin, Ender Klaus, Lóki Katalin, Seregi János, Holló István: Carcass characteristics and meat quality of Hungarian Simmental young bulls fed different forage to concentrate ratio with or without linseed supplementation, ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 51: (6) pp. 517-530.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2007

Holló Gabriella, Szűcs Endre, Tőzsér János, Holló István, Repa Imre: Application of X-ray computer tomography (CT) in cattle production, ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES 20: (12) pp. 1901-1908.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2007

Holló Gabriella, Nürnberg Gerd, Bogner Péter, Kotek Gyula, Nürnberg Karin, Holló István, Seregi János, Ender Klaus, Repa Imre: Der Einfluss der Fütterung auf die Zusammensetzung verschiedener Fettdepots von Jungbullen der Rassen Ungarisches Grauvieh und Holstein Friesian 2. Mitteilung: 1H- Nuclear Magnetic Resonance (NMR) Untersuchungen., ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 50: (1) pp. 25-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: német
2005

Holló Gabriella, Nürnberg Karin, Repa Imre, Holló István, Seregi János, Pohn Gabriella, Ender Klaus: Der Einfluss der Fütterung auf die Zusammensetzung des intramuskulären Fettes des Musculus longissimus und verschiedener Fettdepots von Jungbullen der Rassen Ungarisches Grauvieh und Holstein Friesian [Effect of feeding on the composition of the intramuscular fat in longissimus muscle and different fatty tissues of Hungarian Grey and Holstein Friesian bulls], ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 48: (6) pp. 537-546.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: német
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:29 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
209
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
353
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
16 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
15
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
114

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )