Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2009. III. 30.
Személyes adatok
név Pusztai Árpád
Elérhetőségek
drótpostacím a.pusztaifreenet.co.uk
telefonszám +36 87 432-670
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1960
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve University fo London
Jelenlegi munkahelyek
1990 - Nincs (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 15
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 15
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kutatás
kutatási terület humán vércsopot-specifikus anyagok, növényi glikoproteinek és lektinek biokémiája, emésztési és felszívódási folyamatok biokémiája, genetikusan módosított növények biztonsági vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága környezettudományok
egészségtudományok
Közlemények
2008

A. Pusztai, S. Bardocz, S.W.B. Ewen: Uses of plant lectins in bioscience and biomedicine, Frontiers in Bioscience; 13, pp. 1130-1140
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2008

A. Pusztai: PRESSURE ON SCIENCE BY THE FUNDING POLICIES OF THE INDUSTRIAL-POLITICAL COMPLEX, PloS.Med., pp. 10-15
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2007

Pusztai, A., Bardocz, S., Ewen, S.W.B.: Uses of plant lectins in bioscience and biomedicine., Frontiers in Bioscience, 13, 1130-1140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2006

Pusztai, A.,.Bardocz. S.: GMO in animal nutrition: potential benefits and risks., In: “Biology of Nutrition in Growing Animals” (eds. Mosenthin, R. Zentek, J.and Zebrowska, T.) 2006 Elsevier Limited, pp. 513-540
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2003

Pusztai, A., Bardocz, S., Ewen, S.W.B.: Genetically Modified Foods: Potential Human Health Effects., In: "Food Safety: Contaminants and Toxins (ed. By J.P.F. D'Mello) pp. 347-372. CAB International, Wallingford, Oxon,
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2002

Pusztai, A.: Can science give us the tools for recognizing possible health risks of GM food?, Nutrition and Health, 16, 73-84.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
1999

Ewen, S.W.B., Pusztai, A.: Effect of diets containing genetically modified potatoes expressing Galanthus nivalis lectin on rat small intestine., The Lancet, 354, 1353-1354.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
1996

Pusztai, A., Bardocz, S.: Biological effects of plant lectins on the gastrointestinal tract: Metabolic consequences and applications., Trends in Glycoscience and Glycotechnology, 8, 149-165.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
1996

Pusztai, A., Koninkx, J., Hendriks, H., Kok, W., Hulscher, S., Van Damme, E.J.M., Peumans, W.J., Grant, G. & Bardocz, S.: Effect of the insectidal Galanthus nivalis agglutinin on metabolism and the activities of brush border enzymes in the rat small intestine., Journal of Nutritional Biochemistry 7, 677-682.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
1990

Pusztai, A., Ewen, S.W.B., Grant. G., Peumans, W.J., van Damme, E.J.M., Rubio, L., Bardocz, S.: Relationship between survival and binding of plant lectins during small intestinal passage and their effectiveness as growth factors., Digestion, 46(suppl. 2), 308-316.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
 

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )