Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről még nem nyilatkozott.
Személyes adatok
név Sassné Kiss Ágnes
Elérhetőségek
drótpostacím a.sasscfri.hu
telefonszám +36 1 355-8838
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Eötvös Loránd Tudományegyetem, TTK
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
1991 - University of Western Ontario, London, Canada (további intézmény)
1978 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kiss Judit PhD 2007  ÉDI-BCE

Kutatás
kutatási terület Gyümölcs, zöldségfélék bioaktív ill. faj és szövet specifikus vegyületeinek, tanulmányozása, melyek potenciálisan felhasználhatóak a minőségellenőrzés (autentitás, hamisítás kimutatása) területén.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2008

A. Sass-Kiss: „Chromatographic Technique: High Performance Liquid Chromatography (HPLC)” in Da-Wen Sun Ed. : Modern Techniques for Food Authentication, Academic Press/Elsevier, San Diego, California, USA, 720 pp., ISBN: 978-0-12-374085-4
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Cikk szerkesztett könyvben
2008

A. Sass-Kiss, J. Kiss, B. Havadi, N. Adányi: Multivariate statistical analysis of botrytised wines of different origin, Food Chemistry
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.050
független idéző közlemények száma: 1
2006

Zs. Cserhalmi, A. Sass-Kiss, M. Tóth-Markus, N. Lechner: Study of pulsed electric field treated citrus juices, Innovative Food Science & Emerging Technologies 7, 49-54, pp. 1023-1029
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.710
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
2005

A. Sass-Kiss J. Kiss, P. Milotay, M. M. Kerek, M. Toth-Markus: Differences in anthocyanin and carotenoid content of fruits and vegetables, Journal of Food Research International, 38, 1023-1029
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.322
független idéző közlemények száma: 19
2005

J. Kiss, A. Sass-Kiss: Protection of originality of Tokaji Aszu: Amines and organic acids in botrytized wines by high-performance liquid chromatography, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53 (26): 10042-10050
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.230
független idéző közlemények száma: 7
2000

A. Sass-Kiss, E. Szerdahelyi, G. Hajós: Study of Biologically Active Amines in Grapes and Wines by HPLC, Chromatographia, 51, 316-320.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.145
független idéző közlemények száma: 20
2000

A. Sass-Kiss, M. Sass: Immun-analytical Method for Quality Control of Citrus Juice Products, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48, 4027-4031.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
impakt faktor: 2.230
független idéző közlemények száma: 4
1994

M. Sass, A. Kiss, M. Locke: Integument and Hemocyte Peptides, Journal of Insect Physiology, 40, 407-421.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.547
független idéző közlemények száma: 22
1993

M. Tóth-Markus, A. Sass-Kiss: Effect of cooking on the fatty acid composition of silver carp (HYPOPHTALMICHTIS MOLITRIX, V.), Acta Alimentaria, 22, 25-35., pp. 25-35
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.214
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
1993

M. Sass, A. Kiss, and M. Locke: Classes of Integument peptides, lnsect Biochem. and Molec. Biol. 23, 845-857
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
impakt faktor: 2.230
független idéző közlemények száma: 13
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:116 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
107 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
107 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
108 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
35 
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
26 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
215 


2021. X. 14.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. november 19-én 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )