Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. IV. 20.
Személyes adatok
név Sembery Péter
születési év 1940
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Műszaki Tudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím sembery.petergek.szie.hu
telefonszám +36 28 522-046
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1977
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Tudományos Akadémia
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1977
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1963 - Szent István Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Fogarasi Lajos 2003  MTDI
Géczy Gábor 2003  MTDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Kecskésné Nagy Nóra (PhD) 2015/08  MTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerek nagyfrekvenciás és mikrohullámú vizsgálata és kezelése.
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2017

Kecskésné Nagy Eleonóra, Osztényiné Krauczi Éva, Korzenszky Péter, Sembery Péter: A búzatételek magas gazdasági kockázatot jelentő DON-toxin tartalmának csökkentési lehetőségei és statisztikai vizsgálata, MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKA 58: (4) pp. 2-5.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2017

Sembery Péter, Géczi Gábor, Korzenszky Péter: Study of microwave heat treatment in the technology of winemaking, In: Szerk.: Nyéki Anikó, Szerk.: Kovács Attila József, Szerk.: Milics Gábor Towards sustainable agricultural and biosystems engineering. Győr: Universitas-Győr Nonprofit Kft., 2017. pp. 253-270.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2016

E Kecskésné Nagy, Tima Helga, P Korzenszky, P Sembery: Színválogatás után keletkezett malmi melléktermék DON-toxin-tartalmának vizsgálata takarmányként való felhasználás szempontjából, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 138: (7) pp. 421-430.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2016

Eleonóra Kecskésné Nagy, Péter Korzenszky, Péter Sembery: The role of color sorting machine in reducing food safety risks, POTRAVINARSTVO 10: (1) pp. 354-358.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2015

Kecskésné Nagy Eleonóra, Korzenszky Péter, Sembery Péter: Reduction of toxin content of Triticum durum in the milling process, REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT 4: (1) pp. 11-16.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Eleonóra Nagy Kecskésné, Péter Sembery: The effect of adequate technical conditions on level of Don toxin in milling process, ANNALS OF FACULTY OF ENGINEERING HUNEDOARA - INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING 13: (1) pp. 49-52.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Eleonóra Nagy Kecskésné, Péter Sembery: Color sorting of bread-making wheat and change of toxin content, ANNALS OF FACULTY OF ENGINEERING HUNEDOARA - INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING 13: (1) pp. 171-174.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Kecskésné Nagy Eleonóra, Sembery Péter: Hogyan lehet csökkenteni a kenyérgabona Don-toxin tartalmát a feldolgozási folyamatban?, GRADUS 1: (2) pp. 51-57.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Korzenszky Péter, Sembery Péter, Géczi Gábor: Microwave Milk Pasteurization without Food Safety Risk, POTRAVINARSTVO 7: (1) pp. 45-48.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2012

Tóth L, Beke J, Sembery P, Hajdú J: The roll of biomass in Hungarian energy supply, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 21: (4) pp. 14-18.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
134
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
169
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
5
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
11 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
41
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Összes Publikáció: könyv: 6 könyvrészlet: 10 folyóiratcikk: 49 proceeding: 57 abstract: 23 egyetemi j.: 21 szabedalom: 2 ----------------------- összes publikáció: 168 kutatási jelentés: 49

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )