Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VIII. 31.
Személyes adatok
név Lengyelné Dr. Kónya Éva
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2016
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2011 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (tudományos munkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Kithi Laurine Betty Riziki (PhD) (2026/08)  KeTDI
Kutatás
kutatási terület Élelmiszeranalitika
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Gebremichael Askale, Kucska Balázs, Ardó László, Biró Janka, Berki Mária, Lengyel-Kónya Éva, Tömösközi-Farkas Rita, Egessa Robert, Müller Tamás, Gyalog Gergő, Sándor Zsuzsanna J.: Physiological Response of Grower African Catfish to Dietary Black Soldier Fly and Mealworm Meal, ANIMALS 13: (6) 968
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2023

Kithi Laurine, Lengyel-Kónya Éva, Berki Mária, Bujdosó Géza: Role of the Green Husks of Persian Walnut (Juglans regia L.)—A Review, HORTICULTURAE 9: (7) 782
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2022

Zsuzsanna J. Sándor, Vojislav Banjac, Strahinja Vidosavljević, Jenő Káldy, Robert Egessa, Éva Lengyel-Kónya, Rita Tömösközi-Farkas, Zsolt Zalán, Nóra Adányi, Balázs Libisch, Janka Biró: Apparent digestibility coefficients of black soldier fly (Hermetia illucens), yellow mealworm (Tenebrio molitor) and blue bottle fly (Calliphora vicina) insects for juvenile African catfish hybrids (Clarias gariepinus x Heterobranchus longifilis), AQUACULTURE NUTRITION 2022: 4717014
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Arijit Nath, Muriithi Grace Wanjugu, Emőke Szerdahelyi, Mária Berki, Éva Kónya-Lengyelné, Rita Tömösköziné Farkas, Judit Tormási, László Abrankó: Bioaccessibility of amino acids and antioxidant properties in heat- and lactase- treated milk during in vitro digestion, In: Lilla, Szalóki-Dorkó; Ildikó, Batáné Vidács; Pradeep, Kumar; Andrea, Pomázi; Attila, Gere (szerk.) 4th FoodConf - International Conference on Food Science and Technology. Book of Abstracts, Élelmiszertudományért OKF Alapítvány (2022) p. 119.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2022

Bujdosó Géza, Lengyel-Kónya Éva, Berki Mária, Végh Anita, Fodor Attila, Adányi Nóra: Effects of Phenolic Compounds on Walnut Bacterial Blight in the Green Husk of Hungarian-Bred Cultivars, PLANTS-BASEL 11: (21) p. 2996.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Schmidt-Szantner Barbara, Berki Mária, Lengyel-Kónya Éva, Milotay Péter, Molnár-Mondovics Ágnes, Daood Hussein, Tömösközi-Farkas Rita: Investigation of Bioactive Components in New Resistant Hungarian Tomato Hybrids, PLANTS-BASEL 11: (23) 3408
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár H, Kónya É, Zalán Zs, Bata-Vidács I, Tömösközi-Farkas R, Székács A, Adányi N: Chemical characteristics of spice paprika of different origins, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 54-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
URL 
2016

G Bujdosó, É Kónya, M Berki, M Gasztonyi-Nagy, K Bartha-Szügyi, B Marton, F Iszépi, N Adányi: Fatty acid composition, oxidative stability and antioxidant properites of some Hungarian and other Persian walnut cultivars, TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 40: (2) pp. 160-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2016

É Kónya, E Szabó, I Bata-Vidács, T Deák, M Ottucsák, N Adányi, A Székács: Quality management in spice paprika production as a synergy of internal and external quality measures, World Academy of Science Engineering and Technology - International Journal of Biological Biomolecular Agricultural Food and Biotechnological Engineering 10: (3) pp. 160-166.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2015

Kónya É, Bujdosó G., Berki M., Nagy-Gasztonyi M., Adányi N.: Effect of short term storage on walnut fruit quality, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (4) pp. 601-608.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:52 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
46
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
43
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
66


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )