Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. IX. 11.
Személyes adatok
név Szabó P. Balázs
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Környezettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzTE Környezettudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím szpbmk.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 546-035
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2022
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2000 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Lőrincz Ádám (PhD) (2026/08)  KDI3-SzTE
(50%) Szőke-Trenyik Eszter (PhD) (2026/08)  TÉDI
(50%) Varga Krisztina (PhD) (2026/08)  KDI3-SzTE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszertechnológiák, funkcionális termékek, termékfejlesztés, alapanyag- és termékvizsgálat, élelmiszer-biztonság, egészséges táplálkozás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2023

Szőke-Trenyik Eszter, Tamás Hunor, Bakos Tiborné, Szabó P. Balázs: Különböző rostdúsító anyagok alkalmazása kenyérben, In: Dobozi, Réka; Mihalkó, József; Pappné, Dr. Sziládi Katalin (szerk.) Műszaki, technológiai és gazdasági kihívások a 21. században nemzetközi magyar nyelvű tudományos konferencia előadások és poszterek összefoglalói, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar (2023) p. 102.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2023

Szőke-Trenyik Eszter, Szabó P. Balázs: Kék és bíborbúza genotípusok lisztjeinek és a belőlük készült termékek hazai ismertségének feltérképezése, In: Lugasi, Andrea (szerk.) Tanulmánykötet 2023 a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlésén (Szeged, 2022. október 20-22.) elhangzott előadások alapján, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2023) pp. 107-114.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: Angol, Magyar
2022

Koncsek Arnold, Szokol Lajos, Krizsa Vivien, Daood Hussein G., Helyes Lajos, Véha Antal, Szabó P. Balázs: Fractional Factorial Design and Desirability Function-Based Approach in Spice Paprika Processing Technology to Improve Extractable Colour Stability, POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES 72: (1) pp. 91-100.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Szőke-Trenyik Eszter, Véha Antal, Bakos Tiborné, Szabó P. Balázs: Az őszi búza minőségvizsgálatában alkalmazott analitikai módszerek és eszközök, ÉRTÉKÁLLÓ ARANYKORONA 22: (5-6) p. 14.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
URL 
2022

Balázs P. Szabó, Antal Véha, Eszter Szőke-Trenyik: Relationship between kernel hardness of wheat and kernel content parameters of flour milled from it, In: Raspor, Peter; Vovk, Irena; Ovca, Andrej; Smole Mozina, Sonja; Butinar, Bojan; Jevsnik, Mojca (szerk.) CEFood Congress Book: Food, technology and nutrition for healthy people in a healthy environment, European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network (2022) p. 272.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2021

Szabó P. Balázs: Aszalás - Kisüzemi és házi élelmiszer-előállítás II., Szaktudás Kiadó
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
2021

Szabad Alex, Trenyik Eszter, Szabó P. Balázs: Fehérje komplettált gabonatartalmú szeletek kifejlesztése és piaci helyzete, JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 16: (1-2) pp. 43-55.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2021

Szőke-Trenyik Eszter, Szabó P. Balázs: Korszerű táplálkozási trendek a sütőiparban, In: Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) MAGYAR TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TUDOMÁNYOS GYŰLÉSE PROGRAM és ELŐADÁS-ÖSSZEFOGLALÓK, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2021) pp. 25-25.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2020

Magyar Zoltán, Véha Antal, Szabó P. Balázs: Examination of milling technological properties of different wheat varieties, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 16: (S1) pp. 75-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2020

Véha Antal, Bakos Tiborné, Szabó P. Balázs: Az élelmiszerbiztonság gyakorlata a modern malom- és takarmányiparban, ÉRTÉKÁLLÓ ARANYKORONA 20: (9) pp. 6-10.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
151
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
154
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
197


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )