Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. VII. 07.
Személyes adatok
Bánáti Diána
név Bánáti Diána
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
OE Biztonságtudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása OE Biztonságtudományi Doktori Iskola 99%
MATE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 1%
Elérhetőségek
telefonszám +36 30 237-7966
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2020 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Belovai Judit PhD 2017  ÁTDI-KE
Szűcs Viktória PhD 2014  TTDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biztonság, kockázat-elemzés, fogyasztói magatartás/attitűdök, agráretika, kockázat-kommunikáció
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2020

V. Böhm, G. Lietz, B. Olmedilla-Alonso, D. Phelan, E. Reboul, D. Bánáti, P. Borel, J. Corte-Real, A.R. De Lera, C. Desmarchelier, J. Dulinska-Litewka, J. F. Landrier, I. Milisav, J. Nolan, M. Porrini, P. Riso, J. M. Roob, E. Valanou, A. Wawrzyniak, B. Winklhofer-Roob, R. Rühl, T. Bohn: From Carotenoid Intake to Carotenoid Blood and Tissue Concentrations – Implications for Dietary Intake Recommendations, NUTRITION REVIEWS
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2018

Sophie Miquel, Claire Champ, Jon Day, Esther Aarts, Ben A Bahr, Martijntje Bakker, Diána Bánáti, Vittorio Calabrese, Tommy Cederholm, John Cryan, Louise Dye, Jonathan A Farrimon, Aniko Korosi, Sophie Layé, Stuart Maudsley, Dragan Milenkovic, M Hasan Mohajeri, John Sijben, Alina Solomon, Jeremy P E Spencer, Sandrine Thuret, Wim Vanden Berghe, David Vauzour, Bruno Vellas, Keith Wesnes, Peter Willatts, Raphael Wittenberg, Lucie Geurts: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions, AGEING RESEARCH REVIEWS 42: (1.) pp. 1-63.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2017

Tennant D, Bánáti D, Kennedy M, König J, O'Mahony C, Kettler S: Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis – Part II: Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 109: (PartII) pp. 68-80.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2016

Vauzour D, Camprubi-Robles M, Miquel-Kergoat S, Andres-Lacueva C, Bánáti D, Barberger-Gateau P, Bowman GL, Caberlotto L, Clarke R, Hogervorst E, Kiliaan AJ, Lucca U, Manach C, Minihane A-M, Mitchell ES, Perneczky R, Perry H, Roussel A-M, Schuermans J, Sijben J, Spencer JPE, Thuret S, van de Rest O, Vandewoude M, Wesnes K, Williams RJ, Williams RSB, Ramirez M: Nutrition for the ageing brain: Towards evidence for an optimal diet, AGEING RESEARCH REVIEWS in press: pp. 1-19.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 91
nyelv: angol
URL 
2015

L J FREWER, A R H FISCHER, M BRENNAN, D BÁNÁTI, R LION, R M MEERTENS, G ROWE, M SIEGRIST, W VERBEKE & C M J L VEREIJKEN: Risk/Benefit Communication about Food – A Systematic Review of the Literature, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 56: (10) pp. 1728-1745.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 44
nyelv: angol
URL 
2015

Susan M Barlow, Alan R Boobis, Jim Bridges, Andrew Cockburn, Wolfgang Dekant, Paul Hepburn, Geert F Houben, Jürgen König, Maarten J Nauta, Jeroen Schuermans, Diána Bánáti: The role of hazard- and risk-based approaches in ensuring food safety, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 46: (2) pp. 176-188.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 47
nyelv: angol
URL 
2015

H JAEGER, D KNORR, E SZABÓ, J HÁMORI, D BÁNÁTI: Impact of terminology on consumer acceptance of emerging technologies through the example of PEF technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 29: pp. 87-93.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
URL 
2009

D. BÁNÁTI: Animal cloning for food supply, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 38: (1) pp. 117-132.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2008

BÁNÁTI D.: Fear of food in Europe? Fear of foods in Europe through Hungarian experience, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 19: (8) pp. 441-444.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2003

D BÁNÁTI, Z LAKNER: Modern biotechnology and the Hungarian consumers, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 32: pp. 5-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:261 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
313
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
307
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
12
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
712
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Korábbi munkahelyek: Executive and Scientific Director, International Life Sciences Institute Europe; főigazgató, Központi Élelmiszer-tudományi Intézet; Főbb tagságok: MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság; Magyar Táplálkozástudományi Társaság (vezetőségi tag); International Academy of Food Science and Technology (IAFoST); Academia Europaea; EIT Food RIS Council; European Food Safety Authority (EFSA) Management Board (elnök); European Group on Ethics in Science and New Technologies;

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )