Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. II. 06.
Személyes adatok
Bánáti Diána
név Bánáti Diána
intézmény neve
doktori iskola
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 8%
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola 5%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 87%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2018. VII. 20.)
Elérhetőségek
telefonszám +32 473 552-454
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi tanár
2012 - International Life Sciences Institute, Europe (további intézmény)
további (Executive and Scientific Director)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Belovai Judit PhD 2017  ÁTDI-KE
Szűcs Viktória PhD 2014  TTDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Nagy Csaba (PhD) (2022/01)  TÉDI
(50%) Nábrádi Zsófia Ildikó (PhD) (2020/08)  IKGSDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biztonság, a kockázat-elemzés, a fogyasztói magatartás/attitűdök tanulmányozása, agráretika, nutrasuitical revolution
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2020

V. Böhm, G. Lietz, B. Olmedilla-Alonso, D. Phelan, E. Reboul, D. Bánáti, P. Borel, J. Corte-Real, A.R. De Lera, C. Desmarchelier, J. Dulinska-Litewka, J. F. Landrier, I. Milisav, J. Nolan, M. Porrini, P. Riso, J. M. Roob, E. Valanou, A. Wawrzyniak, B. Winklhofer-Roob, R. Rühl, T. Bohn: From Carotenoid Intake to Carotenoid Blood and Tissue Concentrations – Implications for Dietary Intake Recommendations, NUTRITION REVIEWS 78: (3.)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2018

Sophie Miquel, Claire Champ, Jon Day, Esther Aarts, Ben A Bahr, Martijntje Bakker, Diána Bánáti, Vittorio Calabrese, Tommy Cederholm, John Cryan, Louise Dye, Jonathan A Farrimon, Aniko Korosi, Sophie Layé, Stuart Maudsley, Dragan Milenkovic, M Hasan Mohajeri, John Sijben, Alina Solomon, Jeremy P E Spencer, Sandrine Thuret, Wim Vanden Berghe, David Vauzour, Bruno Vellas, Keith Wesnes, Peter Willatts, Raphael Wittenberg, Lucie Geurts: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions, AGEING RESEARCH REVIEWS 41: (1.) pp. 1-63.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2017

Tennant D, Bánáti D, Kennedy M, König J, O'Mahony C, Kettler S: Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis – Part II: Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 109: (PartII) pp. 68-80.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Vauzour D, Camprubi-Robles M, Miquel-Kergoat S, Andres-Lacueva C, Bánáti D, Barberger-Gateau P, Bowman GL, Caberlotto L, Clarke R, Hogervorst E, Kiliaan AJ, Lucca U, Manach C, Minihane A-M, Mitchell ES, Perneczky R, Perry H, Roussel A-M, Schuermans J, Sijben J, Spencer JPE, Thuret S, van de Rest O, Vandewoude M, Wesnes K, Williams RJ, Williams RSB, Ramirez M: Nutrition for the ageing brain: Towards evidence for an optimal diet, AGEING RESEARCH REVIEWS in press: pp. 1-19.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 75
nyelv: angol
URL 
2015

L J FREWER, A R H FISCHER, M BRENNAN, D BÁNÁTI, R LION, R M MEERTENS, G ROWE, M SIEGRIST, W VERBEKE & C M J L VEREIJKEN: Risk/Benefit Communication about Food – A Systematic Review of the Literature, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 56: (10) pp. 1728-1745.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 36
nyelv: angol
URL 
2015

Susan M Barlow, Alan R Boobis, Jim Bridges, Andrew Cockburn, Wolfgang Dekant, Paul Hepburn, Geert F Houben, Jürgen König, Maarten J Nauta, Jeroen Schuermans, Diána Bánáti: The role of hazard- and risk-based approaches in ensuring food safety, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 46: (2) pp. 176-188.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
2015

H JAEGER, D KNORR, E SZABÓ, J HÁMORI, D BÁNÁTI: Impact of terminology on consumer acceptance of emerging technologies through the example of PEF technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 29: pp. 87-93.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
2009

D. BÁNÁTI: Animal cloning for food supply, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 38: (1) pp. 117-132.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2008

BÁNÁTI D.: Fear of food in Europe? Fear of foods in Europe through Hungarian experience, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 19: (8) pp. 441-444.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2003

D BÁNÁTI, Z LAKNER: Modern biotechnology and the Hungarian consumers, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 32: pp. 5-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:211 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
313
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
307
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
12
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
712
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Főbb tagságok: Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, MTA Élelmiszertudományi Komplex Bizottság (MTA ÉKB), European Food Safety Authority (EFSA) Management Board, European Group on Ethics in Science and New Technologies, International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), Főbb oktatott tantárgyak: Élelmiszerjog GMO: kockázat-érzékelés Tanszékvezető: SZIE Kihelyezett Élelmiszertudományi Tanszék, BCE Kihelyezett Élelmiszerjogi és Fogyasztói Tanulmányok Tanszék


2020. VI. 25.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2020. július 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )