Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. III. 13.
Személyes adatok
név Kovács Erzsébet
intézmény neve
doktori iskola
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 62 745-082
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA TMB
Jelenlegi munkahelyek
1970 - Szegedi Tudományegyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gabona és nem hagyományos alapú termékek előállítása és szerkezetének vizsgálata; emulgeátorok és enzimek alkalmazása; funkcionális élelmiszerek
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

E. Kovács: “Dobos”: A Super-cake from Hungary, In: Kristberg, Kristbergsson; Jorge, Oliveira (szerk.) Traditional foods, Springer (New York) (2016) pp. 359-365.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2009

E. Kovács: High Quality Noodle Products and their Traditional and Non-Traditional Processing, JOURNAL ON PROCESSING AND ENERGY IN AGRICULTURE 13: pp. 124-127.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2008

Takacs K, Gelencser E, Kovacs ET: Effect of transglutaminase on the quality of wheat-based pasta products, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 226: (3) pp. 603-611.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2007

Takacs K, Nemedi E, Marta D, Gelencser T, Kovacs ET: Use of the enzyme transglutaminase for developing glutenfree noodle products from pea flour, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 36: (2) pp. 195-205.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2003

E. Kovács, R Schönlechner, E Berghofer: Use of pseudocereals for pasta production: amaranth and its milling fractions, ITALIAN FOOD AND BEVERAGE TECHNOLOGY 33: pp. 28-35.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2001

E. Kovács, L Maráz-Szabó, J Varga: Effect of protein-emulsifier-carbohydrate interactions on the quality of amaranth based pasta systems, ITALIAN FOOD AND BEVERAGE TECHNOLOGY 25: pp. 40-45.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2001

Kovacs ET, Maraz-Szabo L, Varga J: Examination of the protein-emulsifier-carbohydrate interactions in amaranth based pasta products, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 30: (2) pp. 173-187.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
1997

Rajko R, Szabo G, VidalValverde C, Kovacs E: Designed experiments for reducing antinutritive agents in soybean by microwave energy, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 45: (9) pp. 3565-3569.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
URL 
1997

Frias J, Kovacs E, Sotomayor C, Hedley C, VidalValverde C: Processing peas for producing macaroni, ZEITSCHRIFT FÜR LEBENSMITTEL-UNTERSUCHUNG UND-FORSCHUNG A-EUROPEAN FOOD RESEARCH AND 204: (1) pp. 66-71.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
1995

E Kovács, J Varga: Untersuchung der Teigqualität auf Kohlenhydratbasis, TECNICA MOLITORIA 11: pp. 1204-1211.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: német
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:69 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
41
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
47
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
76
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Fontosabb tisztségek: MTA Köztestületi Tagság, 4405 Élelmiszertudományi Komplex Bizottság Fehérjekémiai Munkabizottság, SZTE MK TANÁRI TESTÜLET, SZTE MK Tudományos Bizottság ( titkár) , ZITO HLEB , Journal for Cereal and Flour Technology, szerkesztő bizottsági tag, ( Novi Sad, Serbia)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )