Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. I. 26.
Személyes adatok
Ellouze Mariem
név Ellouze Mariem
intézmény neve
doktori iskola
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve AgroParisTech
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve AgroPrisTech
Jelenlegi munkahelyek
2015 - Société des Produits Nestlé SA - Nestlé Research (további intézmény)
további (Senior Specialist Microbial Risk Assessm)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Rockaya Maha (PhD) (2025/08)  TÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer mikrobiológia
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2021

Le Marc Yvan, Baert Leen, Buss da Silva Nathália, Postollec Florence, Huchet Véronique, Baranyi József, Ellouze Mariem: The effect of pH on the growth rate of Bacillus cereus sensu lato: Quantifying strain variability and modelling the combined effects of temperature and pH, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 360: p. 109420.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Ellouze Mariem, Buss Da Silva Nathália, Rouzeau-Szynalski Katia, Coisne Laura, Cantergiani Frédérique, Baranyi József: Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 12: 639546
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Le Marc Yvan, da Silva Nathalia Buss, Postollec Florence, Huchet Veronique, Baranyi Jozsef, Ellouze Mariem: A stochastic approach for modelling the effects of temperature on the growth rate of Bacillus cereus sensu lato, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 349: 109241
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Beatriz Nunes Silvaa, Vasco Cadaveza, José António Teixeira, Mariem Ellouze, Ursula Gonzales-Barron: Cardinal parameter meta-regression models describing Listeria monocytogenes growth in broth, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 136: pp. 1-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2019

Buss da Silva Nathália, Mattar Carciofi Bruno Augusto, Ellouze Mariem, Baranyi József: Optimization of turbidity experiments to estimate the probability of growth for individual bacterial cells, FOOD MICROBIOLOGY 83: pp. 109-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Besten HMW, Amezquita A, Bover-Cid S, Dagnas S, Ellouze Mariem, Guillou S, Nychas G, O'Mahony C, Pérez-Rodriguez F, Membré JM: Next generation of microbiological risk assessment: Potential of omics data for exposure assessment, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 287: pp. 18-27.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Buss da Silva Nathália, Baranyi József, Carciofi Bruno A. M., Ellouze Mariem: From Culture-Medium-Based Models to Applications to Food: Predicting the Growth of B. cereus in Reconstituted Infant Formulae, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 8: p. 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Baranyi József, Buss da Silva Nathália, Ellouze Mariem: Rethinking Tertiary Models: Relationships between Growth Parameters of Bacillus cereus Strains, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 8: pp. 1-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Coroller L., Jeuge S., Couvert O., Christensen S., Ellouze M.: Extending the gamma concept to non-thermal inactivation: an innovative model to predict the fate of Salmonella during the dried sausages process, FOOD MICROBIOLOGY 45: pp. 266-275.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Fanny Tenenhaus-Aziza, Mariem Ellouze: Software for predictive microbiology and risk assessment: a description and comparison of tools presented at the ICPMF8 Software Fair, FOOD MICROBIOLOGY 45: (B) pp. 290-299.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
10
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
10
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
10
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
0
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
43
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Coordiantor for the collaboration between Nestlé Research and the Institute of Nutrition, University of Debrecen since 2017.


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )