Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. XII. 09.
Személyes adatok
név Babinszky László
intézmény neve
doktori iskola
DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 99%
DE ÁTDI-DE Doktori Iskola Tanácsa 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
drótpostacím babinszkyagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 512-900/68022
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1992
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Wageningeni Agrártud. Egyetem, Hollandia
Jelenlegi munkahelyek
2010 - Debreceni Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 8.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 8.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Dégen László PhD 2011  ÁTDI-KE
Nochta Imre PhD 2011  ÁTDI-KE
(50%) Halas Veronika PhD 2004  
(50%) Tóthi Róbert PhD 2003  
(50%) Szabó Csaba PhD 2001  
Tossenberger János PhD 2001  

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Horváth Márta PhD (2020/08)  ÁTDI-DE
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Dobos Ádám (PhD) 2018/08  ÁTDI-DE
Nyisalovits Andrea (PhD) 2014/08  ÁTDI-DE
Tenke János (PhD) 2011/08  
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Sertés és baromfi takarmányozás. A táplálóanyag ellátás és a termékminőség kapcsolata. Aminosavak bélszakaszonkénti felszívódásának vizsgálata. Növekedés matematikai modellezése.
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
Közlemények
2019

Horváth Márta, Babinszky László: Impact of selected antioxidant vitamins (Vitamin A, E and C) and micro minerals (Zn, Se) on the antioxidant status and performance under high environmental temperature in poultry. A review, ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION A-ANIMAL SCIENCE -: (-) pp. 1-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Babinszky László, Halas Veronika: Innovatív takarmányozás, Akadémiai Kiadó
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
URL 
2016

Homoki Judit R, Nemes Andrea, Fazekas Erika, Gyémánt Gyöngyi, Balogh Péter, Gál Ferenc, Al-Asri Jamil, Mortier Jérémie, Wolber Gerhard, Babinszky László, Remenyik Judit: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and α-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.), FOOD CHEMISTRY 194: pp. 222-229.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2016

Horváth M, Asbóth G, Gálné Remenyik J, Babinszky L: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 138: (9) pp. 559-564.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2016

Horváth M, Asbóth G, Gálné Remenyik J, Babinszky L: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 138: (8) pp. 471-481.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2010

Halas Veronika, Babinszky László: Efficiency of fat deposition from different energy sources in pigs using multivariate regression analysis, ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION A-ANIMAL SCIENCE 60: (1) pp. 38-46.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2009

Nochta I, Tuboly T, Halas V, Babinszky L: Effect of different levels of mannan-oligosaccharide supplementation on some immunological variables in weaned piglets, JOURNAL OF ANIMAL PHYSIOLOGY AND ANIMAL NUTRITION 93: (4) pp. 496-504.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
1992

Babinszky L, Langhout DJ, Verstegen MWA, den Hartog LA, Zandstra T, Bakker PLG, Verstegen JAM: Dietary vitamin E and fat source and lactating performance of primiparous sows and their piglets, LIVESTOCK PRODUCTION SCIENCE 30: pp. 155-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
1992

Babinszky L, Verstegen MWA, den Hartog LA, Zandstra T, van der Togt PL, van Dam JTP: Effect of dietary fat and alpha-tocopherol level in the lactation diet on the performance of primiparous sows and their piglets, ANIMAL PRODUCTION 55: pp. 233-240.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
1991

Babinszky László, Langhout D J, Verstegen M W A, den Hartog L A, Joling P, Nieuwland M: Effect of vitamin E and fat source in sows' diets on immune response of suckling and weaned piglets, JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE 69: (5) pp. 1833-1842.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 39
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:89 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
254
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
220
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
4
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
475
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Irányításával 3 hallgató nemzetközi (holland, dán, norvég) kooperációban készítette disszertációját. A Chairman of WIANF (World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding) elnöke 2015-től; Biz.tag 2016-tól: Austin Food Sciences (NJ, USA), E Cronicon Nutrition (UK); Tag az MTA Állatnemesítési, -teny.-i, Takarm. és Gyepgazd. Tud.Biz.-ában; az Acta Agriculture Scandinavica Section A: Animal Science szerk. biz-ában; KRMIVA, Journal of Animal Nutrition (Zagreb, Croatia), biz.tag 2011-től

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )