Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. V. 10.
Személyes adatok
Babinszky László
név Babinszky László
intézmény neve
doktori iskola
DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola (témakiíró)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 99%
DE ÁTDI-DE Doktori Iskola Tanácsa 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím babinszkyagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 512-900/68022
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1992
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Wageningeni Agrártudományi Egyetem, Hollandia
Jelenlegi munkahelyek
2020 - Debreceni Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 8.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 8.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Dégen László PhD 2011  ÁTDI-KE
Nochta Imre PhD 2011  ÁTDI-KE
(50%) Halas Veronika PhD 2004  
(50%) Tóthi Róbert PhD 2003  
(50%) Szabó Csaba PhD 2001  
Tossenberger János PhD 2001  

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Horváth Márta PhD (2021/06)  ÁTDI-DE
abszolutóriumot szerzett:
Dobos Ádám (PhD) 2018/08  ÁTDI-DE
Nyisalovits Andrea (PhD) 2014/08  ÁTDI-DE
Tenke János (PhD) 2011/08  
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Sertés- és baromfitakarmányozás. A hő-stressz hatása az állatok antioxidáns rendszerére és a termelésére. Precíziós takarmányozás biológiai háttere.
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
Közlemények
2021

Tolnai Emese, Fauszt Peter, Fidler Gabor, Pesti-Asboth Georgina, Szilagyi Endre, Stagel Aniko, Konya Jozsef, Szabo Judit, Stundl Laszlo, Babinszky Laszlo, Remenyik Judit, Biro Sandor, Paholcsek Melinda: Nutraceuticals Induced Changes in the Broiler Gastrointestinal Tract Microbiota., MSYSTEMS 6: (2) pp. e01120-e01124.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Csernus Brigitta, Biró Sándor, Babinszky László, Komlósi István, Jávor András, Stündl László, Remenyik Judit, Bai Péter, Oláh János, Pesti-Asbóth Georgina, Czeglédi Levente: Effect of Carotenoids, Oligosaccharides and Anthocyanins on Growth Performance, Immunological Parameters and Intestinal Morphology in Broiler Chickens Challenged with Escherichia coli Lipopolysaccharide, ANIMALS 10: (2) 347
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Horváth Márta, Babinszky László: A hőstressz káros hatásának csökkentése nagy genetikai kapacitású hízósertésekben speciális diétákkal [Reducing the negative effects of heat stress in high genetic potential pigs with specific diets], MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 142: (3) pp. 145-158.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2020

Horváth Márta, Pesti-Asbóth Georgina, Gaálné Remenyik Judit, Babinszky László: Effect of dietary antioxidant supplementations on antioxidant parameters, rectal temperature, digestibility of nutrients, performance and chemical composition of meat in Cherry Valley type ducks under chronic heat stress, EUROPEAN POULTRY SCIENCE 84: 306
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Horváth Márta, Babinszky László: Impact of selected antioxidant vitamins (Vitamin A, E and C) and micro minerals (Zn, Se) on the antioxidant status and performance under high environmental temperature in poultry. A review, ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION A-ANIMAL SCIENCE 68: (3) pp. 152-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2016

Homoki Judit R, Nemes Andrea, Fazekas Erika, Gyémánt Gyöngyi, Balogh Péter, Gál Ferenc, Al-Asri Jamil, Mortier Jérémie, Wolber Gerhard, Babinszky László, Remenyik Judit: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and α-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.), FOOD CHEMISTRY 194: pp. 222-229.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 37
nyelv: angol
URL 
2010

Halas Veronika, Babinszky László: Efficiency of fat deposition from different energy sources in pigs using multivariate regression analysis, ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION A-ANIMAL SCIENCE 60: (1) pp. 38-46.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
1992

Babinszky L, Langhout DJ, Verstegen MWA, den Hartog LA, Zandstra T, Bakker PLG, Verstegen JAM: Dietary vitamin E and fat source and lactating performance of primiparous sows and their piglets, LIVESTOCK PRODUCTION SCIENCE 30: pp. 155-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
1992

Babinszky L, Verstegen MWA, den Hartog LA, Zandstra T, van der Togt PL, van Dam JTP: Effect of dietary fat and alpha-tocopherol level in the lactation diet on the performance of primiparous sows and their piglets, ANIMAL PRODUCTION 55: pp. 233-240.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
1991

Babinszky László, Langhout D J, Verstegen M W A, den Hartog L A, Joling P, Nieuwland M: Effect of vitamin E and fat source in sows' diets on immune response of suckling and weaned piglets, JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE 69: (5) pp. 1833-1842.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 39
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:89 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
262
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
227
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
4
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
515
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Irányításával 3 hallgató nemzetközi (holland, dán, norvég) kooperációban készítette disszertációját. Folyóirat szerkesztő Bizottsági tagságok, meghívás alapján: Acta Agriculturae Scandinavica, SectionA-Animal Science (Norvégia), Austin Food Sciences (USA), E-Cronicon Nutrition (UK), SciTz Nutrition and Food Science (USA), Journal of Medicinal Chemistry and Toxicology (USA), Current Research in Food Technology and Nutritional Sciences (USA)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )