Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. IX. 07.
Személyes adatok
Oláhné Horváth Borbála
név Oláhné Horváth Borbála
intézmény neve
doktori iskola
PE Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PE Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2021
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2020 - Pannon Egyetem, Soós Ernő Kutató- Fejlesztő Központ (további intézmény)
további (kutató)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Adamcsik Orsolya (PhD) (2025/08)  KKDI-PE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület biotechnológia; szennyvíz alapú epidemiológia; víztechnológia; élelmiszertudományok
jelenlegi kutatásainak tudományága környezettudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2022

Domokos Endre, Sebestyén Viktor, Somogyi Viola, Trájer Attila János, Gerencsér-Berta Renáta, Horváth Borbála Oláhné, Tóth Endre Gábor, Jakab Ferenc, Kemenesi Gábor, Abonyi János: Identification of sampling points for the detection of SARS-CoV-2 in the sewage system, SUSTAINABLE CITIES AND SOCIETY 76: 103422
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Oláhné Horváth Borbála, Nyitrainé Sárdy Diána, Kellner Nikolett, Magyar Ildikó: Effects of the high sugar content on the fermentation dynamics and some metabolites of wine-related yeast species Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum and Starmerella bacillaris, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 58: (1) pp. 76-83.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2020

Oláhné Horváth B., Fazekas E., Kellner N., Magyar I.: Influence of Medium Chain Fatty Acids on Some Botrytised Wine-Related Yeast Species and on Spontaneous Refermentation of Tokaj Essence, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (3) pp. 339-347.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Oláhné Horváth Borbála, Kellner Nikolett, Csuka Bence, Magyar Ildikó: Újabb Saccharomyces és nem-Saccharomyces starterkultúrák értékelése fehér-borok erjesztésében., BORÁSZATI FÜZETEK 30: (2) pp. 32-35.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2020

Oláhné Horváth Borbála: Nem-Saccharomyces élesztő starterek potenciálja Tokaji borkülönlegességek kevert kultúrás erjesztésére, SZŐLŐ-LEVÉL 10: (4) pp. 105-110.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2020

Oláhné Horváth Borbála, Domokos Endre Gábor, Somogyi Viola, Jakab Ferenc, Kemenesi Gábor, Gerencsérné Berta Renáta, Galambos Ildikó: SARS-COV-2 ÖRÖKÍTŐANYAGÁNAK MONITOROZÁSA TELEPÜLÉSI SZENNYVIZEKBEN, MASZESZ HÍRCSATORNA (2020/4.) pp. 26-32.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2019

Zsuzsanna Bene, Miklós Kállay, Borbála Oláhné Horváth, Diána Nyitrai-Sárdy: Comparison of selected phenolic components of white qvevri wines, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 69: (2) pp. 76-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
2019

Oláhné Horváth B., Balogh Z., Takács R., Magyar I., Pomázi A.: Influence of non-Saccharomyces yeast cultures on the yeast and lactic acid bacteria population during prefermentative cold maceration of red grapes, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 66: (Suppl. 1.) p. 173.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2019

Borbála Oláhné Horváth, Nyitrai-Sárdy Diána, Kellner Nikolett, Magyar Ildikó: Change in metabolic footprint of some wine-related yeasts induced by extreme initial sugar content, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 66: (Suppl 1) p. 39.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2017

Horváth Borbála, Vivien Kormos, Edina Nagy, Ildikó Magyar: Influence of the Osmotic Stress in Grape Must on the Growth Kinetics of Wine Related Strains of Starmerella bacillaris (syn. Candida zemplinina), ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 64: (Suppl) p. 156.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:27 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
45
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
43
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
55


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )